Reklam

İZENERJİ işçileri TİS için oylama yaptı

İZENERJİ'de TİS süreciyle ilgili temsilciler kurulunda alınan karar doğrultusunda bugün birimlerde sandıklar kuruldu, TİS maddeleri işçilerin oylamasına sunuldu.

İZENERJİ işçileri TİS için oylama yaptı

İZENERJİ'de TİS süreciyle ilgili temsilciler kurulunda alınan karar doğrultusunda bugün birimlerde sandıklar kuruldu, TİS maddeleri işçilerin oylamasına sunuldu.

İZENERJİ işçileri TİS için oylama yaptı
17 Temmuz 2019 - 21:50

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ şirketi ile işyerinde örgütlü DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasındaki altıncı dönem toplu iş sözleşmesinin (TİS) sonuna gelindi. 5 bin 80 İZENERJİ işçisini ilgilendiren TİS süreciyle ilgili temsilciler kurulunda alınan karar doğrultusunda bugün birimlerde sandıklar kuruldu, TİS maddeleri işçilerin oylamasına sunuldu.

İdari işler, park-bahçe, sosyal proje birimlerinde sandıklar kurularak TİS maddeleri işçilerin oylamasına sunuldu. Toplam 21 birimde kurulan sandıklarda, İzsu birimi işçileri ise ortak karar ile sandık kurmak yerine açık oylama yaptı. Yapılan oylamada yüzde 97 ile TİS kabul edildi. Diğer birimlerde oylama devam ederken, KHK ile geçiş yapan Altaş'ta yarın yapılacak. Altaş'la birlikte toplam 21 birimde sandık kurulmuş olacak.

Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, işçilere seslenerek, "Süreci birlikte başlatacağız son noktayı da birlikte koyacağız. Bugün yaklaşık 20 birimde sandık koyarak son geldiğimiz aşamaya işçi kendi hür iradesiyle evine götüreceği ekmeğin büyüklüğünü küçüklüğünü kendi belirleyecek" dedi.

"İŞÇİ HÜR İRADESİYLE KARARINI VERECEK"

Toplusözleşme sürecinin uzadığını dile getiren Yıldız, "Toplusözleşmemizin uzaması ne sizden ne bizden ne de bizle birlikte KHK’dan geçiş yapan arkadaşlardan kaynaklı. Alanlarda bir sürü dedikodusu çıktı, sendika yanlış başvurdu, işveren ısrarla farklı söylemlerle sizlerle KHK ile geçiş yapan arkadaşları karşı karşıya getirmeye çalıştılar." dedi.

Yıldız, "Biz o zaman da söyledik şimdi de söylüyoruz, toplusözleşmemizin gecikmesi kendi egosuna yenik düşen birkaç tane bürokratın yüzünden. Toplusözleşme yetkimize itiraz ettiler ve uzadı. Toplusözleşmemizin resmi olarak başladığı tarih 13 Mart’tı. Geriye dönüklerimizi 1 Aralık itibariyle alacağız ama toplusözleşmemizin başladığı tarihi 13 Mart’tır. Yaklaşık 3 buçuk 4 aydır masa başındaki görüşmeler noktasına virgülüne varana kadar temsilci arkadaşlarımızla, sizlerle sosyal medya üzerinden, birebir gelerek de bölgeleri ziyaret ederek de anlattık. Geçen hafta cumartesi günü Tunç Başkanla son bir görüşme daha yaptık. Görüşmemizin sonucu A grubuna 1 lira, D grubuna da 1 lira daha vererek son vereceği rakamın bu olduğunu ve bunun üzerine bir tartışma yapmayacağını söyledi. Biz de temsilciler kurulunda bunun yolu ve yöntemini, arkadaşlarımıza bunu nasıl anlatmamız gerektiğini tartıştık" diyerek süreci anlattı.

Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kuruldaki çıkan kararla alanlarda sandık kuralım, işçi kendi iradesi ile toplusözleşmeye devamsa devam diyelim, kararı kendisi versin dedik. Daha önce 94 lira, 100 lira, 103 lira verildiğinde 35 maddemiz masadaydı. İşveren sadece taban ücretimizle ilgili görüşme yaptığında 35 maddemizle ilgili hiçbir görüşü yoktu, ama en son yaptığımız görüşmelere neticesinde talep ettiğimiz aylık 400 liralık market fişini 1100 olarak kabul gördü. Şimdi kendi iradenizle içerde kabul ediyorsanız sandığa ona göre yansıtacaksanız, kabul etmiyorsanız da başımızın üzerinde yeri var." (İzmir/EVRENSEL)

YORUMLAR

  • 0 Yorum