Reklam

İzmir'de Düğün İçin Mekan Seçimini Ne Zaman Yapmalısınız?

İzmir'de Düğün İçin Mekan Seçimini Ne Zaman Yapmalısınız?

İzmir'de Düğün İçin Mekan Seçimini Ne Zaman Yapmalısınız?
18 Kasım 2021 - 15:39

Evlilik kararı alan çiftlerin hazırlık aşamasında kafasını en çok kurcalayan konulardan biri “Mekan seçimi ne zaman yapılmalı” sorusu oluyor. İzmir'de https://dugun.com üzerinden de inceleyebileceğiniz birçok mekan yer alıyor. Seçeneklerinizin çok olması, seçimi ertelemenize yol açmasın. Çünkü bu mekanlara ilginin yoğun olmasından dolayı rezervasyonlar hızlıca doluyor.

Gelelim ideal süreye... Bir düğün mekanıyla anlaşmak için ideal süre yaz ayları için 1 sene, kışın için de istediğiniz tarihten 6 ay öncesidir. Bu süre, istediğiniz tarihi alabilmeniz için önemlidir. Özellikle yaz aylarında, düğün mekanlarına çiftler tarafından çok talep olduğu için ne kadar erken anlaşırsanız o kadar avantajlısınız demektir!

Firmalarla bu süre içinde, yani erkenden anlaşma yapmanız, bütçenizi en iyi şekilde kullanabilmeniz açısından da önem taşıyor. Örneğin; yaz döneminde yapacağınız bir düğün için 1 sene öncesinden gün alırsanız, mekanların indirim ve kampanyalarından yararlanarak hesaplı bir anlaşma sağlayabilirsiniz.

Eğer düğün tarihinize belirttiğimiz sürelerden daha kısa bir zaman kaldıysa ve mekanlarla anlaşma sağlamak için geç kaldığınızı düşünüyorsanız, böyle bir durumda ilginizi çeken firmalar arasından birden fazla seçenekle iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü son anda düğün tarihlerini değiştiren çiftler olabilir. Bazı günler şans eseri boş kalmış olabilir. O nedenle istediğiniz tarih olmasa bile size uygun bir tarih bulabilme ihtimaliniz yüksek. Seçeneklerinizin fazla olması düğün tarihiniz yaklaştıkça panik yapmanızı ve istemediğiniz bir firmayla vakit kalmadığını düşünerek anlaşmanızı engeller.

İzmir'deki Düğün Yapılan Mekanlarda Organizasyonu Kim Yapar?
Organizasyon hizmeti bir düğünün olmazsa olmazları arasında... Bu hizmeti alabileceğiniz ekipler konusunda da üç farklı seçenek söz konusu. Bunlardan ilki, düğün mekanlarının bünyesinde bulunan organizasyon ekipleri. Şehirdeki birçok mekan eksiksiz bir düğün planlayan deneyimli ekiplere sahip. Düğün esnasında süslemeden müziğe kadar yapılacak her detayla kendileri ilgilenirler.

İkinci seçeneğiniz ise mekanların çözüm ortağı olarak çalıştıkları, anlaşmalı organizasyon firmaları. Bünyesinde organizasyon hizmeti için ekibi olmayan firmaların çoğunun anlaşmalı firmaları bulunuyor. Böyle bir durumda organizasyon hizmetini düğün paketi dahilinde alabileceğiniz gibi ayrı olarak da ücret ödemeniz gerekebilir. Bu tamamen mekanın çalışma şekline bağlı olduğu için, firma ile netleştirmeniz gereken şeyler arasına bunu da ekleyin.

Bir diğer seçenek dışarıdan bir organizasyon firması çalışmak… Ekibi ya da çözüm ortağı bulunmayan mekanlarda şehrinizde hizmet veren organizasyon firmalarıyla çalışabilirsiniz. Bazı mekanlar anlaşmalı olmadıkları bir organizasyon firmasıyla çalışmanıza izin verirken, bazıları dışarıdan firma kabul etmez. Eğer aklınıza ekstra bir organizasyon firmasıyla çalışmak varsa bu konuyu mekana danışmalısınız.

İzmir’deki Mekanların Düğün Süslemeleri Nasıl?
Düğün süslemeleri seçtiğiniz konsepte ve tarzınıza en uygun şekilde yapılmalı. Son dönemlerde düğün mekanlarında, doğayla iç içe konseptler sıklıkla tercih ediliyor. İzmir’deki birçok mekanda bohem, rustik tarzdaki süslemeler çiftlerin ilgi odağı olmuş durumda. Ahşap masa-sandalyeler, bisikletler, eskitme kapılar, makrome süsler, düş kapanları gibi süslemeler bu mekanlarda sıklıkla tercih ediliyor. Ancak bu doğanın ön planda olduğu süslemeler daha çok açık alan mekanlarına uyum sağlıyor.

Otel, tarihi mekan gibi düğün yerlerinde ise daha gösterişli süslemeler hakim. Bu alanların ihtişamına uyum sağlayan dev kristal şamdanlar, lilyum, orkide tarzında çiçeklerin ve metal, geometrik formlu aksesuarların kullanıldığı süslemeler bu mekanlarda karşımıza sıkça çıkıyor.

Yalnızca bu süslemeler değil, hayalinizdeki ya da size özel oluşturulmasını istediğiniz bir konsepte uygun bir dekorasyon da yapılması mümkün. Müstakbel eşinizle sevdiğiniz bir şarkıdan, sizin için özel bir anıdan, tanışma hikayenizden veya keyif aldığınız herhangi bir konudan yola çıkarak, mekanın organizasyon ekiplerinden size özel konsept oluşturmalarını isteyebilirsiniz. Tabii bunun için mekan yetkilileriyle önceden konuşmanızda fayda var.

Şehirdeki mekanların, sizi en iyi şekilde yansıtacak bir organizasyon için yaptıkları çalışmalara ilişkin detayları paylaştık. Bu firmaları bir arada incelemek isterseniz, https://dugun.com/dugun-mekanlari/izmir sayfasında tüm firmaları size uygun özelliklere göre filtreleyerek listeleyebileceğinizi hatırlatalım. Hoşunuza giden ve koşullarınıza uyan firmalarla kolayca iletişime geçebileceğinizi de unutmayın!