Reklam

CHP'li vekillerden "ekmeksizler" sözüne tepki

‘Askıda Ekmek’ kampanyası siyasi partiler arasında gerilime neden olmaya devam ediyor. MHP’li isimlerin CHP’yi hedef alarak yaptığı “ekmeksizler” ifadelerine CHP’li vekillerden cevap geldi.

CHP'li vekillerden "ekmeksizler" sözüne tepki

‘Askıda Ekmek’ kampanyası siyasi partiler arasında gerilime neden olmaya devam ediyor. MHP’li isimlerin CHP’yi hedef alarak yaptığı “ekmeksizler” ifadelerine CHP’li vekillerden cevap geldi.

CHP'li vekillerden
22 Ekim 2020 - 19:37

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Askıda Ekmek projesine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi ve muhalefete “ekmeksizler” ifadesiyle eleştiride bulundu. CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Kamil Okyay Sındır MHP’den gelen eleştiriye cevap verdi.

“EKMEKSİZLER”

MHP MYK Üyesi İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, “ Sayın Devlet Bahçeli geçtiğimiz yıllarda işte bu yüce gaye ile “askıda ekmek” geleneğinin yaşatılması gerektiğine dikkat çekerek tüm teşkilatlarımızı bu geleneğin yeniden canlandırılması için çalışmaya davet etmiştir. Ne hazindir ki; insanlıktan nasibini almayan, “ekmek” kavramını dar bir kalıpta değerlendirerek kapasitelerini ortaya koyan, başta Ana Muhalefet Partisi CHP olmak üzere bazı ekmeksizler adeta bir kafile olup MHP’ye ve liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendiye karşı “saldırı” düzenleme hezeyanına kapılmışlardır” ifadelerini kullandı.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise; Ne üzücüdür ki, “askıda ekmek” geleneğini eleştirenler, Türkiye’de siyasi mekanizmalarda yer tutan, Türkiye’yi yönetme iddiasında olan fakat, Türk’ü, Türk Milletini, İslamı ve Türk İslam hayatının dayanışmacı ruhunu anlamayan gafillerdir. Şimdi onlara sormak isterim; bu kampanyayı eleştirenler acaba bu toprakları vatan yapan atalarımızdan kalma bin yıllık geleneklerimizden haberleri var mı? Milletimizin yüzlerce yıldır yaşattığı esnaf geleneklerinden haberleri var mı? Onlar ne derse desin biz dinimizin ve Türk Töresinin çizdiği sınırlardan dışarı çıkmayacak, “birbirimizle hayırda yarışacağız”… Bunu anlamadan, bilmeden eleştirenler siyasetten önce içinde yaşadıkları milleti iyi tanımalıdırlar’’ sözlerini kullandı.

“HALK TARAFINDAN DEMOKRASİ TOKADINI YİYECEKSİNİZ”

Gazetemize konuşan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Tamer Osmanağaoğlu ve Veysel Şahin’nin açıklamalarına şu şekilde cevap verdi; ‘Siz, yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz; biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk!’ “MHP, AKP'nin uçuk kaçık projelerine, yandaşlara verilen ballı maaşlara, vergi aflarına, teşviklere sesini çıkarmadığı ve bizlerin önerdiği gerçekçi ekonomi politikalarına destek vermediği sürece halkımız bir dilim ekmeğe muhtaç olmaya devam edecektir. Ülkemizin gerçek ekonomik sorunları halkımızın zihnindeki barikatları yıkıyor. Halkımız işçisiyle, emekçisiyle, yoksuluyla, mağduruyla ekonomik ve sosyal özgürlüğünü yeniden tesis etmek için gün sayıyor. İlk seçimde, bir dilim ekmeğe muhtaç bıraktığınız, yoksullaştırdığınız halk tarafından demokrasi tokadını yiyeceksiniz” dedi.

SINDIR, “EKMEK ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMASINI KINIYORUM”

Memlekette ekmek kıtlığının olmadığını belirten CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Vatandaş nereye gitse ekmek görüyor esas olan o ekmeğe sahip olabiliyor mu, satın alabiliyor mu, o ekmeği yiyerek karnını duyabiliyor mu? Memleketin temel meselesi aslında bu” ifadelerini kullandı. Sındır, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben askıda ekmek uygulamasının kıymetli, önemli olduğunu düşünüyorum ama ekmek üzerinde siyaset yapılmasını kesinlikle reddedip, kınıyorum. İnsan yaşamını sürdürülebilirliği adına en hayati, kıymetli, kutsal şeyin üzerinden siyaset yapılmasını, ona buna çatmayı yanlış buluyorum. Onun için Tamer Osmanağaoğlu’nun bu sözlerini talihsiz bulduğumu söylemek isterim. Bu projede aradan geçen sürede MHP teşkilatları, sürekli olarak tanımlanan bu projeyi unutmuşlar. Bahçeli’de hatırlatma ihtiyacı buldu geçtiğimiz günlerde. Belki de bu projeden en çok rahatsız olan AKP yöneticileridir. Memlekette ekmek kıtlığı yok. Vatandaş nereye gitse ekmek görüyor esas olan o ekmeğe sahip olabiliyor mu, satın alabiliyor mu, o ekmeği yiyerek karnını duyabiliyor mu? Memleketin temel meselesi aslında bu. Ekmek kıtlığı değil. Ekmeğe muhtaç bir toplumuz var büyük oranda. O nedenle ekmeğe muhtaç olan yurttaşlarımıza yardım etmek, bu ülkede yaşayan yurttaşların yurttaşlık bilinciyle çok temel bir görevi. Ekmeğe muhtaç insanımıza ekmek verebilmek ve bunu göstermeden yapabilmek özellikle günümüz ekonomik koşullarında açlık ve sefalettin diz boyu olduğu, yardımlaşma, dayanışma ve sosyal devletin ekmeğe muhtaç devletin yurttaşı ekmeğe muhtaç etmeyen sosyal devlettin, siyasal iktidarın gereken çabayı göstermesi gerekir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum