Reklam

Kaf-Kaf’tan tarihi bir zafer daha!

FIBA Şampiyonlar Ligi yarı final maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka muazzam bir performans ortaya koyduğu maçta tarih yazdı ve yarı finalde Casademont Zaragoza’yı 79-84’lük skorla mağlup ederek finale yükseldi.

Kaf-Kaf’tan tarihi bir zafer daha!

FIBA Şampiyonlar Ligi yarı final maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka muazzam bir performans ortaya koyduğu maçta tarih yazdı ve yarı finalde Casademont Zaragoza’yı 79-84’lük skorla mağlup ederek finale yükseldi.

Kaf-Kaf’tan tarihi bir zafer daha!
08 Mayıs 2021 - 09:29

Rusya'da devam eden FIBA Şampiyonlar Ligi 8'li finaldeki ilk maçında Çekya ekibi ERA Nymburk'u saf dışı bırakan Pınar Karşıyaka, yarı finalde İspanya temsilcisi Basket Zaragoza ile karşı karşıya geldi. Nizhny Novgorod kentinde bulunan Nagorny Spor Salonu'nda oynanan müsabakayı temsilcimiz 84-79 kazandı ve adını finale yazdıran taraf oldu.

Rusya'nın Nizhny Novgorod kentindeki müsabakanın ilk çeyreğinde hem hücumda hem de savunmada çok iyi bir görüntü çizen Pınar Karşıyaka, bu çeyreği 29-17 önde kapattı. 2’nci periyotta iki takım da hücumda sıkıntılar yaşadı. Aradaki farkı korumayı başaran İzmir ekibi, soyunma odasına 43-33 önde gitti. 3’üncü periyotta oyun üstünlüğünü eline alan İspanyol ekibi, bu periyotta 27 sayı bularak final periyoduna 60-57 önde girdi. Son periyotta tekrar kontrolü eline alan Pınar Karşıyaka, mücadeleden 84-79 galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı.

Karşılaşmada 3 sayılık atışlarda 7'de 7 isabetle oynayan Sek Henry, müsabakayı 24 sayıyla tamamladı. Karşılaşmanın en skorer ismini 17 sayı ile Amath M'Baye ve 14 sayı kaydeden Raymar Morgan izledi.

Pınar Karşıyaka 9 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da başlayacak final mücadelesinde Hereda San Pablo Burgos ile karşılaşacak.

Avrupa kupalarında 2012-2013 sezonunda EuroChallenge Kupası'nın ardından ikinci kez finale yükselen Pınar Karşıyaka, başantrenör Ufuk Sarıca yönetimindeki finalde Rus ekibi Krasnye Krylia'ya mağlup olmuştu. Pınar Karşıyaka, İzmir’de düzenlenen Final etabında Rus ekibi BC Krasnye Krylia'ya 76-77 mağlup olmuş ve şampiyonluğu rakibine kaptırmıştı.

Yeşil-kırmızılı ekip, geçen sezon FIBA Avrupa Kupası'nda yarı finale yükselmesine rağmen turnuva yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde tamamlanmamıştı.

FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci kez bir Türk takımı finale kaldı. 2016-2017 sezonunda finale yükselen Banvit, Tenerife'ye 63-59 yenilerek kupaya uzanamamıştı.

Salon: Nagorny

Hakemler: Eddie Viator, Ademir Zurapovic, Wojciech Liska

Zaragoza: Ennis 13, San Miguel 2, Brussino 18, Harris 15, Wiley 21, Barreiro, Hlinason 2, Benzing 3, Sulaimon 5

Pınar Karşıyaka: Taylor 12, Kennedy 4, Henry 24, M’Baye 17, Morgan 14, Metecan Birsen 6, Semih Erden 2, Onuralp Bitim 5, Yunus Sonsırma, Nusret Yıldırım, Mahir Ağva

1. Periyot: 17-29

İlk Yarı: 33-43

3. Periyot: 60-57

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca: "Biz savaşçı bir takımız, her şeyi yapabiliriz"

Sarıca, maçtan sonra yaptığı açıklamada, galibiyet aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Artık finale çıktıklarını aktaran Sarıca, şöyle konuştu:

"İlk yarı çok iyi oynadık, hem savunmada hem hücumda çok iyiydik. İkinci yarıda çok hata yaptık ve top kaybımız çoktu. Onların geçiş oyunlarını ve hızlı hücumlarını kesmek önemliydi. Son 7 dakikada ise baskılı alan savunması ve değişmeli adam adama savunma ile oyuna tutunduk. Takımımızın karakteri olarak hiç pes etmedik, oyuncularımı bu büyük işten dolayı kutluyorum."

Sarıca, finaldeki rakibin çok önemli olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Karşımızda iyi bir takım olacak. Oyuncularıma çok güveniyorum, birbirimize güveniyoruz. Üçüncü periyot başında hatalar yaptık, top kayıpları yaptık. Rakibimiz top kayıplarımızdan 26 sayı buldu ama hiç korkmadım. Biz savaşçı bir takımız, her şeyi yapabiliriz."

Geçen seneden beri aynı düzeni devam ettirdiklerini belirten Sarıca, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçen sene olduğumuz yerden daha iyiyiz, final oynayacağız ve bunu Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız, bu önemli. Takıma bir tane bile oyuncu katmadan yaptık. Özellikle Kovid durumu varken bile takıma ekleme yapmadık. Bundan dolayı bütün oyuncularımla gurur duyuyorum. Bu benim oyunculuğumda da karakterimde de vardı, savaşmak. Dolayısıyla savaşan ve mücadele eden oyuncularım var. Hata yapabiliriz ama asla pes etmeyiz, vazgeçmeyiz. Hayallerimize ulaşmak için de her şeyi beraber yapıyoruz. Çok mutluyum."