Reklam

İzmir'de kritik Ege derbisi

TFF 1. Lig'de son 6 haftaya Süper Lig umuduyla giren Altay ve Akhisarspor, yarın İzmir'de oynanacak Ege derbisinde kozlarını paylaşacak.

İzmir'de kritik Ege derbisi

TFF 1. Lig'de son 6 haftaya Süper Lig umuduyla giren Altay ve Akhisarspor, yarın İzmir'de oynanacak Ege derbisinde kozlarını paylaşacak.

İzmir'de kritik Ege derbisi
20 Haziran 2020 - 11:34

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Bülent Birincioğlu yönetecek. Koronavirüs salgını nedeniyle sezona verilen 3 aylık aradan sonra başlayacak ligde maçlar seyircisiz oynanacak. İki takım futbolcuları, teknik heyetleri ve kulüp çalışanlarının yanı sıra maçta görev alacak tüm kişiler hafta içinde yapılan koronavirüs testi sonuçlarına göre stada girebilecek. Görevli kişiler tribünde maske takmak zorunda olacak.
Lige ara verilmeden önce son 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak 43 puan toplayan Altay, 7'nci sırada yer alıyor. Son 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik elde eden Akhisarspor ise 45 puanla 5'inci basamakta bulunuyor. İki Ege temsilcisi de galibiyetle ilk 2 iddiasını korumayı hedefliyor. Ev sahibi Altay'da sarı kart cezalısı santrfor Yaser ve sakatlık sonrası henüz hazır olmayan stoper Gençer forma giyemeyecek. Konuk Akhisarspor'da ise sakatlık yaşayan Muhammet Reis, Ergin, Hasan Ali ve Alperen kadroda yer almayacak. Altay'la oynadığı 4 resmi maçı da kazanan Akhisar ilk yarıda rakibini 2-1 yendi.
93 GÜN BEKLEDİLER
Altay ve Akhisarspor, oynayacakları Süper Lig yolunda hayati öneme sahip Ege derbisini 93 gündür bekliyor. Tüm dünyadaki ligler koronavirüs salgınıyla eşi görülmemiş şekilde tatil edilmeden önce son haftaların formda ekipleri olan iki takım, birbirleriyle oynayacakları maç için kampa bile girdi. Lig tatil edilmese 20 Mart Cuma günü karşılaşacak olan iki takım, 19 Mart Perşembe günü salgın nedeniyle sezona ara verilince 3 ayı aşkın süredir beklemek zorunda kaldı.
ALTAY
Cihan - Erhan, Abdülhamit, Abdülkerim, Özgür, Yılmaz, Kappel, Putsila, Tatos, Turgut Doğan, Paixao
AKHİSARSPOR
Gökhan - Tolga, Cocalic, Uğur Arslan, Vrsajevic (Musa Nizam), Rotman, Bjarnason, Onur, Burhan, Erhan, Cikalleshi