Reklam

Dünya madencileri fuarizmir'de buluşacak

MINEX - 8. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 23-26 Ekim tarihlerinde fuarizmir'de 8'inci kez kapılarını açacak.

Dünya madencileri fuarizmir'de buluşacak

MINEX - 8. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 23-26 Ekim tarihlerinde fuarizmir'de 8'inci kez kapılarını açacak.

Dünya madencileri fuarizmir'de buluşacak
14 Ağustos 2019 - 11:56

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle iki yılda bir düzenlenen MINEX - 8. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı 23-26 Ekim tarihleri arasında fuarizmir'de gerçekleşecek. TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından gerçekleştirilecek IMMAT - 7. Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi ile zenginleşecek fuarda uluslararası bilim insanları, üreticiler, uygulayıcılar ve son tüketiciler olmak üzere maden sektörünün tüm paydaşları bir araya gelecek.

Bir önceki yıl yabancı ziyaretçi atağı yapan fuar, bu yıl yabancı katılımcı sayısını üç kat daha büyütecek. Dünya maden sektöründe kısa süre içinde büyük ilgi gören fuarda İngiltere'den milli katılım olacak. ABMEC - Maden Ekipmanları Derneği ile birlikte büyük bir katılım gerçekleştiren İngiltere'nin yanında fuarda Amerika, Almanya, Çin, Fransa, İran ve Polonya başta olmak üzere maden sektöründen önemli ülkeler yer alacak.



Bir önceki yıl yabancı ziyaretçi sayısı yerlileri geçen fuar, toplam ziyaretçi sayısını yüzde 300 artırmıştı. Bu yıl da fuara Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan, Hindistan, İngiltere, İran, Irak, Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere yurt dışından çok sayıda ziyaretçi gelecek.

Fuarla eş zamanlı olarak düzenlenen IMMAT - 7. Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi'nde ise bu yıl kaliteli üretimi artırıp tüketimin iç piyasada yaptırılmasını teşvik etmek amaçlanıyor. Almanya, Amerika, Çin, İngiltere, İran, İspanya ve Ukrayna başta olmak üzere maden sektörünün uzmanları dünyanın dört bir yanından gelerek kaliteli üretim için yerli üreticilerle buluşacak. Yerli üretimi yaygınlaştırma ve bilinçli tüketimi artırarak dış piyasaya yapılan döviz kaybını azaltmayı hedefleyen kongrede tedarikçi ve üreticiler bir araya gelecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum