Reklam

İzmir'in plajları tatil için sizleri bekliyor

İzmirli olmanın en güzel taraflarından biri de tek bir otobüs veya dolmuş ile bir plaja gidebiliyor olmak. İşte kent merkezini çevreleyen tatil beldelerinin en meşhur ve rağbet gören halk plajlarından bazıları...

İzmir'in plajları tatil için sizleri bekliyor

İzmirli olmanın en güzel taraflarından biri de tek bir otobüs veya dolmuş ile bir plaja gidebiliyor olmak. İşte kent merkezini çevreleyen tatil beldelerinin en meşhur ve rağbet gören halk plajlarından bazıları...

İzmir'in plajları tatil için sizleri bekliyor
10 Ağustos 2019 - 13:38

Çeşme Ilıca Halk Plajı
İzmir'in belki de en meşhur plajlarından olan Ilıca, yıllardır denize keyfi yapmak isteyenlerin ilk tercihi olmaya devam ediyor. İzmir'den kalkan Çeşme otobüslerinin tamamı, ilçe merkezine inmeden önce Ilıca'ya giriyor. Ayrıca ESHOT'un 760 numaralı Urla-Çeşme otobüsleri de Ilıca'ya uğruyor.




Çeşme Altınkum Plajı
Çeşme'nin güney kesiminde yer alan Altınkum, ilçenin en güzel plajlarından biri. Nispeten uygun fiyatlı kafelerin de bulunduğu plaj, yumuşak bir kumsala ve turkuaz rengi denize sahip. Altınkum'a Çeşme merkezden minibüs ile ulaşılabiliyor.


Dalyan Kocakarı Plajı
Yine Çeşme'nin merkezinden kalkan dolmuşlar ile 15 dakikada ulaşılan Dalyan'da bulunan Kocakarı plajı, Ilıca ve Altınkum'a göre daha küçük ve kumsalı daha kayalık olsa da su sıcaklığı bakımından tatilciler tarafından tercih ediliyor.




Çeşmealtı Plajı
Fahrettin Altay Semt Garajı'ndan kalkan minibüslerle veya Urla merkezden kalkan 738 numaralı otobüsle gidilen Çeşmealtı, İzmirlilerin yaz aylarında haftasonlarını en keyifli biçimde değerlendirebildiği noktalardan biri.


Urla Halk Plajı
Urla İskele'nin girişinde bulunan plaj, geniş bir kumsala sahip. Fahrettin Altay Semt Garajı'dan minibüs ile ve 725 numaralı Urla otobüsü ile ulaşılabiliyor.


Mordoğan Ardıç Plajı
Balıklıova'dan devam ettiğinizde ulaşacağınız Mordoğan'ın meşhur Ardıç plajı, diğerleri gibi ailecek gidilebilecek bir diğer deniz rotası. Mordoğan'a Fahrettin Altay Semt Garajı'dan minibüs ve Urla'dan 761 numaralı Urla-Karaburun otobüsü ile gidilebilir.


Eski Foça Halk Plajı
İzmirlilerin en sık tercih ettiği haftasonu rotalarından Eski Foça'nın merkezindeki halk plajı, popülerliğini sürdürüyor. Eski Foça'ya gidişin en kolay yolu, İzban ile Hatundere'ye gidip 744 numaralı otobüse aktarma yapmak.


Yeni Foça Halk Plajı
Daha küçük ama kesinlikle daha şirin olan Yeni Foça'ya ulaşmak için ise Hatundere'den bir sonraki İzban istasyonu olan Biçerova'da inip 745'e aktarma yapmanız yeterli.




Çandarlı Halk Plajı
Kuzey Ege'nin başladığı yer olan binlerce yıllık Çandarlı, kalesiyle ve şirin çarşısıyla kendine has bir güzelliğe sahip. Çandarlı'nın girişinde ve kale arkasında bulunan halk plajları, haftasonlarında dolup taşıyor. Ulaşım için Aliağa İzban'dan 837 numaralı Dikili otobüsüne binmek gerekiyor. Aynı noktadan kalkan minibüslerle de ulaşım sağlanabiliyor.


Dikili Belediye Halk Plajı
Dikili'nin merkezindeki mavi bayraklı halk plajı, son yıllarda yapılan düzenlemelerle ilçe dışından çok sayıda ziyaretçi çekmeye başladı. Aliağa İzban'danr 837 numaralı otobüs ve aynı noktadan kalkan minibüslerle Dikili'ye ulaşılabiliyor.


Seferihisar Akkum Plajı
Sığacık'ın arkasında küçük bir plaj olan Akkum'da deniz keyfi yapmak için erken davranmanızda yarar var. Zira kapasitesi kısıtlı olduğu için yer bulmanız kolay olamayabilir.


Seferihisar Akarca Plajı
Sığacık arkasından güneye doğru devam eden Akarca sahili, yazlık konutlarla beraber her zevke hitap eden plajlara da ev sahipliği yapıyor. Akarca'ya ulaşmak için Seferihisar'dan dolmuşa binmek gerekiyor.




Ürkmez Halk Plajı
İzmir'de yaşayanların en çok tercih ettiği bir diğer tatil yöresi de Ürkmez. Tahtalı Barajı yolu ile ulaşımın oldukça kolaylaştığı Ürkmez, uzun bir kumsala sahip. Cumaovası İzban'dan kalkan 776 numaralı Doğanbey otobüsü ile ulaşılabiliyor.


Gümüldür Lebedos Plajı
Lebedos kumsalının hemen her noktasında keyifle denize girmek mümkün. Sahil boyunca yazlık konutlarla beraber yemek yenebilecek ve nispeten uygun fiyatlı mekanlar da var. Lebedos'a ulaşım için de 776'ya binilebilir.


Özdere Orta Mahalle Halk Plajı
İnce kumu ve turkuaz rengi sığ denizi ile İzmirlilerin uğrak yerlerinden biri olan Orta Mahalle mevkii, güney sahil bandının en güzel halk plajlarından birine sahip. Özdere'ye hem Cumaovası İzban'dan kalkan 775 numaralı, hem de Seferihisar'dan kalkan 778 numaralı otobüsler çalışıyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum