Reklam

İnce: İzmir'de bir genç hakaret etmiş bana, gelip seni bulacağım...

CHP'den ayrılarak parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İnce kendisi hakkında açıklamalarda bulunan CHP İzmir Gençlik Kolları Başkan'ı Ozan Uyan'ın 'hain' sözlerine de cevap verdi.

İnce: İzmir'de bir genç hakaret etmiş bana, gelip seni bulacağım...

CHP'den ayrılarak parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İnce kendisi hakkında açıklamalarda bulunan CHP İzmir Gençlik Kolları Başkan'ı Ozan Uyan'ın 'hain' sözlerine de cevap verdi.

İnce: İzmir'de bir genç hakaret etmiş bana, gelip seni bulacağım...
13 Ağustos 2020 - 11:23

İşte İnce'nin konuşmasından öne çıkanlar;

CHP tarihinde ilk kez meclis grup başkanvekilleri seçimle göreve gelmiyor, kaldırıldı Genel Başkan atıyor.

Kurultaylarımızda 5 dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor. Bugün kurultayda CHP Genel Başkanı bir konuşmacıyı dahi dinlememiştir, kendisi konuşup çekip gitmiştir. Hafta sonu yapılan Kadın Kolları Kurultay’ına katılmamıştır bile.

CHP İçişleri Bakanlığı’na dilekçe vererek kurulmuş bir parti değildir, o yüzden de partiden ayrılırken dilekçe ile ayrılınmaz.

CHP bir alternatif, bir kurtarıcı rolü görmüyor CHP sadece bir gözlemci olarak olayları izliyor. Siyasi partilerin kendi içlerinde demokrasi olmaması Türkiye’yi de etkiledi.

Türk seçmeni tutucu değildir, %80’i değişkendir. Ben inanıyorum ki Ecevit’in %42’si mümkündür hatta 50 + 1’de mümkündür.

Bizim başlattığımız hareket parti içi muhalefet hareketi değildir, biz Türkiye’ye yeni bir seçenek sunuyoruz Türkiye’nin barışmaya ve bölüşmeye ihtiyacı vardır. Bugün başlattığımız hareketin adı ‘1000 günde Memleket’ hareketidir. Önümüzdeki günlerde bu kadro ile önünüze çıkacağız.

Bu hareket gücünü de finansmanını da yönünü de milletten alacaktır.

Yolumuz zordur kenetlenerek bu zorluğu aşacağız. Bütün bu anlattıklarım bir cumhuriyet öğretmeninin hayalleri değildir.

İKİNCİ BÖLÜM

Seçim gecesi neredeydim? Bitmedi bu şunu bir anlatayım. Zonguldak’a mitinge gidiyorum Bartın milletvekilimiz Rıza Yalçınkaya’yı görevlendirdim, Rıza Yalçınkaya yolda öğrendi ki çizik yemiş. Mitingde görevlendirdiğim arkadaşım listeye konmamış. Neden? Muharrem İnce’ye yakın diye.

Talimat veriyorlar gazetelere, TV’lere benim reklamlarımı kesiyorlar, bu psikoloji altında bana miting yaptırıyorlar. Moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar, örgütlere para göndermiyorlar.

Geldik seçim gecesine, bana bilgi verin diyorum bilgi vermiyorlar. Nasıl çıkacağım ben milletin karşısına? Kalacak mı ikinci tura? CHP 13 bin sandıkta gözlemci vermemiş. 4 milyon oy yapar bu 4 milyon oy. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlardır.

Gece yarısı çıktı bizim Genel Başkan Yardımcıları seçim ikinci tura kaldı dediler, nereden biliyorsun= Elinde tutanak yok ki senin gözlemci koymamışsın.

Bana neredeydin diye soranlardan özür diliyorum, krizi kötü yönetmiş olabilirim ama bana veri vermediler, veremediler.

Seçim geçti 60 gün sonra seçim değerlendirmesi yapıyorlar ve ben çağırılmıyorum toplantıya. Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar? Kendi aralarında seçimi tartışıyorlar beni davet etmiyorlar.

CHP TAM DA İKTİDARA YÜRÜRKEN MUHARREM İNCE NİYE BÖYLE YAPTI?

Eğer Erdoğan’ın eski arkadaşlarından birini Cumhurbaşkanı yapacaksak ben ona CHP iktidarı demem ki. CHP iktidar olacaksa CHP Genel Başkanı’nın olması gerekir. Bizim Genel Başkanın böyle bir iddiası yok ki. İktidara yürüyormuş da ben engel oluyormuşum, öyle bir iddia yok ki ortada. Sayın Genel Başkan’ın öyle bir iddiası yok.

