Reklam

İcraat yok ama icra var

İzmir’de 15 yıldır CHP’nin yönettiği Karşıyaka Belediyesi, batıştan kurtulmak için taşınmazlarını satma kararı aldı. Yeni Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Gelirler giderden fazla. Hacizleri kaldırmak için gayrimenkul satacağız” dedi

İcraat yok ama icra var

İzmir’de 15 yıldır CHP’nin yönettiği Karşıyaka Belediyesi, batıştan kurtulmak için taşınmazlarını satma kararı aldı. Yeni Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Gelirler giderden fazla. Hacizleri kaldırmak için gayrimenkul satacağız” dedi

İcraat yok ama icra var
04 Mayıs 2019 - 10:38

CHP'nin her seçimde rekor oy aldığı ve 15 yıldır yönettiği Karşıyaka Belediyesi, mali açıdan iflas etme noktasına geldi. Geçtiğimiz dönemde işçilerinin önemli bölümüne düzenli maaş ödemekte zorlanan belediye hacizlerle boğuşuyor. CHP'li Cevat Durak'ın 10 yıl yönettiği ve geçtiğimiz dönemde yine CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar'ın başkanlık yaptığı belediyede görevi devralan CHP'li Cemil Tugay, koltuğa oturur oturmaz karşılaştığı 250 milyon borç nedeniyle büyük bir şok yaşadı.
Henüz ilçede önemli bir icraata imza atamayan yeni Başkan Tugay, kurtuluş için ilk olarak belediye gayrimenkullerini satmak kararı aldığını açıkladı.

SATMAK ZORUNDAYIZ

Başkan Tugay, "Gelir giderde bir bozukluk var. Belediyenin gideri gelirinden fazla. Bütçe dengesini sağlamak lazım. Öncelikli olarak bunu sağlayacağız.
Bir taraftan da geçmiş dönemde birikmiş, bazılarıyla ilgili haciz kararları aldırılmış borçlar var. Bunların bir an önce ortadan kaldıracağız. Onlarla ilgili sahip olduğumuz bazı gayrimenkullerden devirler ve satışlar yapacağız. Bu olmak zorunda" dedi. "Bunu en azından hacizleri kaldırmak için yapacağız" diyen Tugay, "Mali disiplin sağlanırsa, gelir artırıcı önlemler alınırsa sıkıntı olmaz. Ayrıca alacaklarımız var. Tahsil edemediğimiz alacaklar...Yaklaşık 62 milyon. Bunun için gerekli çalışmayı başlattık" ifadelerini kullandı.
Karşıyaka Belediyesi seçimler öncesindeki dönemde de hacizler ve ödenmeyen işçi maaşlarıyla gündeme gelmişti. Halen belediyeye ait Kent A.Ş'de çalışan 720 işçinin 400'ünün 10 bin, 80'inin 3 bin ve kalanlarının da 5 bin lira ikramiye alacakları olduğu belirtiliyor.

BORÇ BATAĞINDA

İzmir'de birçok ilçe belediyesi borcunu ödeyemez halde ve hacizlerle boğuşuyor. Bazıları çalışanlarına aylardır maaş bile ödeyemiyor. En borçlu belediye de CHP'li bir başkandan yine CHP'li bir başkana geçen Buca olduğu belirtiliyor. Eski Başkan Levent Piriştina seçim öncesi 219 milyon lira borçları olduğunu söylemişti ama bu rakamın gerçekte 450-500 milyon lirayı bulduğu belirtiliyor.
Yine Çiğli'nin de 200 milyon lirayı aşkın borcu olduğundan bahsediliyor.
Yine CHP'liden CHP'liye geçen Dikili'de bütçesi 46 milyon lira olan belediyenin 76 milyon lira borcu var, işçilere 5 aydır maaş ödenmiyor.


YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Hasan Yeşilbağ
    4 yıl önce
    Bunların neyin borcu olduğu açık***malı, bu borcu yapan başkanlara da dava açılmalı.