Reklam

“KENDİNİZE OY VERİN”

AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Melek Eroğlu, oy kullanırken İzmir’in geleceğine oy verilmesini istedi.

“KENDİNİZE OY VERİN”

AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Melek Eroğlu, oy kullanırken İzmir’in geleceğine oy verilmesini istedi.

“KENDİNİZE OY VERİN”
26 Mart 2019 - 10:34

AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Melek Eroğlu, Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in hazırlayıp sunduğu ‘Erkekçe’ programının konuğu oldu. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde partisinin ve kendilerinin Konak için hazırladıkları projeleri tek tek anlatan Eroğlu, vatandaşların oy kullanırken İzmir’in ve çocuklarımızın geleceğinin düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Konak’ın İzmir’in merkezi olduğunu fakat yatırım yapılmaması sebebiyle tam bir keşmekeş haline döndüğünü de sözlerine ekleyen Eroğlu, “İzmir kimsenin tekelinde değildir, nasıl olsa oylar bana gelecek diye gereksiz bir anlayış var, hizmet yapsam da oy gelecek, yapmasam da oy gelecek diye bir anlayış içerisindeler. İnsanlarımız artık böyle düşünmüyorlar, artık tepkilerini koyup, yeter artık diyorlar, bunu bu seçimde görecekler. İnsanlar hizmet istiyor. İzmir algılarla yönetilecek kadar küçük bir şehir değil, özellikle de Konak” dedi.

Salih Erkek: Efendim, Melek Eroğlu kimdir? Nereden geldi? Nereye gidiyor?

Melek Eroğlu: 1967 Samsun doğumluyum. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunuyum. Mezun olduktan sonra, 23 yaşında genç bir mimar olarak İzmir'e geldim, burada evlendim, yaklaşık 29 yıldır da buradayım. İzmirliyim, 2 çocuğum burada oldu, burada büyüdüler, burada okudular. İşimi burada kurdum ve büyüttüm. Siyasete burada atıldım, benim için her şey İzmir'de oldu. 8 yıllık İl yönetiminde görevliliğim var, Tanıtım ve Medya başkanlığı yaptım daha sonra Aydın Şengül başkanımla çalıştım. 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde de 2. bölgeden 5. sıra adayıydım. Geçen sene biz o bölgeden 4 vekil çıkardık. Şimdi de Konak Belediye Başkanlığı adaylığım var, elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz kendimizi tanıtıyoruz, projelerimizi anlatıyoruz, soru soranlar olursa onlara cevap vermeye çalışıyoruz. Konak İzmir'in çoğunluğunu taşıyan bir ilçe, bir Kınık, bir Ödemiş, Bergama gibi daha böyle kendi içinde yaşayan değil. Aslında bizim nüfusumuz 363 bin kişi ama biz günde 1,5 milyon kişiyi konak'ta ağırlıyoruz.

Salih Erkek: Efendim lansmanınızı izledim, çok çok güzel projeleriniz vardı. Başkan olduğunuzda ne gibi projelerle halka nasıl hizmet edeceksiniz?

Melek Eroğlu: Dediğim gibi Konak küçük bir ilçe değil, 112 tane mahallesi var 112 mahallenin de kendi içinde ayrı ayrı sıkıntıları var. Çünkü hiçbiri birbirine benzemiyor, Göztepe, Güzelyalı, Hatay, Alsancak gibi ön tarafta Körfezle beraber dönüşen bir alanımız var bizim. Konak'ın en güzel tarafı cıvıl cıvıl olması oranın kendine özgü sorunu var, otopark sorunu, altyapı sorunu, oradaki yaşlı nüfusumuzun sosyal alanda olamama gibi bir sorunu var. Basmane'de hiç dokunulmamış görmezden gelinen bir alan var, planla ilgili, yapısal sıkıntılar var, istihdamla ilgili sıkıntılar var, kadının, yaşlının, gencin herkesin yaşadığı bir sıkıntı var. O sebepten 112 mahalleyi ayrı ayrı, bölge bölge değerlendirmek lazım. Biz Konak'ı 10 bölgeye ayırdık, Göztepe, Güzelyalı, Hatay bölgesi orada en büyük sıkıntımız otopark, özellikle emekli nüfusumuzun metroya binebimek için, taksiye binip metroya gitmek zorunda kalıyorlar, direkt ulaşım yok. Otoparkla ilgili yaklaşık susuzdede parkında kız lisesine kadar olan kısımda oraya 4 km'lik bir tünel yaptık, yapacağımız otopark tünel dediğimiz yaklaşık 6 bin araç kapasiteli, insanların Hatay'a rahat ulaşabilmesi için yer yer insan asansörleri koyduk. Yaşlı nüfusumuzun sosyal alanları kullanabilmesi için şu anda sususdede parkı bizim Konak'ta nefes alabileceğimiz en güzel yeşilliklerden bir tanesi gidin görün kim kullanıyor, hiç kimse, parkın kapısına kilit vurulmuş vaziyette gerçekten yazık. Suzuzdede bölgemiz, en çok emekli olan bölgemiz olduğu için yatay asansörle Mithatpaşa'dan Hatay'a kadar yatay asansörle çıkıyoruz engellimizde, yaşlı insanımızda bunu kullanacak. O asansörde belli başlı duraklarımız olacak onun yanında seyir teraslarımız olacak, İnsanımızın oturup sohbet edebilecekleri, arkadaşlarıyla vakit geçirebilecekleri, toplantılar yapabilecekleri müthiş bir körfez manzarası olacak. Gültepe başlı başına ihmal edilmiş bir bölge oranın 15 mahallesine yapılan plan geçen şubat ayında büyükşehir tarafından iptal edildi. 20 yılddır bekleyen ve üstüste biriken sorunlar yumağı oldu orası insanımıza yazık.

Salih Erkek: Efendim, 15 yıldan beri Kadifekale Derneğinin Başkanlığını yapıyorum .

Bir basın toplantısında, en büyük hayalimizin Kadifekale'den Agora'ya teleferik yapılması olduğunu Sayın Nihat Beye de söyledim. Siz de bu konuda seçildikten sonra katkı sağlayacak mısınız?

Melek Eroğlu: Tabi ki, Nihat Beyin projelerinden, inanın yarısından fazlası Konak'ı ilgilendiriyor, çünkü İzmir'in asıl sorunlar yumağı Konak'ta . Nihat Beyin en önemli projelerinden biri de budur, turistimizi biz limana getirip, limandan meles çayını islah edip suyunu da biraz yükselterek daha fazla ulaşımını sağlayarak Yeşildere bölgesine rekreasyon alanı yaparak , Ege mahallesinde de bir düzenleme çalışması yaptık, orada 3 katlı evler yaptık, hem oradaki insanlara istihdam sağlamak , öndeki meles çayına bi 10 metre kadar düz alan bırakıyoruz, orada işte masaların dışarı çıktığı küçük bir görüntü ve düzenlenmiş olacak. Oradan Kadifekale'nin altına doğru gelerek tarihi kaleye teleferikle çıkılacak tekrar tarihi merkez olan aşağıya mezarlıkbaşı Agora kısmına teleferikle inilecek. Turistler hem Agorayı, hem de Kadifekale'yi görmüş olacak. Orası 5 bin yılık bir tarih. En büyük projelerimizden bir tanesi Dünya'da sayılı arkeoloji müzesini biz Konak'ta bu tarihi alanda yapmak. Havra Sokağı düzenlemesini bitirmemiz gerekiyor. Orayla ilgili bir master planı hazırlayıp, Kültür Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Belediyenin ortaklaşa çalışma yapması gerekiyor. Kemeraltı'na master plan şart, biraz yağmur yağdığında Kemeraltı'nda balıklar yüzüyor.

Salih Erkek: Efendim Mezarlıkbaşı'ndan yukarıya çıkınca yollar dar bu konu ile ilgili bir projeniz var mı?

Melek Eroğlu: Salih Bey, İnsanların en çok şikayet ettikleri yerlerden bir tanesi de orası, bir üstünde cicipark olan çok güzel bir yer fakat kullanılmıyor. Oraları ufak dokunuşlarla restore edilerek insanların kullanımına açılabilir. O yolla ilgili geniş çaplı, planlı bir çalışma yapmak lazım. Belediyenin masasında oturularak belediyecilik yapılmaz, sıkıntıyı ilk önce alanda almalıyız ki makro ölçekte cevap verelim. Kentsel dönüşüm konusunda yerinde dönüşüm olacak, ada ada başlayacağız önce o adaları oluşturmak lazım sosyal donatı şart. Biz mega projeler yaptık, tüneller, otoparklar. Belediye başkanı veya yönetici her şeyi bilmekle yükümlü değildir, karar mekanizmasıdır herkesi dinler, ortak akılla karar verir, yerinde çözer ama çözümü de planlı düzgün bir şekilde yapar. Seçilirsek eğer ilk 1 yıl planlama ile geçecek diye düşünüyorum. Planlar hazırlanacak, insanlara anlatılacak, 2. yıl da icraatlere geçilir ve ona göre planlama yapılır. Tabi ki ilk 1 yıl mutklaka dokunuşlar yapacağız, inanın her yer çukur.

İzmir kimsenin tekelinde değildir, nasıl olsa oylar bana gelecek diye gereksiz bir anlayış var, hizmet yapsam da oy gelecek, yapmasam da oy gelecek diye bir anlayış içerisindeler. İnsanlarımız artık böyle düşünmüyorlar, artık tepkilerini koyup, yeter artık diyorlar, bunu bu seçimde görecekler. İnsanlar hizmet istiyor. İzmir algılarla yönetilecek kadar küçük bir şehir değil, özellikle de Konak.

Salih Erkek: Efendim, İzmir hiçbir siyasi partinin tekelinde değildir. İzmir demokrattır. İzmirliler, 1 Atatürküne, 2. si Özgürlüklerine sahiptirler. AK Parti bir türlü kendilerini tanıtamadılar. Bu konu hakkında neler diyeceksiniz?

Melek Eroğlu: Kimsenin düşüncesini bilmeden karşı tarafa empoze etmek özgürlükçülük değildir. İzmir'in bu özgürlükçü yapısı dediğimiz bence böyle özgürlükçülük olmaz. İnanın biz alanda nelerle karşılaşıyoruz derdimizi anlatmaya çalışıyoruz ama kendini kitleyen bir kısım var. Atatürk'e inanın bizden çok seven olmasın,, Atatürk bu cumhuriyeti, bu ülkeyi korumak, parçalara ayırmak isteyenlere karşı nasıl mücadele verdi. Hayatını yaşayamadı, hayatı savaşlarla geçti ve Türkiye'yi nasıl ileri seviyeye götürürüm diye bir sürü çalışma yaptı. Şimdi diyorlar ki Atatürk'ün kurduğu parti, o parti şu anda Türkiye'yi bölmek, parçalamakla ilgilenen, meşhur olan, ismi çıkan bazı partilerle beraber gidiyor, nasıl Atatürkçülük o zaman bu. Kadına en çok değeri veren, en çok aday çıkaran yine bizim hükümetimiz oldu, yine meclis üyesinde en çok ismi yazan bizim partimiz oldu. Bizim 19 ile 20 yaş arasında meclis üyelerimiz var , gençlerimizin önünü açmak zorundayız. Biz proje anlamında, 30 ilçemizin Belediye Başkan adaylarının yaklaşık yüzde 60'ı projelerini geniş bir lansmanla sundular. Hala karşı partilerden proje tanıtımı göremedik.

Salih Erkek: Konak'ın sorunlarını gördünüz mü? Nerelerde sorun var ? Sorun olan yerlerde çözüme ulaştınız mı?

Melek Eroğlu: Her yerde sorun var. 112 mahallede de her sorunla teker teker muhatap odum. Bizim en büyük sorunumuz istihdam, istihdamı sağlayan en büyük unsur belediyelerdir. En büyük 2 projemiz var, biri nitelikli genç işsizlerimizle ilgili, AR-GE ve Tasarım merkezi, biz Konak'ı marka yapmak istiyoruz, artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Neden Konak marka bir şehir olmasın, tarihiyle olur, turizmiyle olur bu AR-GE tasarım merkeziyle bir marka olur, bir şekilde öne çıkaracağız. Damlacık bölgesinde fiziki yapı şartlarını oluşturarak en az 1000 tane gencimizin istihdamını yapmak istiyoruz. İnşaat mühendisi, Endüstriyel tasarımcı, Peyzaj Mimarı , tasarımla ilgili hangi alan varsa, diğer taraftan ara eleman konusunda, şu anda Konak merkez de 355 bin sigortalı çalışanımız var, demek ki dışarıdan çalışmak için gelen fazla nüfus var. Konak'ın içindeki insanlar da şu an iş arıyor, biz diyoruz ki Belediyenin açacağı kurslar olacak sertifika programları bunlar, Bilgisayar, Muhasebe, bu gibi alanlarda açacağız. İş yeri sahiplerine sertifika sahibi şu kadar gencimiz var, siz bu gençlerimizin istihdamını sağlarsanız, belediyeyle ilgili olan vergilerinizde yüzde 30 teşvik yaparız diyeceğiz. Böylece Konak'ta yaşayan işsiz gençlerimize sertifikayla bir meslek edindireceğiz , hem de işe sokmuş olacağız bunlar basit, ufak dokunuşlar lazım

Salih Erkek: Efendim , Konak halkına, size oy vermeleri adına son sözleriniz neler?

Melek Eroğlu: Şöyle söyleyeyim Konak İzmir'in en güzel ilçesi, en yoğun ilçesi, hatta İzmir dünyanın en güzel Körfezine sahip ve bizde burada merkezi oluşturuyoruz en önemli yerdeyiz, 112 mahallemizle beraber kalbindeyiz. Ne yazık ki en değerli yerimizin çok farkında değiliz. Biz Konak'ımızın değerine değer katacağız ve bunu ,inanın bazı yerlerde ufak dokunuşlarla, bazı yerlerde de çok güçlü dokunuşlarla yapacağız. Biz bunu yaparken ben Melek Eroğlu olarak bize değil, İzmir'e, Konak'a, çocuklarımıza, geleceğimize oy verin diyorum. Ben 40 ya da 50 yıl sonra burada olmayacağım biyolojim gereği, ama benim çocuğum, torunum burada büyüyecek onların geleceğini düşünmek zorundayım. O yüzden bize değil, bana değil, kendinize oy verin, İzmir'e oy verin, çocuklarınız, torunlarınız için oy verin diyorum.

Salih Erkek: Efendim, şunu söyleyeyim, gönlünüz güzel, yüreğiniz ve düşünceleriniz güzel, projeleriniz güzel, halka karşı oluşumunuz güzel. Temennim yolunuz açık olsun, Allah yardımcınız olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum