Reklam

CHP'li Mustafa İduğ: "Bornova her anlamda büyüyecek"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova Belediye Başkan adayı Mustafa İduğ, Radyo Ege Seçim 2019 programının bu haftaki konuğu oldu.

CHP'li Mustafa İduğ: "Bornova her anlamda büyüyecek"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova Belediye Başkan adayı Mustafa İduğ, Radyo Ege Seçim 2019 programının bu haftaki konuğu oldu.

CHP'li Mustafa İduğ:
11 Şubat 2019 - 12:55

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova Belediye Başkan adayı Mustafa İduğ, Radyo Ege Seçim 2019 programının bu haftaki konuğu oldu. Belediye Başkanı seçilmesi durumunda Bornova’da gerçekleştireceği proje ve çalışmalar hakkında bilgi veren Mustafa İduğ, “Birlikte çalışacağımız belediyedeki işçi, memur ve bürokratlarla iletişim içinde olan, onlara dokunan onların da bana istediği zaman ulaşılabilecekleri bir belediye başkanı olacağım” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya gerçekleştirdiği ziyaret hakkında bilgi veren CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Mustafa İduğ, “Olgun Atila bizim beraber beş yıl Meclis üyeliği yaptığımız kardeşimizdir. Pazartesi günü kendisini ziyarete gittiğimizde de görüştük. Kendisi belediye başkanlığı süresince Bornova’da yaptıkları projeleri, çalışmaları izah etti. Bizde bize bırakılan yerden devam edeceğimizi, bunun için çaba sarf edeceğimizi ifade ettik” diye konuştu.

Bornova’daki 17 aday adayının projelerinin değerlendirileceğini ve aday adaylarının hayata geçirilecek projelerine kendi isimlerinin verileceğini de açıklayan Mustafa İduğ, “Bornova’ya hizmet verilecekse bu ülkeyle hizmet verilecekse, aday adaylarının üzerinde çalıştığı bir projenin rafa kaldırılması çok doğru bir şey değil” diyerek hazırlanan projelerin halkın faydalanabileceği ve vatandaşların yararına olacak projelerin yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.

“Belediyenin teknolojik yapısını üst noktalara taşıyacağız”

Belediye çalışanlarıyla, bürokratlarla, vatandaşlarla sürekli iletişim halinde olacağını belirten İduğ, çalışanları geliştirmeye sarf eden, teknolojik gelişmeleri yakından takip edip belediyenin teknolojik yapısını üst noktaya taşıyarak ilçede yaşayan vatandaşların istek, ihtiyaç ve memnuniyetine daha çabuk cevap veren, hayatı daha da kolaylaştıran bir noktaya getirmek istediğini söyledi.

“Çocukların, gençlerin ve kadınların kendilerini rahat hissedecekleri bir ortama kavuşmalarını arzu ediyorum”

“İnsanlar yaşadığı yeri, yaşadığı kenti sevmeli, özlemeli. İnsanları bu noktaya getirebilmek için önce ilçeyi huzur, güven ve mutlu olmayı sağlayacak, yaşam standartlarını düzeltecek noktaya taşımak lazım” diyen İduğ, konuyla ilgili projeleri şu şekilde açıkladı:

“Bunlar; cep parklar, spor alanları, meydanlar ve sosyal alanlardır. Bornova bir üniversite kenti, Bornova bir sanayi kenti, çocuklar, gençler ve kadınların kendilerini daha rahat hissedecekleri bir ortama kavuşmalarını çok arzu ediyorum. ”

“İzmir’de okuyacak üniversite öğrencilerine bir ay barınma imkanı sağlayacağız”

Üniversite öğrencilerine yönelik projelerinden bir tanesini programda açıklayan İduğ, söz konusu proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Ülkemizin her hangi bir yerinden üniversite için İzmir’e gelen fakat İzmir’de kalacak yeri olmayan ve maddi imkanları da sınırlı olan öğrencilerin en az bir ay ücretsiz olarak konaklayabileceği, yemek yiyebileceği bir proje üzerinde çalıştık. O bir aylık süre boyunca öğrencilerimiz bize emanet. Bir ay sonra ise o öğrencilerin ev arkadaşları olacak, insanlarla tanışacak bir evde veya yurtta yaşayacak, hayatına devam edecek ama o bir aylık dönemde biz ona sahip çıkacağız.”

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili de konuşan İduğ, kentsel dönüşümün büyüyen alanlarda olmazsa olmaz olduğunu söyleyerek, kentsel dönüşüm planlamalarını doğru ve hızla yapılacak bir çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi.

“Senfoni Bornova’yı kuracağız”

Kültür ve sanat alanında da çalışmalar yapacaklarını kaydeden İduğ, kültür ve sanatın Bornova’nın kimliği olduğunu belirterek, Bornova’nın sanat şehri olacağını ifade etti. İduğ ayrıca “Senfoni Bornova”nın da kurulacağı müjdesini verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) nin Bornova’da çok güçlü olduğuna dikkat çeken İduğ, CHP’nin 10 yılda aldığı oy oranın yüzde 49 olduğunu, CHP Bornova Belediye Başkan Adayı olarak ilçede partiye ivme kazandırmak istediklerini bu nedenle de yerel seçimlerde yüzde 50’nin üzerinde oy alacaklarına inandıklarını söyledi.

Bornova’da her alanda büyüme olacak

Bornova’ya öncelikli olarak ekonomik anlamda katkı koyacaklarını vurgulayan İduğ, girişimcilerin ilçede iş yapmalarını sağlayacaklarını dile getirdi. Üniversitede eğitim veren akademisyenlerin projelerini Bornovalılar ile buluşturacaklarını da açıklayan İduğ söz konusu çalışmalarıyla ilgili şunları kaydetti:

“Bornova önce ekonomik anlamında büyücek, girişimcilerin Bornova’da iş yapmalarını sağlayacağız. Benim için çok önemli olan bir diğer proje ise üniversiteler ve sanayi arasında iş birliği oluşturmak. Üniversitedeki akademisyenlerin projelerinin Bornova’da hayata geçiyor olması lazım. İş dünyası ve akademisyenlerin hazırladıkları projeler lafta kalırsa hiç bir işe yaramaz bizim için. Biz spor alanlarından iş dünyasındaki gelişmelere kadar gençlerin ve kadınların ekonomik anlamda rahat edecekleri işletmeleri ve kooperatifleri kurup var olanların büyümesini sağlayacağız. Büyüme her alanda olacak.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum