Reklam

Karşıyaka Çarşısı yamalı bohça!

Karşıyaka Çarşısı hakkında yayınladığımız haberlere istinaden birkaç parke taşının tamir edilmesi bir nebzede olsa vatandaşa rahat nefes aldırdı.

Karşıyaka Çarşısı yamalı bohça!

Karşıyaka Çarşısı hakkında yayınladığımız haberlere istinaden birkaç parke taşının tamir edilmesi bir nebzede olsa vatandaşa rahat nefes aldırdı.

Karşıyaka Çarşısı yamalı bohça!
07 Şubat 2017 - 08:18

Gazetem İzmir - Gazetemizde ve haber portalımızda defalarca haberini yaptığımız, gazetemizin imtiyaz sahibi Salih Erkek'in köşesine de taşıdığı Karşıyaka Çarşısı hakkında belediye çalışma başlattı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın başkanlık görevine geldiği 2014 yılının Ağustos ayında İzmirlilere müjde olarak duyurduğu Karşıyaka Çarşısı'nda yapılacak yenilikler sadece birkaç kırık taşın tamiriyle sınırlı kaldı.

BAŞKAN NE DEMİŞTİ?

Karşıyaka Çarşısı'nda yapılacak düzenleme çalışmaları hakkında 30 ay önce kamuoyu bilgilendirmesi yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar şunları söylemişti: "Karşıyaka çarşımız, sadece İzmirlilerin değil, Türkiye’nin her yerinden kente gelen vatandaşlarımızın, hatta yabancı turistlerin uğrak noktası olan bir bölge. Burası, aynı zamanda ilçemizin geneli hakkında da ziyaretçilere fikir vermesi açısından önemli bir yer. Kapsamlı bir proje ile çarşıyı ve ona bağlı yan sokakları baştan yaratacak, çok daha modern, ferah ve düzenli hale getireceğiz. Şu anda projenin detayları üzerinde çalışmalar sürüyor. Esnaf ve vatandaşlarımızın isteklerini de yansıtan çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp uygulamaya geçmek istiyoruz."

NE YAPILACAKTI?

30 ay önce açıklanan proje kapsamında "Karşıyaka Çarşısı cadde ve yan sokaklarının tamamında yer döşemeleri yenileneceği, özel olarak tasarlanmış tek tip tabela ve tente uygulamasına geçileceği, çarşı içi yeşillendirme çalışmaları yapılacağı, bölgenin dört bir yanına modern kent mobilyaları yerleştirileceği, çarşı ve civarındaki aydınlatma sistemlerinde de değişiklik yapılacağı ve modern görünümlü ışıklandırma gereçleri kullanılacağı" duyurulmuştu.

YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI

Karşıyaka’yı gezenler ve mecburi olarak hergün o yolları kullananlar çok iyi bilirler, kazılan yerler, kırılmış parkeler, altlarına su biriken bordür taşlarının üzerinde yürümenin zorluğunu. Karşıyaka’nın kaldırımları zaten yayalardan ziyade oradaki esnafın işgalinde olduğundan vatandaşlar trafiğin içinde yürümek gibi bir zorluğu yaşıyor. Bostanlı da, Çarşı’nın sokaklarında, kısacası hemen her yerde kaldırımlarda ya satılan malların tezgahları veyahut lokantaların masa sandalyeleri konuluyor. Oysa herkes bilir ki kaldırımlar yayaların yürümesi içindir. Şimdi bu hafta kaldırımlara birde budanan ağaçların dalları bırakılmaya başlandı. Pes yani Allah aşkına başkan siz hiç kaldırımda yürümüyorsunuz galiba? Oysa siz veya ilgilileriniz bu kaldırımlarda normal Karşıyakalı vatandaşlar gibi yürüseniz göreceksiniz buralardan geçmek için ne gibi cambazlıklar yapmak zorunda kalındığını.

VERİLEN SÖZLER YERİNE GELENE KADAR YAZACAĞIZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın 2014 yılı Ağustos ayında müjdelediği Çarşı düzenleme çalışmaları başlayana kadar yazmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum