Reklam

DİKA’dan “STK’lara Destek ve Teşvik Rehberi” Toplantısı

Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik olarak hazırlamış olduğu “STK Destek ve Teşvik Rehberi” bilgilendirme toplantısı yapıldı.

DİKA’dan “STK’lara Destek ve Teşvik Rehberi” Toplantısı

Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik olarak hazırlamış olduğu “STK Destek ve Teşvik Rehberi” bilgilendirme toplantısı yapıldı.

DİKA’dan “STK’lara Destek ve Teşvik Rehberi” Toplantısı
08 Ekim 2019 - 23:03

Bölgedeki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) çalışanlarına kamu ve özel kaynaklı destekler, teşvikler, hibeler konusunda bilgi vermek amacıyla Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından hazırlanan “Sivil Toplum Kuruluşlarına Yönelik Destek ve Teşvik Rehberi” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Dernekler, Birlikler, Ticaret ve Sanayi Odası İle Federasyon gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Kalkınma Ajanslarının temel amacının kamu ve özel kesim ile sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek olduğunu söyledi. Altındağ, “Ülkemizin 2023 hedeflerine yönelik belirlenen politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmaktır. Ajansımızın görev alanında bulunan dört ilde bu amacı gerçekleştirmeye yönelik olarak kamu kurumu ve özel sektör kuruluşları projeler geliştirmekte olup sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle Bölgemizde yararlı çalışmalar yürütülmektedir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Ajansın Mardin Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Burcu Günay tarafından DİKA tarafından hazırlanan “STK Destek ve Teşvik Rehberi” konusunda katılımcılara sunum yapıldı. Sunumda yararlanılabilecek destek ve teşvik kaynaklarının başta Ajansımız olmak üzere GAP Bölge Kalkınma İdaresi, İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıf Destekleri, Büyükelçilik Destekleri, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Avrupa Birliği fonları, Birleşmiş Milletler fonları, Uluslararası İş Birliği Programları gibi geniş bir yelpazede olduğu belirtildi.

Devletin bölgede gerçekleştirdiği önemli kamu yatırımlarını sosyal açıdan bütünleyecek projeleri geliştirecek olan sivil toplum örgütlerinin doğru bilgilendirilmesi amacıyla “Sivil Toplum Kuruluşlarına Yönelik Destek ve Teşvik Rehberi” hazırlandı. Rehber Bölgedeki STK'lara kamu ve özel kaynaklı hibeler, destekler konusunda özet bilgiyi mantıksal bir çerçeve içerisinde sunmakta. Sivil toplum kuruluşlarına sağlanacak teknik ve mali desteklerin hibe miktarları, yararlanıcılarda aranan özellikler, destek unsurları ve süreleri hakkında bilgi vermekte. Böylece somut, açık bir el kitabının önemli katkılar sağlayacağı düşüncesiyle sivil toplum kuruluşlarının çeşitli mali destek programlarına yönlendirilmesi hedeflenmektedir.

Bu rehber doğru kullanıldığında, sivil topluma yönelik belirtilen fon kaynaklarından yararlanmayı pratik ve etkili bir hale getirecek olup STK’ların proje geliştirmelerinde kolaylaştırıcı bir rol oynayacaktır.