Reklam

Deprem partili ayırt etmiyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün büyük depremle sarsılan İzmir'e geldi. Kılıçdaroğlu enkaz alanlarında incelemelerde bulunduktan sonra İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel'in depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden eşi Burcu Yüksel, oğlu Ege Yüksel ve kızı Dila Yüksel'in cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu katıldığı cenazenin ardından açıklamalarda bulundu.

Deprem partili ayırt etmiyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün büyük depremle sarsılan İzmir'e geldi. Kılıçdaroğlu enkaz alanlarında incelemelerde bulunduktan sonra İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel'in depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden eşi Burcu Yüksel, oğlu Ege Yüksel ve kızı Dila Yüksel'in cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu katıldığı cenazenin ardından açıklamalarda bulundu.

Deprem partili ayırt etmiyor!
31 Ekim 2020 - 17:08

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sonrasında incelemelerde bulunmak üzere kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu un ilk durağı Mansuroğlu Mahallesi'nde yıkılan bina ve enkaz alanı oldu.

Kılıçdaroğlu'na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal eşlik etti.

Kılıçdaroğlu enkaz alanlarında incelemelerde bulunmasının ardından İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel'in depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden eşi Burcu Yüksel, oğlu Ege Yüksel ve kızı Dila Yüksel'in cenaze törenine katıldı.

Burcu Yüksel, Ege Yüksel ve Dila Yüksel gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı. Cenazeler Bornova Hacılarkırı Mezarlığı'na defnedildi. Nuri Seha Yüksel'in acısını paylaşan Kılıçdaroğlu cenazeleri de omzunda taşıdı. Kılıçdaroğlu'nun yanısıra cenazede TBMM CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’li ilçe belediye başkanları da katıldı. Törende Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de yer aldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VAR

Kılıçdaroğlu, yaptığı basın açıklamasında, “Güzel İzmir’e geçmiş olsun. Hızla kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Dolayısıyla merkezi yönetimin bu konuda yerel yönetimlerin önündeki engelleri kaldırması lazım. Merkez ile yerelin el birliği yapması lazım. Ölen bizim insanlarımız, eğer bizim insanlarımız ile ilgili önlem alacaksak deprem herhalde A Partili B partili diye bir ayrım yapmıyor. Bu yüzden merkez ve yerel arasında çok güçlü bir iletişim kurulması gerekiyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İzmir Ulaşım Merkezi’nde (İZUM) kurulan Kriz Masası’nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu burada yaptığı basın açıklamasında önemli mesajlar verdi. Programda CHP’nin Genel Merkez Yöneticileri, Milletvekilleri, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’li Büyükşehir ve ilçe belediye Başkanları da yer aldı. Programda konuşan Başkan Tunç Soyer de önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun öne çıkan mesajları şöyle:

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ
Bir deprem gerçeği ile karşı karşıyayız. Anlaşılıyor ki bu gerçekle bundan sonra da karşılaşacağız. Asıl olan bu deprem gerçeğini madem biliyoruz, bunun önlemlerinin Türkiye genelinde ivedilikle alınmasıdır. Nerede deprem kuşağı varsa önlem alınmalı. Bizim üzerimize düşen ne varsa bunu yapmaya hazırız, destek vermeye hazırız. İzmir acı bir depremler karşılaştı. Can kaybımız var. İlk başta inşallah can kaybı olmaz dedik ama maalesef can kaybı oldu. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Enkaz hala tamamen kaldırılmış değil. Büyükşehir Belediye Başkanımızın büyük katkısıyla kiralanan büyük araçlarla enkaz kaldırılmaya çalışılıyor. Şunun da altını özenle çizmek isterim; sadece belediye ekiplerimiz değil AFAD ve jandarma ekipleri de olağanüstü çaba serf ediyor. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı olarak çabaya katkı veren, İzmir’e katkı veren tüm kamu görevlilerine yürekten teşekkür ediyorum. Ama en büyük katkının İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kapasitesi olduğunun da altını çizmek isterim. Ayrıca depremden hemen sonra tüm belediye başkanlarımız İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla temasa geçtiler. Her türlü yardım kısa sürede getirilecek. Çadır ihtiyaçları var onlar giderilecek, yemek sağlanıyor. Bundan sonraki talepler de sağlanacak.

