Reklam

Karşıyaka’da Türkiye Yüzyılı buluşmaları

AK Parti İl Başkanı Sürekli’den stat göndermesi; ‘Biz yapamıyoruz’ desinler; olsun bitsin!

Karşıyaka’da Türkiye Yüzyılı buluşmaları

AK Parti İl Başkanı Sürekli’den stat göndermesi; ‘Biz yapamıyoruz’ desinler; olsun bitsin!

Karşıyaka’da Türkiye Yüzyılı buluşmaları
24 Kasım 2022 - 10:07

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ‘Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’ kapsamında Karşıyaka’daydı. Önce bölge ilçe başkanları ile toplantı yapan ve ardından kurum ve kuruluş ziyaretleri ile üye buluşmaları gerçekleştiren Sürekli; yeni yüzyılın inşasında ortak akıl ve gayret bütünlüğünün önemine vurgu yaptı.

Başkan Sürekli ayrıca; Karşıyaka ve İzmirli sporseverlerin yakından takip ettiği Karşıyaka Stadı ile ilgili Büyükşehir Belediyesinin devamlı mazeret üreten tutumlarına; “’Biz yapamıyoruz’, desinler; olsun bitsin!” sözleriyle tepki gösterdi. Sürekli; “İzmir’in CHP’li Başkanı Soyer’in bir taşın altına elini koyup, bir işi sonlandırdığını görsek, şaşıracağız! ‘Karşıyaka Stadı’nı biz yapacağız’, dediler ama sürekli bahane üretiyorlar. Projenin mimarına taktılar. Bu stadı yapmak için hiçbir engelleri yok.” diye konuştu.

Açıklama ve mazeretleri tümüyle kurusıkı!

Konak, Buca, Çiğli, Menemen, Narlıdere, Kemalpaşa, Bornova, Bayraklı, Karabağlar ve Karşıyaka İlçe Başkanları ile bir araya gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Türkiye Yüzyılı’nın ilk önemli geçidi olan 2023 seçimleri ve teşkilatların bu doğrultudaki programlarını geliştirmelerini istedi. Karşıyaka’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Sürekli; Soyer tarafından, Karşıyaka Stadı’nın yapım sürecine ilişkin asılsız açıklamalar yapıldığına dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in proje mimarının telif hakkından vazgeçmesi talebine ilişkin demeçlerinin de diğer pek çok konudaki gibi kurusıkı olduğunu söyleyen Başkan Sürekli, şöyle konuştu; “Diyelim ki mimar dediği gibi yaptı ve projenin telif hakkından vazgeçti. Yeni gelen mimar da aynı projeyi uygulamak zorunda. Bunu bilmiyorlar mı? Belediyelerce stat yapılmasın diye açılan davalar, bakanlığın hazırlattığı ve kendilerine teslim edilen projeler üzerinden kazanıldı. Aynısını uygulamalılar aksi halde yeni projelerle yeni dava hakları doğar. Bu da büyük zaman kaybıdır. Ne istediklerini de ne yaptıklarını da bilmiyorlar. Mimar, bakanlığa bağlı olarak ilk ihaleye esas projeyi hazırlamıştır. Bakanlık, neden daha arsanın tahsisini almaktan imtina eden belediyeye bu aşamada mimar değişikliği için muvafakat versin!”

Projeyi yenileme sevdaları nereden geliyor?

Gerekçelerinin stadın toplam maliyetinin yüzde 1’i bile olmayan mimari projeden tasarruf etmek olamayacağını, bunun ilgili kamuoyu nezdinde de hiç inandırıcı olmadığını vurgulayan Başkan Sürekli; “Her zaman olduğu gibi yine dile getiremiyorlar. Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Hamza Dağ’ın da yoğun gayretleriyle Sayın Bakanımızın da katıldığı, tüm tarafların hazır bulunduğu toplantıya basın da geniş yer verdi. ‘Verin biz yapalım’, diyen onlar! ‘Madem istiyorsunuz, buyrun yapın.’ diyerek arsa tahsis protokolünü ve mimari projeyi kendilerine gönderen de bakanlığımız. Sonra ne mi oldu? CHP’li Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyeleri kendi gerçekleriyle baş başa kaldı! Gerçek şuydu: 15 bin 600 kişilik stadın sadece sosyal tesis ve otoparkının maliyeti yaklaşık 800 Milyon TL. Ancak, belediyede böyle bir para yok. Türkiye ve dünyada 50’nin üzerinde stat projesini hayata geçiren, deneyim ve başarısı sabit olan böyle bir mimar grubu ile yola çıkıldığı için teşekkür etmeleri gerekirken; onlar, ‘Bu gitsin, başkası gelsin’ derdinde. Sanki, bütün mesele buymuş gibi. Büyükşehir Belediye Başkanı siyasi risk almamak adına, dar alanda kısa paslaşmalarla işi yokuşa sürerek adres şaşırtıyor. En iyi bildikleri taktik!  Aslında ne büyük acizlik. Biz yıllar önce Karşıyaka Stadı’nı yapacaktık ama engellediler. Alsancak ve Göztepe Stad’larını nasıl yaptıysak Karşıyaka Stadı’nı da yapacaktık. Bizi engellediler sonra da çıkıp ‘Biz yapacağız’ dediler. Hem engellediler hem de yapmıyorlar. Bütün kusurlu kendileri. Onları yalanları ile baş başa bırakıyoruz.’’