CHP Yerel Seçimlerde başarısız mıydı? Hayır çok başarılıydı. Ama unutmayın İstanbul’u Ankara’yı, Adana’yı, Antalya’yı bize kürt vatandaşlarımız kazandırdı. HDP’liler kazandırdı onlar destek verdi aday çıkartmadılar ama seçimden sonra CHP kürt vatandaşlarımıza yürekten bir teşekkür edemedi. Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum kürt vatandaşlarımıza.

PARTİYİ BÖLÜYORSUN

Ben Millet ittifakının içerisindeysem neden partiyi bölüyorum? Bırakın Millet İttifakı’nın içerisinde başka oluşumlar da oluşsun. 50+1 sisteminde bölme diye bir şey olmaz, ittifaklar olduğuna göre neden bölme olsun? İttifaklara katılmayacağıma göre bölme olmaz.

BEŞTEPE’YE GİDEN CHP’Lİ İDDİASI

“Bir CHP’li saraya gitmiş.” Yapmayın etmeyin Genel Başkan'ı arıyorum “gelin bir araya gelelim” diye.

İki gazeteciye dava açtım Genel Merkez açamadı.

Acaba Genel Başkan Yardımcıları'ndan biri mi gitti. İnsanın aklına bu geliyor.

ANKETLER

Pek çok anket gördüm, memnun musun Muharrem İnce? Hayır değilim. Ben 30,6’yı 50+1 olursa memnun olurum. Bu anketleri yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum benim memnuniyetim ancak 50+1 olursa olur.

Delegelerin yanında oturmak benim için şereftir, bu siyaseti bilmeyen insanların yorumu. Beni nereye oturttuğunun bir önemi yok. Benim arkadaşlarım buna çok kızdı mı? Evet çok kızdı ama ben hiç takmadım. Ama partide ilkeler çiğneniyor ideolojisi çiğneniyor ben buna kızıyorum.

Gölgede kalanların gölgesi olmaz, güneşe çıkanların gölgesi olur. Biz 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin başladığı yerden başlayacağız.

İZMİR'DE BİR GENÇ KARDEŞİM HAKARET ETMİŞ BANA...

İnce, parti kuracağı iddiaları gündeme geldikten sonra hakkında sert açıklamarda bulunan CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan'a da yanıt verdi.

İnce; ''İzmir’de bir genç kardeşim hakaret etmiş bana, onun gözlerinden öperim. Gelip seni bulacağım seninle endüstri konuşacağız ama dikkat et her bahar bir parti değiştirip elinde Maraş’ın Çorum’un kanı bulunan CHP’lilere dikkat et her yeri karıştırmak için mükemmel özellikleri vardır onun ona dikkat etmesini isterim.

Ozan Uyan, İnce için şu açıklamada bulunmuştu; ''

‘’Kaç kere genel, yerel, referandum, Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik.

Kazandık, kaybettik;

Yeri geldi kaybettiğimizi bile bile sabahın son saatlerine kadar seçim tutanağı aradık bir oy daha fazla için...

Yeri geldi dağ köylerinde bir oy için hemşerilerimizi ikna etmeye çalıştık.

Yeri geldi binlerce genç yoldaşımız ile birlikte konserler verdik, alanlarda haykırdık, etkinlikler yaptık.

Yeri geldi işten atıldık, yeri geldi okulumuz uzadı, yeri geldi bu genç yaşımızda baharımızı 6 okun onurlu bayrağına verdik.

Hiçbir çıkar ve menfaat beklemeksizin

Alın terimiz;

Helal olsun! Feda olsun !

Ama hep bildik, bizi biz yapan her şeyi Cumhuriyet Halk Partisi'ne borçlu olduğumuzu...

Şu açıkça bilinmelidir ki koca çınardan en fazla toz alırsınız,

Ancak bugün Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde milletvekili, veyahut Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde bu memleketi yönetmeye aday olanlar kişisel menfaatleri sebebiyle yeni bir parti imasıyla bu onurlu bayrağa ihanet içerisinde olarak tarihte yerini Hain olarak alacaklardır.

Ve biz gençler;

Bizden sonra gelecek genç yol arkadaşlarımız;

59 yıldır olduğu gibi bu davanın en inançlı neferleri olacaktır.

Ve biz biliyoruz ki;

Her ne olursa olsun Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde ilk genel seçimde İKTİDAR olacağız!

İKTİDAR OLACAĞIZ !"