Reklam

Kabus sürüyor: Yangın boşaltılan siteye sıçradı!

İzmir'in Menderes ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Çile Mahallesi'nde öğle saatlerinde çıkan yangın, Özdere - İzmir Caddesi'nin ardından, Koru Sitesi'ne sıçradı. Bu sabah ile birlikte havadan müdahale tekrar başladı.

Kabus sürüyor: Yangın boşaltılan siteye sıçradı!

İzmir'in Menderes ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Çile Mahallesi'nde öğle saatlerinde çıkan yangın, Özdere - İzmir Caddesi'nin ardından, Koru Sitesi'ne sıçradı. Bu sabah ile birlikte havadan müdahale tekrar başladı.

Kabus sürüyor: Yangın boşaltılan siteye sıçradı!
03 Ağustos 2020 - 09:13

Menderes'in kırsal Çile Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bugün saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 söndürme uçağı, 2 helikopter ve 5 arazöz sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

TAKVİYE EKİPLER GÖNDERİLDİ

İzmir'in Menderes ilçesinin kırsal Çile Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Bölgeye takviye olarak 1 söndürme uçağı, 5 helikopter ve 12 arazöz sevk edildi. İzmir'in Bayındır ve Manisa'nın Gördes ilçesinden gelen arazözler de söndürme çalışmalarına destek veriyor. Termometrelerin 37 dereceyi gösterdiği ilçede, rüzgarın hafif esmesi, söndürme çalışmalarının daha kolay yapılabilmesine imkan sağlıyor.

Jandarma ekipleri, Çile Mahallesi'ne giden yolu trafiğe kapatırken, yangının başladığı yerin anayola, yerleşim yerleri ile tarımsal üretim ve hayvancılık yapılan alanlara yakın olması yürekleri ağızlara getirdi. Alevlerin evlere doğru ilerlememesi rahat bir nefes aldırırken, jandarma sabotaj ihtimalini araştırıyor.

ALEVLERİN TEHDİT ETTİĞİ BÖLGEDE OTURANLAR EVLERİNİ BOŞALTTI

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Çile Mahallesi'nde, öğle saatlerinde çıkan yangının büyümesiyle bölgeye yakın evlerde oturanlar, dumandan etkilenerek evlerini boşaltmaya başladı. Bölgeye yakın bir sitede oturanlar, yangına 3-4 kilometre mesafede olduklarını ve Kaymakamlıktan bilgi geldiğini söyledi.

Site yöneticisi Murat Bartıoğlu, "Kaymakam bey, sitenin boşaltılmasını söyledi. Herkesin anahtarları evinin kapısının üzerinde kaymakam aradığı zaman siteyi boşaltacağız. Tahliye halindeyiz. Yangının buraya 3-4 kilometre mesafede olduğu söyleniyor. Fakat dumandan çok etkilendik. İnsanlar nefes almakta zorlanıyor. Ondan dolayı siteyi boşaltacağız. Telaş hakim" dedi.

Site sakini Yaşar Şimşek ise, "Vatandaşları uyarıyoruz. Kaymakam beyden haber verdiği zaman evleri boşaltacağız. Gümüldür tarafına gidin dediler. Vatandaşların yol kenarında beklemesini söylediler" diye konuştu.

SİTEDE YANGIN PANİĞİ

İzmir'in Menderes ilçesi Çile Mahallesinde öğle saatlerinde çıkan yangının büyümesiyle, mahalleye yakın evlerde oturan sakinler, panik yaşayarak, sokağa çıktı. Vatandaşlardan Erdoğan Özdemir, "Korkuyoruz, üzüntülüyüz. Bizim evlerimiz ormanın sınırında, ilk riske girecek olan evlerden biri bizim evimiz. Korkuyoruz. Şu ana kadar nereye gideceğimize dair bir bilgilendirme yapmadılar. Selçuk’a doğru yola çıkacağız. Kuşadası’nda yeğenimiz var, muhtemelen oraya gideceğiz” dedi. Mertay Şahin de, "Tedirginiz çünkü gençler var, bizler varız. Evlerimizde yaşayan canlılarımız var. Ormanlık alanda yaşayan yabani hayvanlar var. En çok da onların habitatının yok olması bizleri derinden üzdü. Jandarmalar tarafından her şeye hazırlıklı olmamız gerektiği iletildi. Her türlü tahliyeye hazır olmamızı söylediler” ifadelerini kullandı.

SİTEDE OTURANLAR TAHLİYE EDİLDİ

İzmir'in Menderes ilçesi Çile Mahallesi'nde çıkan yangın Ahmetbeyli Mahallesi’ne doğru ilerlerken, alevlerin tehdit ettiği bölgedeki bir sitede oturan vatandaşların tahliyesine karar verildi. Kaymakamlık kararının ardından, vatandaşlar bulundukları siteyi terk etmeye başladı.

YANGIN YOLA SIÇRADI

İzmir'in Menderes ilçesi Çile Mahallesi'nde öğle saatlerinde çıkan yangın, Özdere - İzmir Caddesi'ne sıçradı. İtfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınmaya çalışılan yangın, Özdere sahile doğru ilerlemeye devam ederken, jandarma ekipleri ise çevrede oturanların evlerini boşaltmaları için anons ederek, vatandaşları uyardı.

YANGIN KORU SİTESİ'NE SIÇRADI

İzmir’in Menderes ilçesindeki yangın, Özdere - İzmir Caddesi'nin ardından, Koru Sitesi'ne sıçradı. Jandarma ekiplerinin risk taşıdığı gerekçesiyle 79 hanenin bulunduğu Koru Sitesinde oturanlar, akşam saatlerinde tahliye edilmişti.

Gece rüzgarın da etkisiyle yayılmaya devam eden yangının kontrol altına alınması için ekipler, çalışmalarını karadan yoğun şekilde sürdürüyor. Havanın aydınlanmasıyla birlikte söndürme çalışmalarına havadan da destek sağlanacağı ifade edildi.

HAVADAN MÜDAHALE TEKRAR BAŞLADI

İzmir’in Menderes ilçesinde dün akşamdan itibaren devam eden orman yangınına havadan müdahale, gece saatlerinde sona erdi. Rüzgar nedeniyle saatlerdir etkisini sürdüren yangına, günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale tekrar başladı.