Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sipariş üzerine kabine değişikliği yapmam

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sipariş üzerine kabine değişikliği yapmam

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sipariş üzerine kabine değişikliği yapmam
24 Nisan 2019 - 10:00

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan Resepsiyonu'nda gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Erdoğan 'kabine revizyonu olur mu?' sorusuna şu karşılığı verdi: Sipariş üzerine kabine değişikliği yapmam... Erdoğan ayrıca 'Türkiye ittifakı' ve 'YSK'nın İstanbul seçimleriyle ilgili kararı hakkında önemli açıklamalarda bulundu...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

Şentop ve eşi Sabriye Şentop, TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen resepsiyonda davetlileri karşılayarak, tek tek tokalaştı.

Resepsiyona gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şentop tarafından kapıda karşılandı.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR

23 Nisan Resepsiyonunda gazetecilerle sohbet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'kabine revizyonu olur mu?' sorusuna yanıt verdi: "Sipariş üzerine kabine değişikliği yapmam" diye konuştu. YSK'nın İstanbul seçimleriyle ilişkin kararıyla ilgili olarak ise "Yoruma girmeyeyim, nihai kararı vereceğiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından diğer önemli başlıklar şöyle:

TÜRKİYE İTTİFAKI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Bizim ittifakımız cumhurdadır." sözünü hatırlatarak "Kendisinin Türkiye ittifakına mesafeli yorumları oldu. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna, "Ben bizzat kendilerinden dinlemediğim için bir şey diyemem. Benim Türkiye ittifakıyla kastım... Cumhur'dan kastımız nedir? Tüm Türkiye'dir. Türkiye ittifakı da Cumhur İttifakı'nın farklı bir versiyonudur. Biz şu anda 82 milyonu farklı farklı şeylere ayırarak konuşamayız. 82 milyonu biz bir ittifak içerisinde 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' olarak topluyoruz. Kastımız da budur." yanıtını verdiYSK'NIN İSTANBUL KARARI

Erdoğan, "(YSK'nin İstanbul seçimlerine ilişkin kararı) Karara yönelik herhangi bir yoruma girmeyeyim. Şu anda aklımda kaldığı itibarıyla 9 maddede itiraz vardı. Diğer 8'i üzerinde de onların incelenmesine ayrıca karar vermişler. 8 maddenin de incelenmesini şu anda izliyoruz. Onlar da tabii çok çok ciddi başlıklar. Onlar da incelendikten sonra nihai kararı bekleyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

TRUMP'LA GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yakın zamanda bir görüşmenin olabileceğini söyledi.

Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile bir süre sohbet etti.

Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Habertürk yazarları Muharrem Sarıkaya, Çetiner Çetin ve Habertürk muhabiri Çimen Çetin TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile.

ŞENTOP: KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRIYI KINIYORUM

Meclis Başkanı Mustafa Şentop yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bu Meclis temeli milli irade olan bir abidedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve gazi arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 15 Temmuz'da girişilen darbe girişinde eşine az rastlanan liderliğini gösteren Sayın Cumhurbaşkanımızı da teşekkür ediyorum.

Kuruluşunun 99. yılını kutladığımız Birinci Meclisimiz bugunkü renklerini taşıyordu. Türkiye ancak farklılıklarını çatışma bahanesi değil zenginleşme olarak görürse ilerleyebilir.

Türkiye nereden geldiğini de nereye gideceğini de bilmektedir. Bugün Batı'da İslam'a karşı hastalıklı bir anlayış yükselmektedir. Karar alıcıların üzerinde ciddiyetle durması gerekmektedir. Şiddeti bir yöntem olarak benimseyenler bu ülkenin ve milletin aleyhine çalışmaktadır.

Bugün sadece milli egemenlik bayramı değil aynı zamanda çocukların bayramı Çocuklarına ve gençlerine önem vermeyen bir millet yok olmanın eşiğindedir. Çağın gerektirdiği donanımlara sahip çocuklar yetiştirmeliyiz.

Geçtiğimiz Pazar günü Kemal Kılıçdaroğlu'na, Levent Gök'e müessif bir saldırı gerçekleşmiştir. Bu saldırıyı kınıyorum. Kılıçdaroğlu, Gök'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Resepsiyon sırasında MHP Genel Başkanı Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarıyla ayrı ayrı sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Şentop, Destici ve beraberindeki bakanlarla Mermerli Salon'a geçerek, görüştü.

BAKAN SOYLU: BANA SORSALARDI GİTMEMELERİNİ TAVSİYE EDERDİM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "Bana sorsalar cenazeye gidilmemesini tavsiye ederdim. CHP'lilerin protokole alınmaması talimatım, bir tedbirdi. Net bir şekilde yalan rüzgarı ile karşı karşıyayız. Terör örgütleriyle aralarına mesafe koyacaklar. Şu ana kadar hiçbir provokasyon bulgusuna rastlanılmadı" ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM: KONUŞMAM DOĞRU OLMAZ

31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

AK Parti'nin, İstanbul'daki seçimle ilgili olağanüstü itirazlarını görüşen YSK'nın, "KHK'lıların oy kullanabileceği"ne yönelik kararıyla ilgili sorusuna, "YSK'nın kararına yorum yapmam yanlış olur. Süreç tamamlanmış değil, kanaat belirtmem doğru olmaz. Çünkü işin konusu benim." karşılığını verdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum