Reklam

Göztepe evinde Galatasaray'a mağlup oldu

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Göztepe evinde Galatasaray'a 1-0 yenildi. Müsabakada bir penaltıdan yararlanamayan Göztepe'nin iki topu da direkten döndü.Bu sezon ilk kez penaltı kazanan Göztepe'de Celso Borges penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Göztepe evinde Galatasaray'a mağlup oldu

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Göztepe evinde Galatasaray'a 1-0 yenildi. Müsabakada bir penaltıdan yararlanamayan Göztepe'nin iki topu da direkten döndü.Bu sezon ilk kez penaltı kazanan Göztepe'de Celso Borges penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Göztepe evinde Galatasaray'a mağlup oldu
27 Ocak 2019 - 09:40

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Göztepe evinde Galatasaray'a 1-0 yenildi. Müsabakada bir penaltıdan yararlanamayan Göztepe'nin iki topu da direkten döndü.Bu sezon ilk kez penaltı kazanan Göztepe'de Celso Borges penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Göztepe'nin penaltı vuruşundan yararlanamadığı müsabakada Galatasaray, rakibini 1-0 mağlup etti.
Göztepe 57. dakikada Borges ile penaltı vuruşundan yararlanamazken, 78. dakika Jerome ve 90+2. dakikada ise Yasin direğe takıldı.
İlk yarısı golsüz eşitlikle geçilen müsabakada Göztepe, ikinci yarıda VAR incelemesinin ardından kazandığı penaltı vuruşunu gole çeviremedi. Galatasaray, 72. dakikada Sinan Gümüş'ün golüyle 1-0 öne geçtiği müsabakayı galip tamamladı.
İzmir'de etkili olan yağış altında oynanan karşılaşmada saha içinde belli bölgelerde oluşan su birikintileri futbolculara zor anlar yaşattı.
Göztepe galibiyetiyle puanını 35'e çıkaran Galatasaray, lider Medipol Başakşehir'i takibini sürdürdü. Göztepe ise 22 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın 5. dakikasında sağ kanattan Serdar Gürler'in kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Reis kafayı vurdu, meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.
9. dakikada Galatasaraylı oyuncuların geri pasla Muslera'ya gönderdiği topa baskı yapan Jerome meşin yuvarlağa dokunsa da top yandan dışarı çıktı.
28. dakikada Onyekuru'nun sol çapraz pozisyon attığı şutta kaleci Beto topu kontrol etti.
35. dakikada sol kanattan Sinan Gümüş'ün yaptığı ortada sağ çapraz pozisyonda meşin yuvarlakla buluşan Feghouli'nin sert şutunda top dışarı gitti.
38. dakikada sağ kanattan Serdar Gürler'in ortasında arka direkte Halil'in vuruşunda top auta çıktı.

Müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle sona erdi.
Karşılaşmanın 54. dakikasında ceza alanı içinde Jerome ile Maicon'un mücadelesinin ardından pozisyonu devam ettiren Bülent Yıldırım VAR odasından gelen uyarı üzerine pozisyonu bir kez daha izledi. Maicon'un topa elle temas ettiğine karar veren Bülent Yıldırım penaltı kararı verdi.

57. dakikada penaltı atışını kullanan Borges'in şutunda top yandan auta gitti.
72. dakikada Galatasaray öne geçti. Mariano'nun sağ kanattan yaptığı ortada ceza alanı içinde Sinan Gümüş göğsüyle müdahale ettiği top filelerle buluştu: 0-1

79. dakikada Yasin Öztekin'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Jerome'un kafa vuruşunda top direkten döndü. Araya giren savunma oyuncuları topu uzaklaştırdı.
88. dakikada sakatlanan Lamine Gassama'nın oyuna devam edemediği Göztepe, oyuncu değişiklik hakkını kullandığı için müsabakayı 10 kişi tamamladı.
90+2. dakikada sağ kanatta topla buluşan Yasin Öztürk'ün şutunda top direkten oyun alanına döndü.
Karşılaşma, Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Bornova
Hakemler: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, Asım Yusuf Öz
Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Reis, Lumor, Serdar Gürler (Dk. 71 Yasin Öztekin), Borges (Dk. 76 Deniz Kadah), Poko, Halil Akbunar (Dk. 83 Tayfur Bingöl), Castro, Jerome
Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Marcao, Linnes, Fernando, Ndiaye, Feghouli (Dk. 90+4 Semih Kaya), Selçuk İnan (Dk. 79 Donk), Onyekuru, Sinan Gümüş (Dk. 89 Muğdat Çelik)
Gol: Dk. 72 Sinan Gümüş (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 31 Gassama, Dk. 74 Poko, Dk. 90+3 Deniz Kadah (Göztepe), Dk. 38 Sinan Gümüş, Dk. 71 Marcao, Dk. 85 Mariano (Galatasaray)
İlk penaltıyı kaçırdı
Galatasaray maçına kadar ligde penaltı kazanamayan tek takım olan Göztepe, 57. dakikada VAR incelemesinin ardından kullandığı penaltı atışından Celso Borges ile faydalanamadı.

Göztepe bu sefer kaybetti
İç sahada bu sezon Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı mağlup eden Göztepe, Galatasaray karşısında sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. İzmir temsilcisi, evindeki 9 müsabakada, 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı.
Göztepe'de bu sezon 4. sarı kartını gören Poko, cezalı duruma düştü.
Müsabakayı 454'ü Galatasaraylı 8 bin 473 taraftar takip etti.
88. dakikada sakatlanan Lamine Gassama'nın oyuna devam edemediği Göztepe, oyuncu değişiklik hakkını kullandığı için müsabakayı 10 kişi tamamladı.
MAÇIN ARDINDAN

TERİM: İYİ MÜCADELE ETTİK
Terim, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, bir futbol adamı olarak saha kenarında olmayı özlediğini, teknik direktörün maçlarda yerinin belli olduğunu belirterek, "Özlemek kadar doğal bir şey yok. Takımımı idare etmeyi ve yedek kulübesinde olmayı özledim. Bazı maçlarda burada olsak başka türlü olabilirdi. Umarım bir daha olmaz." diye konuştu.
Göztepe karşısında iyi oynadıklarını düşündüğünü aktaran Terim, şu değerlendirmede bulundu:
"İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Havaya diyecek bir şeyimiz yok ama sahaya diyeceğimiz çok şey var iki takım adına. Felsefemizi sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Bunun yanına oyuncularımın kazanma arzusunu ve coşkusunu da koyduğunu düşünüyorum. Gol de yiyebilirdik saha da zemin de hava da buna müsait. Göztepe seyircisiyle iyi bir takım. 21. şampiyonluğu aldığımız burada kazanmamız bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Yavaş yavaş iyiye gidiyoruz."
Terim, genç oyuncuların oynama zamanlamasının iyi ayarlanmaması halinde kariyerlerine etki edebileceğini bu nedenle genç futbolculara şans vermeyi iyi ölçüp değerlendirdiklerini söyledi.

ÖZDEŞ: HAK ETMEDİĞİMİZ BİR SKOR
Göztepe'nin teknik direktörü Kemal Özdeş, "Geçtiğimiz haftanın ardından bu hafta da hak etmediğimiz bir skorla sahadan ayrıldık ama bu oyun standardı bize hak ettiğimiz sonuçları getirecektir." dedi.
Özdeş, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, ağır sahada mücadele eden iki takım oyuncularını kutlayarak, müsabakanın ilk 35 dakikalık bölümünün istediği gibi geçtiğini söyledi.


İlk devrenin son 10 dakikasında oyunu birinci bölgede karşılamalarına rağmen çok pozisyon vermediklerini belirten Özdeş, şöyle konuştu:
"İkinci yarıda saha zeminine daha uygun şekilde oynadık. Penaltıyı atmış olsak daha farklı bir süreç olabilirdi ama futbolda var bunlar. 72. dakikada duran top sonrası sahipsiz topu kazanamamak savunmada yerleşim problemine neden oldu ve bu pozisyonda golü yedik. Bu dakikadan sonra geri dönmek için mücadele ettik, direkten dönen toplar, karamboller var ama olmadı. Geçtiğimiz haftanın ardından bu hafta da hak etmediğimiz bir skorla sahadan ayrıldık ama bu oyun standardı bize hak ettiğimiz sonuçları getirecektir, vazgeçmeden devam etmemiz gerekiyor. Tekrardan kazanmaya başlayarak yönümüzü yukarıya çevirmek istiyoruz."
Kemal Özdeş, müsabakanın son bölümünde sakatlanan Lamine Gassama'nın dizinde bir şey olmadığını ancak bileğinde problem bulunduğunu, kesin durumunun yapılacak kontrollerin ardından belli olacağını sözlerine ekledi.
MAÇTAN NOTLAR
Göztepe'de 3 değişiklik
Göztepe Teknik Direktörü Kemal Özdeş, ligdeki Evkur Yeni Malatyaspor maçının ilk 11'inden 3 farklı isme şans verdi.
İzmir ekibinde sarı kart cezalısı Alpaslan Öztürk, sakatlığı bulunduğu bildirilen Berkan Emir ve Yasin Öztekin'in yerine Lamine Gassama, devre arasında kadroya dahil edilen Lumor Agbenyenu ile Serdar Gürler forma giydi.
Geçen hafta sonradan oyuna dahil olan Serdar Gürler ile hafta içinde Portekiz'in Sporting takımından kiralanan Lumor ilk defa ilk 11'de şans buldu.
Göztepeli futbolcular sahaya Türkiye İhracatçılar Meclisinin "Türkiye İhracatla Yükselecek" yazılı pankartıyla çıktı.
Göztepe taraftarları müsabakadan önce tribünde "Sarıyla kırmızılı bir sana yakışıyor" yazılı pankart açtı.
Galatasaray'da Fatih Terim döndü
Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, cezasını tamamlamasıyla 10 maç aradan sonra takımın başında sahaya çıktı.
Süper Lig'in 11. haftasındaki olaylı Fenerbahçe derbisinden sonra Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun 10 maç men cezası verdiği Fatih Terim, Göztepe maçıyla tekrar takımının başına döndü.
Tecrübeli teknik adam ligde 7, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 3 karşılaşmada görev yapamamıştı.
İlk 11'de zorunlu değişiklik
Terim, ligde 6-0 kazandıkları MKE Ankaragücü maçının ilk 11'inde zorunlu bir değişiklik yaptı. Sarı-kırmızılı ekipte sarı kart cezalısı Younes Belhanda'nın yerine Selçuk İnan, takımıyla sahaya çıktı.
Galatasaray'ın Çekya ekibi Sparta Prag'dan kiraladığı eski futbolcusu Semih Kaya da yedek kulübesinde yer aldı.
Takım otobüsüyle stada gelen Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak stada girerken bir taraftar "Forvet nerede" şeklinde tezahürat yaptı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum