Reklam

Flaş iddia: Başkan meclis üyesini darp mı etti?

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın makamında MHP’li Belediye Meclis Üyesi Fatih Kürşat Kaplan’ı darp ettiği iddia edildi.

Flaş iddia: Başkan meclis üyesini darp mı etti?

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın makamında MHP’li Belediye Meclis Üyesi Fatih Kürşat Kaplan’ı darp ettiği iddia edildi.

Flaş iddia: Başkan meclis üyesini darp mı etti?
29 Kasım 2020 - 03:22

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kendi partisinden meclis üyesi Fatih Kürşat Kaplan'ı darp etmekle suçlanıyor. Bugün akşam saatlerinde meydana gelen olay sonrasında MHP’li Meclis Üyesi Fatih Kürşat Kaplan karakola giderek suç duyurusunda bulundu. Hastaneden darp raporu da alan Kaplan, yaşananları şöyle aktardı:

BENLİK SIKINTI YOK, KENDİNİ SORGULA

“Belediye Başkanı Serkan Acar, aile dostumuz Serkan Tuğ aracılığıyla beni çağırarak görüşmek istediğini belirtti. Bugün akşam 18.00 sularında görüşmeye gittim. Üçümüz makamında oturduk konuşmaya başladık. ‘Geçen meclis toplantısına katılmadın, önceden de bana söylemedin. Bir sıkıntı mı var, neden gelmedin?’ dedi. Bende sıkıntımın olmadığını ve rahatsızlığım dolayısıyla katılmadığımı belirttim. Hiçbir problem olmadığını, görevimin başında olduğumu ifade ettim. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da ne gerekiyorsa yapacağımızı söyledim. Benim bir derdimin olduğu konusunda üsteleyince ‘bir şey yok, istersen bir de kendini sorgula, benlik bir sıkıntı yok’ dedim. Bunun üzerine başkan benim istifamı istediğini söyledi. ‘pazartesi günü gel, istifanı yaz, imzanı at, bırak’ dedi. Ben de pazartesi günü haber vereceğimi belirttim. ‘Sen kimsin ki haber veriyorsun? Ben sana yapacaksın diyorsam yapacaksın’ dedikten sonra oradakilere kağıt kalem getirmelerini söyleyerek istifamı yazım imzalatmaya zorladı. Bu sırada sinir krizine girdi ve masaları duvarları yumruklamaya başladı. Ben onu sakinleştirmeye çalışırken bir yumruk attı, boynuma denk geldi. Ben yine sakin olmasını söyleyerek kolunu tuttum. ‘Sen kimsin de böyle yapıyorsun? Şeresiz, adam mı olduğunu zannediyorsun? İmzanı atacaksın, atmadan buradan çıkmayacaksın’ diyerek beni zorladı. Adamlarının getirdiği kağıdın ortasına bir çarpı attım ve ‘al sana imza’ dedim. Bu hareketimin ardından orada bulunan Özel Kalem O. Beni tuttu, çaycı N. İle birlikte beni dövmeye giriştiler. Serkan Tuğ da oradaydı. Ayırmaya kalktı ama başaramadı.”

DÜŞÜNÜLEREK YAPILMIŞ BİR EYLEM

“Karakola giderek şikayetçi olduktan sonra hastaneye gelerek darp raporu aldım. Geçmişte aramızda yaşanan her hangi bir olumsuz durum bulunmamakta, aksine kendisi aile dostumuzdu. Onun için zaten sakinleştirmeye çalıştım. Yaklaşık 7-8 dakika kadar sakinleştirmeye çalıştım. Bunun bir sinir krizi olduğunu, geçince normale döneceğini düşündüm. Ama muhtemelen düşünülerek yapılmış bir eylemdi bu. Çünkü birisi hemen arkamdan kolumdan tuttu, çaycı N. ve Serkan Acar beni darp etti.”

BEN PARTİMDE DURURUM, GİTMEK İSTEYEN GİDER

“Ben istifa edersem benim yerime yedek listeden Kerim Yürür Meclis üyeliği hakkı kazanıyor ama onunla ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum. Bundan sonrası için partimden ve meclis üyeliğinden ayrılmayı düşünmüyorum. Burada 1992-93 yılından beri MHP’li olan tek kişi benim. Ben kendi partimde dururum da sonradan partili olanlardan kim gitmek isterse gider. Ama muhtemelen bu saatten sonra kendi kararlarımı kendim vereceğim.

Belediye başkanının bu davranışı hiç yakışık almadı, bir aile dostluğunu da bu şekilde bitirmiş oldu.”

MHP İZMİR İL BAŞKANI VEYSEL ŞAHİN DEVREDE

Olayın duyulması üzerine MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'in bizzat konu ile ilgilendiği öğrenildi. (Kuzeyin sesi)

YORUMLAR

  • 0 Yorum