Reklam

İşçi dostu Başkan İduğ, onları da unutmadı

Bornova’da “Savunma ve Güvenlik” iş koduyla çalışan personele de yüzde 26 zam yapıldı

İşçi dostu Başkan İduğ, onları da unutmadı

Bornova’da “Savunma ve Güvenlik” iş koduyla çalışan personele de yüzde 26 zam yapıldı

İşçi dostu Başkan İduğ, onları da unutmadı
05 Mayıs 2019 - 10:25

Göreve geldiği günden bugüne çalışan dostu uygulamaları ile büyük takdir toplayan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Savunma ve Güvenlik” iş koduyla çalıştıkları için toplu iş sözleşmesinden yararlamayan 158 çalışanın yüzünü de güldürdü. Başkanlık önergesi olarak meclise gelen madde oybirliği ile kabul edildi ve 141 güvenlik personeli ile 17 yardımcı zabıta hizmeti veren personelin maaşlarına yüzde 26 zam yapıldı. Tüm meclis üyelerine teşekkür eden Başkan İduğ, “Burada aldığımız kararla önemli bir mağduriyeti giderdik. Eşitliği sağladık” dedi. Bornova Belediyesi iş kolları farklı olduğu için 19 Nisan’da imzalanan toplu sözleşmeden yararlanamayan 141 güvenlik görevlisi ile 17 yardımcı zabıta hizmeti veren çalışanı da unutmadı. Mayıs ayı meclis toplantısına başkanlıktan gelen önerge oybirliği ile kabul edildi. Kadroları “Genel” değil de “Savunma ve Güvenlik” iş koduyla Bornova Belediyesi Personel Anonim Şirketi’nde (BORBEL AŞ) olan toplam 158 personelin maaşına daha yüzde 26 zam yapıldı.



Meclis üyelerine teşekkür etti

Tüm meclis üyelerine teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yasal boşluklardan doğan durumun çalışma başarını bozabileceği gibi Anayasa’nın 10. maddesinde ifadesi bulunan eşitlik ilkesine de aykırı olduğunu belirterek, “Burada aldığımız kararla önemli bir mağduriyeti giderdik. Eşitliği sağladık” diye konuştu. Meclis toplantısı sonrası ilgili çalışanlarla bir araya gelen Başkan İduğ, “Sizlerden tek isteğim görevinizi layıkıyla yapıp, vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst seviyede tutmanız” dedi.



Koordinasyon İşleri Müdürlüğü kuruldu

Bornova Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda alınan bir diğer önemli karar ise Koordinasyon İşleri Müdürlüğü’nün kurulması oldu. Yine oybirliği ile alınan kararla kurulan ilgili müdürlük; iş, işlem, faaliyet ve etkinliklerin, hızlı ve tam bir koordinasyon içinde yerine getirilmesi, hizmet kalitesinin arttırılması, tesislerin ve araç gereçlerin daha ekonomik şekilde kullanılmasını sağlayacak. Bu arada İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası ile yapılan işbirliği protokolü de oy birliği ile bir dönem daha uzatıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum