Reklam

İMAF Ahmet Tunç İle ‘devam’ dedi

İzmir Mardinliler Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Ahmet Tunç tekrar başkanlığa seçildi. Tunç, “Ben yönetimde yer alan arkadaşlarımızla siz değerli kardeşlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi

İMAF Ahmet Tunç İle ‘devam’ dedi

İzmir Mardinliler Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Ahmet Tunç tekrar başkanlığa seçildi. Tunç, “Ben yönetimde yer alan arkadaşlarımızla siz değerli kardeşlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi

İMAF Ahmet Tunç İle ‘devam’ dedi
18 Ekim 2018 - 11:55

İzmir Mardinliler Federasyonu’nda seçim heyecanı yaşandı. Federasyon binasında yapılan seçime CHP Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi eski Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Mardinliler Federasyonu eski başkanı Mehmet Şakir Irmak, AK Parti Karabağlar Meclis Üyesi İmet Tunç, Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Salih Erkek, Mumcu Düğün Salonları sahibi Beşir Yüce başta olmak üzere birçok kanaat önderi katılım gösterdi. Genel kurulda divan kurulu ise Beşir Tunç, Abdullah Süer, Sait Karaaslan, İmet Tunç ve Tevfik Ensari’den oluştu. Oyların hepsini alarak tekrar başkan seçilen Ahmet Tunç, “Bizleri tekrar bu onurlu göreve layık gördüğünüz için sizlere şahsım ve ekibim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Ekip arkadaşlarımla birlikte İzmir’deki Mardinli kardeşlerimiz için derneklerimizle çok çalışacağımıza emin olabilirsiniz” diye konuştu.

“BAŞARILAR DİLİYORUM”

Oldukça coşkulu bir şekilde geçen genel kurul Divan Kurulu Başkanı Tevfik Ensari’nin konuşmaları ile başladı. Genel kurulda başkanlık yapmanın kendisi için gurur verici olduğunu ifade eden Ensari, “Seçilecek yeni yönetime başarılar dilemek istiyorum. Kendilerinden desteğimizi hiçbir zaman esirgememiz gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Tevfik Ensari’nin konuşmalarının ardından faaliyet ve gelir-gider raporları okundu. Raporların okunmasının ardından seçime tek liste olarak katılan Ahmet Tunç’un yönetim kurulu ve denetim kurulu listesi okundu. Tunç’un asil yönetim kurulunda; Abdülkadir Demirtaş, Abdullah Siyahkoç, Beşir Çoban, Beşir Yüce, Cumhur Gündüz, Ferzan Tokay, Fuat Mikailoğlu, Fuat Uzunkaya, Halil Çelik, Halime Hanan Yıldız, Hasan Akbulut, Hatip Karaaslan, Hıdır Kaymaz, İbrahim Kılınç, Kasım Erdoğan, Kemal Acar, Mehmet Şakir Başak, Mehmet Şerif Demir, Mahfuz Aydoğan, Mecit Bozkurt, Medeni Emen, Mehmet Yağız Baran, Mehmet Siraç Batuk, Mustafa İmrak, Mümtaz Necimoğlu, Münir Tunç, Münir Ensari, Necat Aslan, Nevzat Aydın, Nevzat Şimdi, Nurettin Bedir, Nurullah Durşah, Nusret Matur, Salih Akan, Salih Pehlivanoğlu, Salih Şur, Serdar Soysal, Seyfettin Dağ, Şehmus Büyük, Şerif Ergin, Şükran Aslan, Turgut Mungan, Vedat Matur, Yusuf Demircan, Zahide Aydoğan Ekinci, Zeynetin Aktaş isimleri yer aldı.

“SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ”

Olağan Genel Kurulda oyların tümünü alarak tekrar başkan seçilen Ahmet Tunç, kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında İzmir’deki Mardinli hemşerilerine hizmet etmek amacıyla yola çıktığını ifade eden Tunç, “Bizleri bu önemli günde yalnız bırakmayan CHP Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, milletvekilimiz Tuncay Özkan, bir diğer değerli milletvekilimiz Bedri Serter, değerli Bilal Doğan, Koçali ağabeyimiz, Fevzi Bayram ağabeyimiz ve adını sayamadığım birbirinden değerli dostlarımıza zaman ayırıp geldikleri için teşekkür ediyorum. Federasyonumuzun geçen yıllarında başkanlık yapmış Mehmet Şakir Irmak, Beşir Tunç ve bu federasyona hizmet etmiş tüm hemşerilerime hizmetlerinden dolayı ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Federasyonumuzun 4. Dönem yönetim kurulu listemizin siz değerli delegelerimiz nezdinde kabulünden dolayı çok mutlu olduğumu dile getirmek istiyorum. Üzerimize yüklenen sorumluluğun fazlasıyla farkında olduğumuzu bilmenizi isterim” şeklinde konuştu.

“SİZLERE LAYIK OLACAĞIZ”

Konuşmasının devamında kendisinin ve yönetim kurulunda yer alan isimlerin Mardin ruhuyla federasyona bünyesinde yer alan derneklere ve Mardinli hemşerilerine destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Tunç, “İzmir’e ve toplumumuza birlik ve beraberlik ruhu aşılamaya gayret göstereceğiz. Toplum bilinciyle sorunları çözmeye yönelik projeler çözmeye gayret içerisinde olacağız. Bu hizmetlerimizin siz değerli hemşerilerimize ve yaşadığımız güzel şehrimiz İzmir’e layık olmaya çalışacağız. Dil, din, ırk, mezhep ve etnik köken ayırt etmeden çalışacağımıza emin olabilirsiniz. Federasyon binamız ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla her zaman sizlerle bir arada olacağız. Bizlerin de yapacağı çalışmalarda sizlerden alacağımız güçle daha başarılı olacağımızı bilmenizi isterim. Hayırlı olsun. Allah muvaffak etsin” değerlendirmelerinde bulundu.

MARDİNLİLERE TEŞEKKÜR

İMAF’ın 4. Olağan Genel Kuruluna katılan CHP Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, Mardinlilerin insan sıcaklığının her şeyden öte olduğunu söyleyerek, yeniden başkan seçilen Ahmet Tunç’u tebrik etti. Özkan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “İzmir’e ilk geldiğimde beni ilk kucaklayan Mardinliler olmuştu. Hepinize canı gönülden teşekkürlerimi sunmak istiyorum Biraz turna kuşuna benziyoruz. Nerde doğduğumuz değil nerde doyduğumuz önemli oluyor. İzmir hepimizi kabul etti. Bizde ona büyük aşkımıza hizmet eder gibi hizmet etmek zorundayız. Onun için yaratmak, onun için üretmek, onun sevgisine ve cömertliğine karşılık vermek zorundayız. O anlamda Mardinliler çok büyük bir başarıya imza attılar. Her aşamasında varlar bir tek aşamasında eksikler o da siyaset. Kentin karara mekanizmasına katılmak zorundasınız. Onun için hiç parti ayrımı gözetmeden söylüyorum; hangi partide bir olanak bulursanız oradaki bir adayı destekleyerek sesinizin gür çıkmasını sağlamak zorundasınız. Ben bu anlamda Mehmet Şakir Başak başta olmak üzere İzmir’de siyaset yapan, kendini kabul ettiren, kök salmaya çalışan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Sizden de onlar için destek istiyorum.”

KOŞA KOŞA GELDİM

Olağan genel kurulda konuşma yapan bir diğer isim de CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter oldu. Serter, “Ahmet Tunç ve yönetim kuruluna başarılar dilemek istiyorum. Sevgili Mardinli dostlarım ben 1983-1984 yılında Mardin Kızıltepe’de Seyyar Jandarma Alay Komutanlığında As Teğmenlik yaptım. Mardin’i ve Mardinlileri orada tanıdım. Ben İzmirliyim. Ailem yüz yıldır bu kentte ama Mardin’de o yaşam kenti içerisinde Mardin’in ne kadar sıcak insanlarla dolu olduğunu, Mardinlilerin ne kadar sıcak insanlar olduğunu orada öğrendim. Çok gençtim ve üniversiteyi yeni bitirmiştim. Sonrasında ise ticaret ve siyaset hayatımda tanıştığım bütün Mardinli dostlarımla adeta kardeş oldum. Çoğunuz beni tanıyorsunuz. Sizlerle kardeş olaraktan İzmir kentini el birliği ile yönetmek istiyoruz ve yönetiyoruz. Böyle güzel bir federasyonda, böyle güzel Mardinli dostlarımızla beni eşleştiren Mehmet Şakir Başak kardeşime, çünkü tesadüfen denk geldim bunu ifade etmek isterim, buraya davet etti ve ben de seve seve, koşarak geldim. Hepinize başarılar diliyorum. Yolunuz, yolumuz açık olsun, Allah’a emanet olun” dedi.

“BARIŞ DOLU KONGRE”

İMAF 4. Olağan Genel Kurula katılım gösterdiği için çok mutlu olduğunu dile getiren AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Grup Başkanvekili Bilal Doğan’da bir konuşma gerçekleştirdi. Doğan, “Sevgili hemşerilerim hepinizi saygıyla selamlıyorum. Değerli hemşerilerim öncelikle barış kenti, huzur kenti Mardin’e yakışır bir genel kurul olduğunu belirtmek isterim. Barışın, dostluğun özellikle İzmir’e yansıdığını görüyoruz. Güzel kentimiz Mardin’de her dinden, her ırktan insanın barış ve huzur içinde yaşadığını, bu barış ve huzur anlayışının özellikle İzmir’de de devam ettiğini görüyoruz. Federasyon başkanlığına seçilen Ahmet Tunç kardeşimi ve yönetim kurulunu kutlayıp görevlerinde başarılar diliyorum. Bugüne kadar emeği geçen federasyon başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Bir siyasetçi, bir iş adamı olarak federasyonu her ziyaretimizde bize çok güzel ev sahipliği yaptılar, bizi büyük bir nezaketle ağırladılar. Bugüne kadar olan güzel tavırlarından dolayı da bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“DERNEKLERİMİZLE VAR OLDUK”

Son olarak genel kurulda söz alan divan kurulu üyesi Sait Karaaslan ise katılımcılara teşekkür ederek, “Dernekler birlik, beraberlik, kardeşlik ve sevginin temelidir. Derneklerimiz olamasa bir araya gelme koşullarımız az oluyor onun için bu dernekleri çok kolay kuruyoruz ama ayakta tutmak için de çok uğraşmamız gerekiyor. Bizim Mardin federasyonumuz da her zaman dernekleriyle var oldu. Yeni seçilen başkanımız Ahmet Tunç’a ve yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımıza başarılar dileyerek onların her zaman yanında olmalıyız demek istiyorum” değerlendirmelerinde bulundu.

Genel kurulda ayrıca İMAF’a emek veren kişilere plaket sunuldu. AK Parti Eski İzmir Milletvekili Tevfik Ensari plaketini CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’dan alırken, İMAF Eski Genel Başkanı Beşir Tunç plaketini CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in elinden aldı. İş İnsansı Sait Karaaslan’a ise plaketini AK Parti’li Bilal Doğan takdim etti. Genel kurulda hazır bulunan İMAF’ın ilk genel başkanı Mehmet Şakin Irmak’a plaketini Koçali Al adına Hüseyin Cemiloğlu verdi. Bir dönem BDP İl başkanlığı yapan Fuat Mikailoğlu’ya da plaketini CHP Konak Eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak verdi. AK Parti’nin önemli isimlerinden Fevzi Bayram’a da İMAF Genel Başkanı Ahmet Tunç plaketini verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum