Reklam

FETÖ’cü rektör bakan olacakmış!

84 gündür firarda olan Ege Üniversitesi’nin eski rektörü Cüneyt Hoşcoşkun’un 15 Temmuz hain darbe girişimi başarılı olsaydı Sağlık Bakanı olacağı ortaya çıktı

FETÖ’cü rektör bakan olacakmış!

84 gündür firarda olan Ege Üniversitesi’nin eski rektörü Cüneyt Hoşcoşkun’un 15 Temmuz hain darbe girişimi başarılı olsaydı Sağlık Bakanı olacağı ortaya çıktı

FETÖ’cü rektör bakan olacakmış!
22 Kasım 2017 - 09:35

Ege Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, kapatılan Şifa Üniversitesi'ni kuran Türkiye Tabipler Vakfı'nın kurucuları arasında yer aldığı gerekçesiyle hakkında yürütülen soruşturma kapsamında kamudan ihraç edildikten sonra hakkında yakalama kararı çıkmasına rağmen 84 gündür halen yakalanamadı.
Emniyet yetkilileri tarafından adreslerine yapılan baskınlarda eski rektörün sırra kıdem bastığı ve adreslerinde bulunmadığı ortaya çıkarken, iddiaya göre örgütün sağlık yapılanmasında önemli bir isim olan ve FETÖ'nün sağlık imamı olduğu iddia edilen Hoşcoşkun'un 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı Sağlık Bakanı olacağını söylediği iddia edildi.
Öte yandan yetkililer, halen yakalanamayan Hoşcuşkun'un örgüt desteği olmadan kaçmasının imkansız olduğunu ve örgüt desteği ile kentten kaçtığı ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

YÖK SORUŞTURDU

İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili Okan Bato koordinesinde yürütülen ve örgütlü Suçlar Savcısı Ayhan Yılmaz'ın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, hakkında soruşturma açılan ve YÖK müfettişleri tarafından rapor hazırlanan Hoşcoşkun için önce görevden alma sonra da ihraç kararı verilmişti. Çıkarılan yakalama kararının ardından adreslerinde yapılan baskınlarda yakalanamayan eski rektör 84 gündür aranıyor.
Örgüt desteği aldığı ve bu yüzden açığa alındıktan hemen sonra bankadan bizzat 40 bin dolar para çektiği ortaya çıkan Ege Üniversitesi eski rektörü olan Cüneyt Hoşcoşkun, hakkında ortaya atılan son iddia ise darbe girişiminin başarılı olması durumunda eski rektörün sağlık bakanı olacağı şeklinde. FETÖ terör örgütünün önemli isimlerinden olan ve rektörken, üniversenin hayali tapusunu çıkartıp sahibi bölümüne de kendi adını yazdırması ile dikkat çeken Hoşcoşkun'un, 15 Temmuz hain kalkışması gerçekleşseydi, Sağlık Bakanı olma hayali kurduğu ve o yüzden de örgüte sınırsız destek verdiği ileri sürülüyor.

'DENİZ YOLUYLA YUNANİSTAN'A KAÇTI' İDDİASI

Eski rektör Cüneyt Hoşcoşkun'un, itirafçı olma ihtimaline karşı, örgüt desteğiyle yurt dışına kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. İzini kaybettiren rektörün, silahlı terör örgütü FETÖ yardımı ile deniz yoluyla Yunanistan'a kaçtığı tahmin ediliyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum