Reklam

DAĞ'DAN YEREL BASINA DESTEK SÖZÜ

AK Partili Hamza Dağ, gerçek gazetecilerle merdiven altı çalışanların ayırt edileceğini vurguladı.

DAĞ'DAN YEREL BASINA DESTEK SÖZÜ

AK Partili Hamza Dağ, gerçek gazetecilerle merdiven altı çalışanların ayırt edileceğini vurguladı.

DAĞ'DAN YEREL BASINA DESTEK SÖZÜ
14 Mart 2019 - 13:26

Gazetem İzmir - AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Avukat Hamza Dağ, İl Başkanlığında düzenlenen sabah kahvaltısında kentte görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi.
Toplantı da söz alarak Hamza Dağ’a yerel basın sorunları hakkında konuşma yapan Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, “Gazetecilerle ilgili bir sorum var. Seçimden seçime tüm siyasiler toplantılar yapıyor. Yazılı ve görsel basın kuruluşu temsilcileri ve imtiyaz sahiplerini davet ediyorsunuz. Tüm Siyasi Genel Başkanları, Bakanlar, Milletvekilleri, Belediye Başkanları dahil olmak üzere kentimize geldiğinde hepimizi oraya davet ediyorsunuz. Haberlerinizi yapıyoruz. Sizlerin söylemlerinizi İzmir halkına aktarıyoruz. Ama ne yazık ki, siz siyasiler işiniz bittikten sonra biz yerel gazetecileri unutuyorsunuz. Yerel basınımıza değil, İstanbul basınına ilanlarınızı, reklamlarınızı veriyorsunuz. İzmir’de ki Basın İlan Kurumu’na tabii olanları desteklemeniz gerekmiyor mu? Ayrıca seçimden seçime hatırlanmak istemiyoruz. Gönül ister ki; siyasi parti liderleri, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti il başkanları biz yerel basın imtiyaz sahiplerini, temsilcilerini davet edip bizlerin de sorunlarını dinleyip yerel yazılı görsel ve internet haber portallarına sahip çıkmanızdır. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?” dedi.

DAĞ, “MERDİVEN ALTI VE GERÇEK ÇALIŞANLARI AYIRT EDİYORUZ”
Erkek’in konuşmasına içtenlikle cevap veren Hamza Dağ ise, “Salih Bey, bilindiği üzere yerel basının desteklenmesi üzerine geniş çaplı bir çalışma yapıyoruz. Geçtiğimiz süreçte bununla ilgili de bir kanun teklifi sunmuştuk. Şuan bakıldığında 300-500 TL verip internet sitesi açan ve bu anlamda merdiven altı tabir ettiğimiz şekilde çalışan bir çok kuruluş var. Bunlar ile sürekli sahada çalışan ve ter döken kurumları ayırt etme anlamında oldukça uğraşıyoruz. İşçisini çalıştıran, vergisini veren, resmi bir şekilde çalışan gerçek emekçilerin desteklenmesini düşünüyoruz. Yerel seçimler sonrasında bu anlamda desteklenme süreci başlayacaktır. Yerel basınımıza sahip çıkacağız. Tüm söylemlerinize katılıyorum. Bu anlamda da size teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.




YORUMLAR

  • 0 Yorum