Reklam

İzmir’de çifte imza hareketi!

CHP’deki olağanüstü kurultay tartışmasında İzmir’de imza hareketine öncülük eden isimlerden Bornova İlçe Eski Başkanı Kavalar, bir yandan da Bornova İlçe Başkanı Güven ve yönetimini düşürmek için kolları sıvadı

İzmir’de çifte imza hareketi!

CHP’deki olağanüstü kurultay tartışmasında İzmir’de imza hareketine öncülük eden isimlerden Bornova İlçe Eski Başkanı Kavalar, bir yandan da Bornova İlçe Başkanı Güven ve yönetimini düşürmek için kolları sıvadı

İzmir’de çifte imza hareketi!
11 Temmuz 2018 - 16:14

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27 Dönem Milletvekili Seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) başlayan hareketlilik olağanüstü kurultay tartışmasının yaşanmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin partiden 8 puan fazla oy alması üzerine başlayan ‘değişim’ tartışmasında İzmir özelinde de önemli gelişmeler yaşanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ‘acil değişim’ vurgusuyla olağanüstü kurultay çağrısı yapmış, il örgütünün büyük bölümünden ‘veto’ gelen çağrıya destek veren isimler ise imza hareketi başlatacaklarını duyurmuştu.

KAVALAR’DAN ÇİFTE İMZA HAREKETİ

İzmir’de imza hareketine İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven ile birlikte öncülük eden isimlerden olan ve Genel Merkez’e bayrak açan Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar, CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven ve yönetimini düşürmek için de harekete geçti.

Edinilen bilgiye göre Kavalar ve ekibi, başkan ve yönetimini düşürmek için gerekli 13 istifa imzasını bulmak için kolları sıvadı.

İlçe yönetiminde 11 yöneticinin Kavalar ve ekibine destek verdiği ve istifa etmeye hazır olduğu öğrenilirken, başkan ve yönetimin düşmesi için gerekli 2 istifa için kararsız yöneticilere pres yapılmaya başlandı.

Kavalar ve ekibinin kendileriyle hareket edecek 11 yönetici dışında 2 yöneticiden daha istifa imzası bulmak adına ikna turuna çıktığı belirtildi. Tura yönetim içinde taraf olmayan yöneticilerden başlanıldığı ve imza almak için “Yeni yönetimde istifa imzası veren isimler kesinlikle yer alacak” dedikleri öğrenildi.

Kavalar'ın hamlesine karşı yönetimde İlçe Başkanı Güven ile birlikte hareket eden yöneticiler de birbirlerine telefon ederek istifa hareketine karşı sağlam durmaları noktasında fikir birliğine vardı.Kavalar'a muhalif isimlerin geriye kalan yöneticiler arasından kimsenin imza vermemesi adına karşı ikna hamlesi yaptığı ifade edildi.

SÜREÇTE KAVALAR VE YÖNETİM AYRIŞTI

Milletvekili aday adaylığı için ilçe başkanlığından istifa eden Kavalar listede yer alamamıştı. Kavalar ve kongrede birlikte seçildiği yönetim süreçte ayrışmıştı.

Kavalar, ilçe yönetiminde milletvekili adayı olarak önerilecek isim için yapılan oylamada geri de çıkmıştı. Daha sonraki süreçte yeni başkan için Kavalar ve ekibi Sinan Sarıküse’ye destek vermiş, yönetimde Kavalar’a muhalif isimler Asım Güven de birleşmiş İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında yapılan oylamada 8’e karşı 13 oyla Güven başkan seçilmişti. 2 de oy boş çıkmıştı.

Kavalar son olarak olağanüstü kurultay için başlatılacak imza hareketinde başkan ve yönetimle ayrıştı. Kavalar ‘İnce’ derken, Başkan Güven ve yönetimin büyük bölümünün Kemal Kılıçdaroğlu’na destek olduğu öğrenildi. Güven’in geçtiğimiz gün Kavalar’ın da bulunduğu bir eylemde imza hareketi başlatan isimlere tepki gösterdiği ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum