Reklam

İnce’den istifalara ilişkin ‘operasyon’ çıkışı: Bir tuğla bile koparamadılar

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta partide genel merkez düzeyinde yaşanan istifaları “partiye yönelik operasyon” olarak nitelendikten İnce, “Alayınız gelse bir şey yapamazsınız. Bir tane bile tuğla koparamadılar. Bir tane ilçe başkanı bile istifa etmedi. Biz ne yapacağını bilen bir partiyiz” dedi.

İnce’den istifalara ilişkin ‘operasyon’ çıkışı: Bir tuğla bile koparamadılar

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta partide genel merkez düzeyinde yaşanan istifaları “partiye yönelik operasyon” olarak nitelendikten İnce, “Alayınız gelse bir şey yapamazsınız. Bir tane bile tuğla koparamadılar. Bir tane ilçe başkanı bile istifa etmedi. Biz ne yapacağını bilen bir partiyiz” dedi.

İnce’den istifalara ilişkin ‘operasyon’ çıkışı: Bir tuğla bile koparamadılar
29 Haziran 2022 - 13:35

Bir dizi programa katılmak ve partisinin MYK toplantısını gerçekleştirmek üzere İzmir’e gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıya ev sahibi Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz ve İnce’nin yanı sıra; Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Genel Başkan Yardımcısı Nurdan Şahin Demirbağ, Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, PM üyesi Asuman Ali Güven, MYK Üyesi İpek Özkan Sayan katıldı.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İnce, ülkedeki hayta pahalılığından eğitim sistemine, 6’lı masanın güçlendirilmiş parlamenter sistem amacında Zafer Partisiyle kurulacağı iddia edilen ittifaka ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu.

"ERDOĞAN’DAN BİLGİ İSTİYORUM”

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda yakılan yeşil ışığı eleştirerek konuşmasına başlayan İnce, “Geçmişte Yunanistan NATO’un askeri kanadından ayrılmıştı. O yıllardaki darbeci Kenan Evren bun karşılığında hiçbir şey alamadan Yunanistan’ın tekrar NATO’ya girişinin önünü açtı Bugün de İsveç ve Finlandiya’yla ilgili tartışma yaşıyoruz Erdoğan bir ay önce ‘Ben başta olduğum sürece bu 2 ülke NATO’ya giremez’ demişti. Bugün anlıyoruz ki yeşil ışık yakılmış. Muhalefetten de tık yok. Muhalefet burada konuşmayacaksa nerede konuşacak? Sorularımız net. Karşılığında ne aldık? Bu iki devlet terörle ilgili yasal düzenlemeler mi yaptılar? Terör örgütlerini destekleyen dernekleri kapattılar mı? Geri istediğimiz teröristler teslim ettiler mi? PKK’ya silah vermeyeceklerinin garantisini verdiler mi? Bunların hiçbirini bilmiyoruz. Sayın cumhurbaşkanından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bilgi istiyorum. Önce kabadayılık yapıp bunun niye pes ettiniz? Seçimler yaklaşıyor diye birkaç kuruşa tamah mı ettiniz? SEN BAE’ye dik duramadın. 15 Temmuz’u finanse ettiler dediniz gittin kucaklaştın. Suudi Arabistan’a katil dedin, gittin dosyayı telsim ettin. NATO’ya alınmayacaklar dedin bugün önünü açtın. Nasıl dik duruş bu? Erdoğan dik dur, eğilme. Bu millet seninle değil ama eğilme” dedi.

“ÇOCUKLAR FIRINCI OLACAK, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DA EKMEK SATACAK”

Üniversiteye girişlerde taban puanının kaldırılmasına ve eğitim sistemi için alınan yeni kararlara tepki gösteren İnce, “20 yılın sonunda devlet çöktü. Gelenek ve kurallar kalmadı. Anayasaya uymayan bir Erdoğan vardı. Anayasayı Erdoğan’a uydurduk. Devlet yine de çöktü. Türkiye’de artık Merkez Bankası’nın görevini Fiyat istikrarı komitesi yapıyor. Her gün çocuklarımıza tecavüz ediliyor. Utanıyorum. Derelerimize, ovalarımız madenlerimize sahip çıkmadılar. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni görevi, fırın işletmecesi. Çocuklar fırıncı olacak, Milli Eğitim Bakanlığı da ekmek satacak. Allah akıl fikir versin. TÜİK diye bir korum yok. TBMM çöktü. Kararnamelerle yönetiliyoruz. Sınavlar problem olmaya başlamıştı. Çocuklar taban puanları geçemiyor. Çözüm... Taban puanı kaldırdılar. Eğitim o kadar çökmüş ki çocuklar taban puanının üstüne çıkamıyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE KARŞILIKLI KÖTÜLÜK LAĞIMLARI AKIYOR”

Üstü kapalı olarak AK Parti ve CHP’nin danışıklı dövüş yaptığını ifade eden İnce, “Yolda kamyoncularla sohbet ettik. ‘Depoyu doldurmak için servet ödüyorum’ diyor. 1 yılda dünyada petrol yüzde 60 artmış. Türkiye’de yüzde 300 artmış. Yüzde 60’ı anlıyoruz. Savaş ve pandemi. Yüzde 300 ne! Bu farkın sorumlusu Erdoğan’dır. Dünyada gıda fiyatları yüzde 30 artmış. Bizde yüzde 92 artmış. Bu fark Erdoğan’a aittir. Dünya faiz yükseltiyor, biz faiz düşürüyoruz. İktisat bilimiyle inatlaşıyor inadı ve kibri uğruna. Devleti batırdı, sırada büyük şirketler var. Sadece kendini batırsa üzülmeyeceğim ama memleket de birlikte batıyor. Sen şirketlerin borçlarına af çıkarıyorsun. Öğrencilerin kredi borçlarına çıkarsana. Bu memlekete 3A lazım. Akıl, adalet ve ahlak lazım. Ahlak çöktü Türkiye’de. Ekonomi, tarım, eğitim… Hepsi çöktü. Bir yıl içinde bütün kötülükler ortaya saçılacak. Türkiye’yi kutuplaştırdılar. Birbirlerinin kötülüklerini üzerinde debeleniyorlar. Türkiye’de 2 kamp var. AKP içinde çıkan bir şeyi CHP çıkarmıyor. AKP’liler kendileri çıkarıp CHP’ye veriyor. CHP’nin içindeki lağımı da CHP’liler çıkarıp AKP’ye veriyor. Türkiye’de karşılıklı kötülük lağımları akıyor. Ülkede siyah ve beyaz var. Memleket Partisi buna karşı. Gri de var. Nereden gelirse gelsin biz karşında olacağız” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI SİZİN MARABANIZ MI”

6’lı masayı da eleştiren İnce, şunları söyledi; “İktidarın ders almamak gibi bir huyu var. 20 yıldır iktidarlar. 20 yıldır Marmaris yanıyor. Yangın çıkmayan yer yok. Ormanlarımız yanıyor seyrediyoruz. Derelerimize siyanür akıyor, seyrediyoruz. Verdik yetkiyi gördük belamızı. Bu düzeni değiştireceğiz. Bu iktidar mutlaka gitmeli. Bu iktidar da muhalefet de gitmeli. Neden gitmeli? Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diye yalan söylüyorlar. Güçlendirilmiş üye olmadan bu sistem olmaz. Üyeye yetki vermeden milletvekillerini güçlendirmeden olmaz. Milletvekillerinin hepsini genel başkanlar seçecek sonra da Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyeceksiniz… Yok öyle bir şey. Memleket Partisi’ni örnek alın. Bizde genel başkanı üyeler seçecek. Üyeyi, meclis ve parlamentoyu güçlendirmeden güçlendirilmiş parlamenter sistem ola. 20 yıldır palavrayı dinledik yeni bir palavraya ihtiyaç yok. Türkiye’nin yeni bir yola ihtiyacı var. Tek adamdan bıktık. Şimdi yen moda çıkardılar. Bir cumhurbaşkanı adayı bulacaklar. Ama onu 6 parti genel başkanı yönetecekmiş. Cumhurbaşkanı sizin marabanız mı? Libya tezkeresine İYİ Parti evet oyu verdi, CHP hayır oyu verdi. Atatürk’ün partisine bunu yapmak yakışmamıştır. Mavi Vatan’a karşı mısınız siz? Bu 6’lı masa cumhurbaşkanı adayını seçtirmiş olsaydı Libya tezkeresi geldiğinde İYİ Parti'yi mi yoksa CHP’yi mi dinleyecekti? Siz daha kendi içinizde anlaşamamışsınız. Siz Erdoğan’ı yenseniz ne olacak 6 ay sonra dağılırsınız. Türkiye’de koalisyonların ortalama süresi 11 aydır. Siz o kadar da dayanamazsınız. Sizin oturup konuşmanız lazım. Atatürk tartışılmayacak, Anayasa’nın ilk 4 maddesi tartışılmayacak, terör lanetlenecek. Siz ne konuştunuz? Yemek mi yediniz? Erdoğan’dan kurtulmalıyız. Peki tarımı kim bitirdi? Ekonomiyi 13 sene Ali Babacan yönetmedi mi? Suriyeliler Türkiye’ye Ahmet Davutoğlu döneminde gelmedi mi? Bunlar mı yönetecek ülkeyi?”

“BİR TANE İLÇE BAŞKANI BİLE İSTİFA ETMEDİ”

Üstü kapalı olarak geçtiğimiz hafta yaşanan istifalara da değinen İnce, partide birlik mesajı verdi ve “Türkiye’nin yeni bir duruşa ihtiyacı var. Biz bu duruşu gösterdiğimiz için bize operasyon çekiyorlar. Çünkü tıpış tıpış oy verilecek bir aday arıyorlar. Öyle bir adayı açıkladıkları gün Memleket Partisi zirve yapacak. Çünkü Atatürkçülerin partisi bizim partimiz. O zaman ne diyorlar Memleket Partisi’ne operasyon yapalım. Alayınız gelse bir şey yapamazsınız. Bir tane bile tuğla koparamadılar. Bir tane ilçe başkanı bile istifa etmedi. Biz ne yapacağını bilen bir partiyiz. Bütün siyasi partilerin genel başkanlarına mektup yazdım. Tarım, ekonomide sıkıntı olacak dedim. Bu gidişle ekmek 10 lira olacak. Biz bu kutuplaşma arasında siyah ya da beyaz değiliz Doğru olana doğru, yanlış olana yanlış diyeceğiz. Memleket Partisi Türkiye’nin belirleyici gücü olacak. İlerleyen günlerde meydanlar açıldığında durumun nasıl değişeceğinin, tıpış tıpış adaylar karşısında yürekli adayların olduğunu herkes görecek” dedi.

“GÜN OLA HARMAN OLA”

Zafer Partisiyle ittifak kurulacağı iddialarına ilişkin soruyu yanıtlayan İnce, “Türkiye’nin bu ittifaklarla yürüyemeyeceği kesin. Türkiye’yi uçurumun kenarından çekip alacak yeni yollara ihtiyaç var. Gün ola harman ola. Onu önümüzdeki günlerde görürüz” diye konuştu.

NEDEN İZMİR?

Partinin MYK toplantısı için “Türkiye’yi İzmir’e benzetirsek Türkiye’yi mutlu ederiz. Türkiye İzmir’e benzeyecek” ifadelerini kullandı.

“BU KONUDA BİR ŞEY DİYEMEYİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı aday olup olamayacağı konusunda sorulan soruyu da yanıtlayan İnce, “Seçimin nasıl olduğuna bağlı. Ana muhalefet partisi nu kapıyı kapattı. Sandalye sayısına da baktığınızda ana muhalefet partisi bunu kapandıysa bu konu kapanmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu, bu konuyu tartışmayacağız. Aday olabilir’ dedi. Bu konuda artık bir şey diyemeyiz” dedi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI