Reklam

İzmirli vekilden iktidara "ANAP" göndermesi!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Rıfat Nalbantoğlu’nun PM’ye seçilmesinin fazlasıyla hak ettiğini, İzmir’in parti MYK’sında da temsil edilmesini belirterek, Neptün Soyer’e karşı yapılan saldırıların politik olduğunu ve sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi. Bakan, iktidara ANAP’ı hatırlattı.

İzmirli vekilden iktidara "ANAP" göndermesi!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Rıfat Nalbantoğlu’nun PM’ye seçilmesinin fazlasıyla hak ettiğini, İzmir’in parti MYK’sında da temsil edilmesini belirterek, Neptün Soyer’e karşı yapılan saldırıların politik olduğunu ve sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi. Bakan, iktidara ANAP’ı hatırlattı.

İzmirli vekilden iktidara
01 Ağustos 2020 - 08:53

Katıldığı bir Televizyon programında konuşan CHP'li Bakan, İzmir’in Parti MYK’sında temsil edilmesinin önemine vurgu yaptı. Bakan, “Burada örgütü derleyip toplayacak, herkesi uzlaşmacı kişiliği ile buradaki kavgaları bitirecek, parti üst yönetiminde partiyi temsil edecek, Büyükşehir Belediye başkanıyla uyum içinde çalışan, İzmir'de yaratılan değeri tarımıyla, doğasıyla, ekonomisiyle Genel merkez düzeyinde anlatabilecek birisine ihtiyaç var. Başka söze gerek yok sanırım” dedi.
'İZMİR'İ TEMSİL ETMEYİ HAK EDEN BİRİSİ'
Eski İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun PM’ye seçilmesini değerlendiren Bakan, Nalbantoğlu’nun bu görevi fazlasıyla hak ettiğini vurgulayarak, “ Kendinizi Rıfat Nalbantoğlu'nun yerine koyun. Uzun yıllardır gelen bir siyasal mücadele vermişsiniz ve o mücadelenin sonunda olması gereken olmamış. Parlamentoda bu kenti temsil etmeyi hak eden insanlardan birisi…Ama her düşüş bir kalkış öğretir. Hiç problem yok neticede birlikte siyaset yapıyoruz. Rıfat Nalbantoğlu ve Tunç Soyer birlikte bir siyasal mücadele yürütüyor. Yani burada bazılarıyla üslup olarak, siyasi duruş olarak aynı tarafa düşersiniz. Bazılarıyla da düşmezsiniz. Bir başkası der ki parti politikaları şöyle olursa doğru olur, diğer başkası da böyle der… Bu bir ekipleşme yaratır. Bu sizin Cumhuriyet Halk Partili kimliğinize zarar veren bir şey değildir. Politik duruşlarınız yan yanadır. Bunlar olabilen şeyler” diye yorumladı.
'SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ'
Köy-Koop İzmir Başkanı Neptün Soyer üzerinden Büyükşehir’e gelen eleştirilere yanıt veren Bakan, Neptün Soyer’in güçlü bir kadın ve eş üzerinden yapılan eleştirilerin politik söylemler olduğunu belirterek, “ Biz kadını bir yere koyuyoruz Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Genel başkanın 13 maddelik manifestosunda da var. Kadın, erkek eşitliğini sağlayacağız, kadının sosyal yaşamdaki pozisyonunu güçlendireceğiz diyoruz. Eleştiriler ne? Neptün Soyer'in güçlü bir kadın olması… Soyer'in siyasal islamcıların istediği gibi evine kapalı kalan değil özgür bir kadın, üretken bir kadın, edilgen değil etken bir insan olması… Üretken biri olması yani bunu eleştiriyorlar. Biz böyle bir kadın model istiyoruz. Bizim felsefemiz kadının güçlü kadın olması, mücadele etmesi, üretmesi. Neptün Soyer'in bundan dolayı takdir edilmesi lazım, alkışlanması lazım. Neptün Soyer sembolik bir kadın değil. Kocasından ayrı bir kişiliğe, duruşa, varlığa sahip. Mücadele yürüten bir kadın. Neptün Soyer'e yapılan eleştirinin temelinde bir politik duruş vardır. O duruşunu takdir ettiğimi göstermek için Köy Koop'a Neptün Soyer'i ziyarete gideceğim. Sonuna kadar arkasındayız. Doğru yolda çalışmaya devam etsin. Kadının en önemli görevi anneliktir diyor ya AK Partililer. Annelikse 2 kız evladı var. Onları pırıl pırılyetiştirmiş bir anne. Anneliği de hakkıyla yapmış bir kadındır” sözleriyle savundu.

İKTİDARA ANAP HATIRLATMASI

Kamuoyu araştırmalarında AKP’nin yüzde 30’lara kadar gerileyen AKP iktidarının sonunu Anavatan Partisi gibi olacağını ileri süren Bakan,iktidarın sosyal medya kısıtlamaları, ceza infaz değişikliği ile af niteliğinde adımlar atmasının gündem değiştirme çabasından başka bir şey olmadığını ifade eden Bakan, “ Meclis de bizim sayısal çoğunluğumuz bazı kararları durdurmaya yetmiyor ama bu demek değil ki bizim mücadelemiz anlamsız, etkisiz. Tam tersine ulusal düzeyde kamuoyu oluşturuyorsunuz. Baro başkanlarının yaptığı, avukatların tepkileri 120 bin avukatın. Sonuç itibarı ile Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de şu ana kadar yeni baroların kurulamaması gösteriyor ki aslında bizim mücadelemiz işe yaramış. İktidarı korumak için sürekli yeni adımlar atıyorlar. Atılan adımlar gidişlerini engelleyemiyor. Anavatan Partisi'nde de görmüştük" örneğini verdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum