Reklam

Kılıçdaroğlu: Bu ülkeyi seven insanların umutları ve duaları her yerde bizimle

CHP’nin 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı Seferihisar’da

Kılıçdaroğlu: Bu ülkeyi seven insanların umutları ve duaları her yerde bizimle

CHP’nin 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı Seferihisar’da

Kılıçdaroğlu: Bu ülkeyi seven insanların umutları ve duaları her yerde bizimle
23 Eylül 2022 - 14:16

Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı Seferihisar’da başladı. Toplantının açılış konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Bu ülkeyi seven insanların, gerçek vatanseverlerin umutları ve duaları her yerde bizimle birlikte yürüyor. Bu mücadele ile halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz. Ve özgürlük, doğruluk, adalete susamış halkımıza kurtuluşu beraber getireceğiz ” dedi.  Başkan Soyer ise kürsüden “Sayın Genel Başkanım, arkanızdayız, yanınızdayız, sonuna kadar sizinle beraberiz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı İzmir'in Seferihisar ilçesinde başladı. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, CHP üst yönetimi, milletvekilleri ve CHP İzmir il örgütü üyeleri katıldı.

Royal Teos Termal Otel’deki toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ülkenin içinde bulunduğu duruma işaret ederek başladığı konuşmasında, “Bu herkesi ezen sisteme bir şekilde direnmek zorundayız. Beraber direnmek zorundayız. Zorundayız ki bizden sonra geleceklere güzel bir Türkiye bırakabilelim. Karşımızda bu ülkenin geleceğini, ahlakını, adaletini yok etmeye çalışan bir saray iktidarı var. Bu saray iktidarı artık memlekete verecek bir şeyleri olmadığını da gayet iyi biliyor. O bütün bunları maddi gücüyle yapmaya çalışsın; biz cesaretle çalışıp yolumuza devam edeceğiz. Bu tabloyu düzeltmek zorundayız. Ülkemiz için, evlatlarımız için, ülkemizin saygınlığı için. Ben sürekli yürümeye ve ilerlemeye kararlıyım ve hiçbir şey beni inandığım yoldan geri çeviremez. Bu ülkeyi seven insanların, gerçek vatanseverlerin umutları ve duaları her yerde bizimle birlikte yürüyor. Buna inanın. Bu mücadele ile halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz. Ve özgürlük, doğruluk, adalete susamış halkımıza kurtuluşu beraber getireceğiz ” dedi. 

Soyer: Tarihi misyonu bugün de üstleniyoruz

Başkan Tunç Soyer ise İzmir İktisat Kongresi'nin yüzüncü yılı olan 17 Şubat 2023 için yaptıkları hazırlıkları anlattı. İzmir İktisat Kongresi'nin 100. yılını 9 Eylül görkemiyle kutlamaya hazırlandıklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  “Yeni bir yüzyıla girerken geçmiş yüzyılla ilgili değerlendirme yapmak gerekir. Tarihe bakmayı araba kullanırken dikiz aynasına bakmaya benzetiyorum. Kazasız belasız gitmek için mutlaka arada bir dikiz aynasına bakmak gerekir. Bizim de İktisat Kongresi’nin yüzüncü yılı için yapmak istediğimiz şey bu. 3,5 yıl süren işgal, büyük yangın ve 5 ay sonra adeta küllerinden doğacak bir devleti yaratmak için yeni devleti yaratmak, bir cumhuriyet kurmak için düzenlenen İktisat Kongresi. Henüz Lozan Müzakereleri bitmemiş, yeni cumhuriyet kurulmamış, yangın yeri bir şehirde düzenleniyor. Gelecek 100 yılın, cumhuriyetin iktisat politikalarını belirlemek için düzenleniyor. İzmir'de düzenlenmesinin birçok sebebi var ama bizi ilgilendiren kısmı bu tarihi misyonu bugün de üstlenmek” dedi. 

“İki yurttaş forumu düzenleyeceğiz”

İktisat Kongresi çalışmaları için dört ayrı grupla buluşmalar yaptıklarını, iki yurttaş forumu düzenleyeceklerini belirten Başkan Soyer, “Bulunmayan girişimciler, inovatif tasarımcılar, gençlerin ve kadınların da söz hakkı bulacağı iki ayrı yurttaş forumu düzenleyeceğiz. Akdeniz Yerel Yönetimler Forumu düzenleyeceğiz. İzmir'in bu politikaların oluşması ile ilgili uluslararası boyutlarını da değerlendirecek zemin yaratmak istiyoruz” dedi. 

“İlham alıyor, güç buluyoruz”

Düzenleyecekleri İktisat Kongresi’nin önemine değinen Başkan Soyer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'nin geleceğine ışık tutacak, CHP iktidarında elinde bulunduracağı bütün bu dokümanları, bilgileri, belgeleri yolumuzu aydınlatacak bir katkı olarak değerlendiriyoruz. Sayın Genel Başkanım, bu yolculukta İzmir her daim yanınızda olmaya devam edecek. Varlığınız ve liderliğinizden ilham alıyor, moral buluyor, güç buluyor, çalışma azmi buluyoruz. Ayağınıza taş değmesin, milletvekilleri ile bizi geleceğe taşıyacak yolculuğunuzda yorgunluk, yılgınlık olmadan devamını diliyoruz. Arkanızdayız, yanınızdayız, sonuna kadar sizinle beraberiz” dedi.

Yücel: “Sandığa gömmeye hazır”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “İzmir geçmişte olduğu gibi bugün de Atatürk'e, cumhuriyet değerlerine, özgürlük ve demokrasiye bağlılığı üzerinden, elbette yandaşa değil halka hizmet eden yerel yönetimleri ve belediye başkanları üzerinden kendisiyle hesaplaşmaya girenlerin hesabını görecektir. O sandık geldiğinde İzmir'e şaşı bakanları, yan bakanları bir kez daha sandığa gömmeye hazırdır” dedi.