ALLAH KİMSEYE EVLAT ACISI VERMESİN
Büyükşehrin çocuklara süt dağıtımı vardı o da aynen devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar İzmirlilere verdiği hizmetlerde bir sıkıntı olmayacak. Ama ek kapasiteye ihtiyaç var. Ek kapasiteyi de diğer büyükşehir belediye başkanlarımız ve diğer belediye başkanlarımız sağlayacak. İfade ederken bile zorlanıyorum; inşallah göçük altında kalanların tümü sağ kurtulur. Alanı gezerken annelerle de konuştum, bir anne çocuğunu beklediğini ve enkazın altında kaldığını söyledi. En son gittiğimiz enkaz alanında bir annenin çocuklarının kurtarılmasını sevinçle karşıladığını gördüm. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bu en büyük temennimiz.

DEPREM PARTİ AYIRT ETMİYOR, MERKEZ VE YERELİN EL BİRLİĞİ YAPMASI LAZIM
Bunu atlatırız ama bundan sonra benzer olaylarla karşılaştığımızda daha sağlıklı güçlü binalara ihtiyacımız var. Hızla kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Bürokrasideki engellerin süratle aşılması lazım. İstanbul da halen büyük bir deprem riskiyle karşı karşıya. Dolayısıyla merkezi yönetimin bu konuda yerel yönetimlerin önündeki engelleri kaldırması lazım. Merkez ile yerelin el birliği yapması lazım, ölen bizim insanlarımız eğer bizim insanlarımız ile ilgili önlem alacaksak deprem herhalde A Partili B partili diye bir ayrım yapmıyor. Bu yüzden merkez ve yerel arasında çok güçlü bir iletişim kurulması gerekiyor.

İZMİR’E ‘GEÇMİŞ OLSUN’ MESAJI
İzmirli kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet ediliyorum, yaralılar inşallah en kısa sürede iyi olur. Bütün arzumuz huzurlu bir Türkiye huzurlu bir İzmir. Güzel İzmir’in bu tür acılarla karşılaşmasını istemiyoruz. Umarım kısa süre içerisinde yerel ve merkez arasında kurulacak sağlıklı bir diyalogla pek çok sorun aşılmış olur.

VATANDAŞLARIMIZIN İÇİ RAHAT OLSUN, HER DAİM YANLARINDA OLACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, “Büyük bir felaket yaşadık. Felaketin boyutları ve bundan sonraki süreçte karşımıza ne tür sonuçlarla çıkacağını hepimiz öngörmeye çalışıyoruz ve bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü şu an kurtarmak yetmeyecek daha yapılacak çok şey çıkacak. Enkaz, arama kurtarma çalışmaları ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kurumsal kapasitesini kullanarak destek veriyoruz. Bir yandan da gündelik hayatı kolaylaştırmak için vatandaşlarımızın huzuru ve konforunu artırmak için canla başla çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye çok güçlü ve çok muktedir bir kurumdur. Bunu da ilk günden itibaren göstermiştir. Vatandaşlarımızın içi rahat etsin her daim sonuna kadar yanlarında olacağız. Her dertlerine ortak olacağımız gibi her dertlerinin de çözümcüsü olacağız. Bugünden sonrasında da sadece İzmir değil çok değerli büyükşehir belediye başkanı arkadaşlarımızın da katkısıyla İzmirlilerin huzurunu rahatını sağlayacak çalışmalara imza atacağız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum, ailelerine baş sağlığı diliyorum. İzmir’e büyük geçmiş olsun, Allah beterinden korusun” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum