Reklam

Hakan Tartan resmen Gelecek Partisi'nde!

Konak Belediyesi eski Başkanı Hakan Tartan, Gelecek Partisi'ne katıldı. Tartan'a parti rozetini Gelecek Partisi İl ve Bölge Koordinatörleri Toplantısı'nda Genel Başkan Ahmet Davutoğlu takdim etti.

Hakan Tartan resmen Gelecek Partisi'nde!

Konak Belediyesi eski Başkanı Hakan Tartan, Gelecek Partisi'ne katıldı. Tartan'a parti rozetini Gelecek Partisi İl ve Bölge Koordinatörleri Toplantısı'nda Genel Başkan Ahmet Davutoğlu takdim etti.

Hakan Tartan resmen Gelecek Partisi'nde!
17 Ağustos 2022 - 15:18

2009 Yerel Seçimleri’nde CHP’den Konak Belediye Başkanı seçilen ve 2014 yılına kadar bu görevi sürdüren Hakan Tartan, yeniden siyasete döndü.

Daha önce DSP ve CHP’de siyaset yapan Tartan, siyasete bundan böyle Gelecek Partisi'nde devam edecek.

DAVUTOĞLU: SEFERBERLİK ÇAĞRIMIZA 'EVET' DEDİ

Tartan yeni partisinin partisinin Ankara'da düzenlenen İl ve Bölge Koordinatörleri Toplantısı'na katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada Tartan'ın Gelecek Partisi'ne katıldığını duyuran Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "Bugün bu seferberliğe bizimle katılma kararı almış çok değerli bir kültür insanı, bir siyasetçi ile birlikteyiz. Sayın Hakan Tartan. Hakan Bey'in babası bizim çocukluğumuzda ‘arkası yarın’ diyerek heyecanla takip ettiğimiz radyo programının yapımcısı Fikret Bey. Annesi ise devlet sanatçısı. Çok zarif, nezih bizim kültürümüzün o güzel özelliklerini barındıran tam bir kültlür ortamında doğmuş. Kültür sanat ve basın alanında, 10 kitap 4’ü şiir kitabı, devlet tiyatrolarında oynanan 2 oyun… O kültür, sanat ve basın çalışmalarından sonra siyasete girmiş. Siyasette milletvekilliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlerini tam bir siyasi nezaket ve ahlak kuralları içinde yapmış, herkesin takdirini kazanmış çok değerli bir siyasetçimiz. Bugün partimize, çınar yaptığı altında milletimiz buluşturmak adına seferberlik çağrımıza ‘evet’ dedi ve aramıza katıldı. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TARTAN: TÜRKİYE'NİN AYDINLIK GELECEĞİ İÇİN...

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Tartan burada yaptığı konuşmada "Sayın Başbakanımın ifade ettiği üzere Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Bu zorlu süreçte hepimizin yapacağı şeyler var. Geleceğimiz, çocuklarımız, Türkiye’nin aydınlık geleceği adına yapacağımız çok şey var. Başkbakanımız devlet adamı kimliğiyle, mütevazı ve donanımlı kimliğiyle Türkiye’nin geleceğinde çok önemli görevleri olacağına inanıyorum. Hepimiz bir şekilde destek vermeliyiz. Ben bu inançla buradayım. Koltuk, makam gibi şeyleri bir kenara bırakarak Türkiye’nin aydınlık geleceği için mücadele içinde olmaya karar verdim. Gelecekte Türkiye adına çok şeyler katacağına inandığım Başbakanımızın yanında olmak istedim. Temel felsefemiz hak, hukuk ve adalettir. Ülkümüz mutlu bir Türkiye’dir. Zorlukları aşarak ve belli dönemlerde Türkiye içinde estirilen karanlık bulutları dağıtarak başaracağımıza inanıyorum. Bir nefer olarak bu mücadelede yanınızda olmaya gayret göstereceğim. Allah yolumuzu açık etsin. Bu mücadele herkes için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Tartan'a parti rozeti Davutoğlu tarafından takdim edildi.

Aktif siyasi hayatına CHP’de başlayan Tartan, 1992’de yeniden kurulan partinin İzmir’deki kurucusu olmuştu. Daha sonra Demokratik Sol Parti’ye (DSP) geçen Taran, bu partiden 1995 ve 1999 Genel Seçimleri’nde İzmir Milletvekili seçilmişti. 11 Ocak 1999-28 Mayıs 1999 tarihleri arasında görev yapan Bülent Ecevit başbakanlığındaki azınlık hükümetinde  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Tartan, DSP’den 2002 yılında istifa etmişti. 

Tartan, DSP'nin ardından kısa bir süre Yeni Türkiye Partisi’nde (YTP) siyaset yaptıktan sonra 2009 Yerel Seçimleri’nde CHP'den gelen teklifi kabul ederek, Konak Belediye Başkanı seçildi. 

2009-2014 yılları arasında Konak Belediye Başkanlığı görevini yürüten Tartan, 2014 Yerel Seçimleri öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip oldu ancak partisi CHP tarafından aday gösterilmedi. Konak'tan da aday gösterilmeyince CHP’den istifa eden Tartan, DSP’den Konak Belediye Başkanlığı'na aday olmuştu.