Reklam

Karşıyaka Meclisi Oybirliğiyle Evet Dedi: "Yeni Şirket Kurulacak"

Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı ikinci meclis oturumu yapıldı. Toplantının ana gündem maddesi KORDELİON adında yeni bir belediye şirketi kurulması oldu.

Karşıyaka Meclisi Oybirliğiyle Evet Dedi: "Yeni Şirket Kurulacak"

Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı ikinci meclis oturumu yapıldı. Toplantının ana gündem maddesi KORDELİON adında yeni bir belediye şirketi kurulması oldu.

Karşıyaka Meclisi Oybirliğiyle Evet Dedi:
08 Ağustos 2019 - 08:29

Karşıyaka Belediyesi ağustos ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleşti. Toplantının ana gündem maddesi KORDELİON adında yeni bir belediye şirketi kurulması oldu. AK Parti Grubu yeni şirket adımını destekleyeceklerini belirtti, meclise sunulan önerge oy birliğiyle kabul edildi.

HEDEF YENİ İŞLETME AÇMAK

Meclise sunulan KOEDELİON şirketinin belediyeye kazandırılması önergesi hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Belediyenin ortak olduğu iki şirket var bunlar; KENT A.Ş ile PERSONEL A.Ş. Birisi işçi ihtiyacımızı karşılıyor. Diğeri ise kafe, restoran ve market gibi işletmelerle belediyeye katkı sağlıyor. Danıştay’ın verdiği bir kararla yeni bir şirketin belediye bünyesine katılması için ara yol oluştu. Pek çok belediye bunu kullanarak şirket kuruyor. Olay şöyle oluyor; o şirketi kuran kişi işletmeyi belediyeye hibe ediyor ve belediyenin yeni bir şirketi oluyor.Bize bu teklif edilince sıcak baktık. Çünkü belediye bazı işleri bu şirket ile hallediyor ve aracılara vermeden kendi şirketlerimiz kazanıyor. Fakat bunun için şirketin vergi borcu olmaması lazım. Maalesef KENT A.Ş’nin vergi ve SGK borcu var o nedenle ihaleye giremiyor. Yeni işletmeleri açma fikrimiz var onları bu şirket üzerinden açacağız ve borç yükü ile de karşı karşıya kalmalarını istemiyoruz. O nedenle KORDELİON İşletmesi bedelsiz olarak belediyemize devredilecek. 50 bin lira sermayeli 12 bini ödenmiş bir şirket, devralırsak yönetimini belirleyecek yeni işletmeler bu şirket üzerinden kuracağız. Borcu falan yok temiz bir şirket” dedi.
'Yeni şirket' adımı ile ilgili AK Parti Grubundan Adem Öztürk, “bunun belediyenin yaranına olacağını düşünüyoruz o nedenle sizi destekleyeceğiz. Karşıyaka’nın faydasına olacağına inanıyoruz” açıklamasını yaptı ve önerge oy birliğiyle kabul edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum