Reklam

Kilisenin yeni sahipleri kim oldu?

Rahip Brunson'un kilisesi İngilizlere satıldı

Kilisenin yeni sahipleri kim oldu?

Rahip Brunson'un kilisesi İngilizlere satıldı

Kilisenin yeni sahipleri kim oldu?
18 Kasım 2018 - 14:14

İzmir'de terör örgütleri adına suç işlediği ve casusluk iddiasıyla yargılanarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldığı davanın ardından ev hapsi kaldırılan ABD'li ajan papaz Andrew Craig Brunson'ın Alsancak'taki kilisesini satın alan iki kadınla ilgili çok konuşulacak bir bilgi ortaya çıktı. 20 yıla yakın süredir kilise olarak kullanılan iki katlı 90 metrekarelik evi 270 bin dolara satın alan Brunson'ın kilisedeki yardımcıları Semra Çetin (49) ile Elif Doğan'ın (35) Hristiyan olduktan sonra İngiliz vatandaşlığına geçtikleri öğrenildi.

SATIN ALMIŞLARDI

Brunson'ın tutuklu olduğu süreçte İngilizlere olan yakınlığı ile ilgili bazı iddialar ortaya atılmıştı. İngiltere'nin BM daimi Temsilcisi Karen Pierce, tutuklu olduğu dönemde Brunson'ın serbest bırakılması istemişti.
ABD 'li papazın Türkiye'den ayrılmasının ardından Yeni Asır, Brunson'ın faaliyetlerinde üs olarak kullandığı Alsancak'taki kilise binasının Brunson'ın kilisedeki yardımcıları olan Semra Çetin (49) ile Elif Doğan (35) isimli iki kadın tarafından Brunson'ın tahliyesinden önce 270 bin dolar ücret karşılığında satın alındığını ortaya çıkarmıştı. Yeni Asır'ın görüştüğü Doğan, satın alma işlemini doğrularken, kendisinin de cemaatten olduğunu ve kilisenin faaliyetlerinin devam edeceğini söylemişti. Kiliseyi emlakçı vasıtasıyla satın alan Doğan'ın da sosyal medyada profil resmi olarak Brunson'ın resmini kullandığı görülmüştü.

FATİH ŞENDİL


YORUMLAR

  • 0 Yorum