Reklam

İzmir İstinye Park ne zaman açılıyor?

İzmir'de günlerdir konuşulan Konak Gökdelen projesine, yeni bir tartışma konusu daha mı ekleniyor? Mimarlar Odası başkanı İzmir'in silüetine etki edecek gökdelenlerin, İzmir'in kalbine sokulmuş bir hançerdir demiş olsada, Balçova'da yükselen İstinye Park'a ait otelin, nasıl ruhsat aldığı merak konusu. İzmir İstinye Park ne zaman açılacak sorusunun cevabını henüz alamayan İzmirliler, merakla açılış gününü bekliyor.

İzmir İstinye Park ne zaman açılıyor?

İzmir'de günlerdir konuşulan Konak Gökdelen projesine, yeni bir tartışma konusu daha mı ekleniyor? Mimarlar Odası başkanı İzmir'in silüetine etki edecek gökdelenlerin, İzmir'in kalbine sokulmuş bir hançerdir demiş olsada, Balçova'da yükselen İstinye Park'a ait otelin, nasıl ruhsat aldığı merak konusu. İzmir İstinye Park ne zaman açılacak sorusunun cevabını henüz alamayan İzmirliler, merakla açılış gününü bekliyor.

İzmir İstinye Park ne zaman açılıyor?
31 Aralık 2019 - 16:08

500 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ile İzmir’in silüetini değiştirecek projeyapılıyor ama İzmir’de yaşayan milyonlarca insan, İzmir'de inşaatı evam eden İstinye Park projesinin ne zaman biteceğini ve açılışın hangi tarihte olacağını merakla bekliyor. Bir gazeteye konuşan İstinye Park İstanbul Genel Müdürü Uğur Berk, İzmir'de, bünyesinde bir otel ve AVM'nin yer aldığı İzmir İstinyePark'ın 2020 yılı Ağustos ayında açılacağını kaydetti.

2019 yılında yeni markaları bünyelerine kattıklarını söylen Uğur Berk: “Nespresso, Jacadi, Isabel Abbey, Marina Rinaldi, National Geographics, EA7, Huawei, Nautica, Pandora, Swatch gibi yabancı markaların yanı sıra N'octurne, Plus Kitchen, Dolce, Penelope ve Atelier Rebul, Bee Goddess gibi dünyaya açılan Türk markaları da İstinyePark'taki yerini aldı. 2021 yılında İstinyePark'ta mağaza açmaya hazırlanan Bulgari ise, bu yıl Türkiye'de ilk kez açacağı Pop – Up mağazasıyla hizmet vermeye başlayacak. Bunun yanı sıra Hermes ve Fendi de yoğun talebe cevap vermek için mağaza metrekarelerini büyüterek cirolarını artırmayı hedefliyor” dedi.

İstinyePark İstanbul, 2019 yılındaki toplam ziyaretçi sayısını 17 milyona çıkarırken, yabancı ziyaretçi sayısını yüzde 110 artırdı. 87 bin metrekare mağaza alanı, 280 mağaza ve 4 bin 300 kişilik istihdamıyla sektörün lider alışveriş merkezi olduklarını belirten İstinyePark Genel Müdürü Uğur Berk, yabancı turistler arasında Çinlilerin başı çektiğini belirtirken, İran, Katar, Kuveyt ve Mısır'dan misafirlerin arttığını, kişi bazında turist sayısındaki artışın yüzde 110 olduğunu ve yabancı misafirlerin toplam ziyaretçi sayısındaki oranının ise yüzde 10'unu oluşturduğunu söyledi.

Şimdiye kadar kaba inşaatın neredeyse tamamına yakını alt yapıda ve AVM tarafında bitirilmiş durumda. 24 saat esasına göre proje devam ediyor ve kendilerine verilen teslim tarihine kadar tüm taşeronlar işlerini yetiştirmeye çalışıyorlar.

İzmir'in en gözde ilçelerinden Balçova'da oturan sakinler ise, metro inşaatı ile birleşen İstinye Park İzmir projesi yüzünden, trafik çilesinin bir an önce bitmesini istiyorlar.

İstinye Park İzmir’de, “Hyatt Regency İzmir” adıyla açılacak olan otel, 26.500 m2 inşaat alanına sahip. İzmir'in silüetini etkileyecek yükseklikteki yapının, Konak'ta izin verilmiyor, burada neden veriliyor sorusunu akıllara getiriyor.

Konu ile ilgili uzun süredir verdiğimiz uğraşlara rağmen, İstinye Park yetkililerine ulaşamadığımızı, ulaşır ulaşmaz da aşağıdaki soruları kendilerine soracağımızı da buradan bildirmek istiyoruz.

1- Herkesin merakla beklediği İstinye Park izmir ne zaman açılacak? Net bir tarih belirlediniz mi? Otel'in daha sonra açılacağı söyleniyor.

2- Son günlerde İzmir'de çok konuşulan "gökdelen" konusunda sizin düşüncelerinizi öğrenmek isteriz. İstinye Park'da bulunan otel yüksekliği kaç metre olacak ve sizce şehrin silüetine uygun mu?

3- Balçova çevresinde oturanların en çok sorduğu soru, trafik açısından dezavantaj olacağı ve şehir içi trafiğinde büyük bir kargaşa yaratacağı yönünde. Bu konuda yönetim olarak ne gibi önlemler almayı planlıyorsunuz?

4- Yerel yönetimlerle işbirliği yapıyor musunuz? İzmir Büyükşehir ve Balçova belediyesi ile ne gibi çalışmalar yaptınız? Belediyelerin trafik başta olmak üzere, bölge planlarında bir takım değişiklikler yapması gerekiyor mu?

5- İzmir İstinye Park'da, İstanbul'daki mağazaların tamamı yer alacak mı? Mağazalar, ekonomik koşullardan dolayı gelmek istemedikleri yönünde söylentiler var. Hatta cayma bedelini ödeyip ayrılanlar olduğu ve bu yüzden açılış tarihinin ertelendiği gelen dedikodular arasında. Doluluk oranında sıkıntı var mı? Kaç mağaza ile sözleşme imzalandı? Yerel markalarla anlaşma yapıldı mı? Başlıca isimlerinden bahsedecek olsak, kimler var?

6- İstanbul İstinye park içinde bulunan çok ünlü markalar var. İzmirde de olacak mı bu mağazalar? İzmir'de ilk kez diyebileceğimiz, büyük bir sürpriz var mı markalar açısından?

7- Otopark alanı konusunda endişe eden okuyucularımız var. Yeterince otopark alanı olacak mı?

8- İzmir İstinye Park'da yeşil alanlar konusunda bilgi verebilir misiniz? Yeşil alanların, beton alanlara oranı nedir?

9- Personel istihdamı konusunda açılış tarihi netleşmediği için bir alım söz konusu değil şu anda. Açılıştan ne kadar süre önce personel alım çalışmaları başlayacak? Başvurular ne şekilde yapılacak?

10- İstanbul İstinye Park yüksek gelir grubuna hitap eden bir AVM. İzmir İstinye Park'da bu segmentte bir AVM'mi olacak?

11- İstanbul İstinye Park'da çocuk oyun alanı bulunmuyor. İzmir'de bulunacak mı?

31 Aralık 2019 tarihi itibari ile sorularımızın cevabını alır almaz, okuyucularımızla paylaşacağız. Daha önce yaptığımız haberimizdeki detayları da aşağıda sıraladık.

Türkiye’nin önde gelen Mühendislik firmalarından Enmar tarafından elektrik işleri projelendirilen İstinye Park İzmir’in otel bölümündeki inşaat’da son hızıyla devam ediyor.

Yaklaşık 4 bin çalışanın istihdam edilmesi beklenen İstinye Park İzmir’de, 10 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlayacak.

Aldığımız bilgiye göre, İstinye Park İstanbul’daki markaların birçoğu İzmir’i tercih edecek gibi görünüyor. Göze çarpan bazı markalar ve açılması muhtemel mağazalar şöyle,

Armani, Beymen, Beymen Club, Calvin Clein, Chanel, Gant, Fred Perry, Massimo Dutti, Vakko, Victoria’s Secret, Zara Home.

270 marka ve mağaza ile yaklaşık 50 restoran ve kafe’nin hizmet vermesi bekleniyor.

Nusr-et’de İstinye Park İzmir’deki yerini alacak.

Açılışa, yaptığı tuz dökme hareketi ile, dünyadaki sosyal medya gündemine oturan ünlü şef Nusret’in, gelmesi kuvvetli bir ihtimal.

İnşaat taşeronlarının ve çalışan birkaç firma yetkilisine göre Şubat – Mart aylarında açılışın gerçekleşeceği söylentiler arasında.

İzmir İstinye Park ne zaman açılacak sorusuna net bir cevap alamasak da, AVM’nin otelden önce açılacağı, Hyatt Regency Otel’in daha sonra faaliyete geçeceği de söylentiler arasında.

Bölgede yaşayan esnaf ve ikamet eden sakinlerin tek şikayeti şimdilik devam eden inşaat yüzünden inanılmaz bir kamyon trafiği yaşandığı yönünde. Aynı bölgede devam eden metro inşaatı yüzünden zaten daralan yollar ve üstüne birde İzmir İstinye Park inşaatı ile yoğun olan araç trafiği, açılıştan sonra daha da yoğunlaşacak ve Çeşme otobanına çıkmak isteyen araçlar bir yandan, Kent ormanı, marina, üçkuyular vapur iskelesi, feribot ve İnciraltına gidecek araçlar diğer taraftan oldukça trafiği yoğunlaştıracak görünüyor.

KAYNAK: egehaber.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum