Reklam

"KONAK BİZİM SEVDAMIZ"

MHP’li heyetten Gazetem İzmir ve Atürk TV tesislerine ziyaret

"KONAK BİZİM SEVDAMIZ"

MHP’li heyetten Gazetem İzmir ve Atürk TV tesislerine ziyaret

18 Ocak 2021 - 17:15

Gazetem İzmir/ Özel Haber - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konak İlçe Başkanı Yusuf Çoban beraberinde Konak İlçe Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kayhan Derya ile Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek ve ATürk TV Genel Koordinatörü Ayşegül Vardar’a ziyarette bulundu.
Gazetem İzmir, İzmir TV ve ATürk TV stüdyolarının bulunduğu, Konak İlçesine bağlı 9 Eylül Meydanı’nda bulunan yeni ofisi nezaket ziyaretinde bulunan heyet adına konuşan MHP Konak İlçe Başkanı Çoban, Konak’ın sevdaları olduğunu belirtti.
Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in sorularını da yanıtlayan Başkan Çoban, Konak'ın kozmopolit bir yapısı olduğunu, ilçeyi çok iyi tanımanın halka hizmet için önem taşıdığını söyledi. Oluşturduğu yeni ekibin konusunun uzmanı, eğitimli, çalışkan ve bölgeye hakim kişilerden oluştuğunu, şimdiden Konak'ın sorunlarıyla ilgili pek çok temasa geçildiğini, birçok ihtiyaç sahibine destekte bulunulduğunu sözlerine ekledi. CHP’li Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Konak’ın mahallelerinden bihaber olduğunu da vurgulayarak, “Çiçek böcek festivalinden başka bir şey göremediklerini ifade etti.

Salih Erkek: Başkanlarım öncelikle tesislerimize hoş geldiniz. Öncelikle kendinizi biraz tanıtabilir misiniz?
Yusuf Çoban: Ben Yusuf Çoban. 1972 Ardahan doğumluyum ama 1976’dan beri İzmir’in Konak ilçesinde ikamet ediyorum. 20 Eylül’de de il başkanımızın onuruyla MHP Konak İlçe Başkanlığına aday oldum. Delegemiz de uygun gördü. Şu an arkadaşlarım ve ekibimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk yaptığımız iş, Fevzipaşa Bulvarında yeni bir yere taşınmak oldu. Arkadaşlarla bu yola çıkarken de konuştuğumuz gibi niyetimiz, Milliyetçi Hareket Parti’mize ve ilçe başkanlığımıza yakışır güzel bir mülk alıp hizmetlerimize devam etmek istiyoruz.
Salih Erkek: Yüreğinize sağlık. Bizlere de şeref verdiniz. Narlıdere'de yıllarca belediye başkanlığı yapan ve sonrasında Konak ilçesine resmen atama ile gelen CHP’li Abdül Batur’un çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yusuf Çoban: Çiçek böcek festivalinden başka bir şey yok. Gerçekten bir şey göremedik. Bir yerde köşk tadilatı yapmışlar. Bakıyorsunuz tamamı valilikten destek alarak yapılmış. Bana göre kocaman bir hiç. Ortada hiçbir şey yok. Gelsinler ben onları bir gezdireyim de Konak’ın halini görsünler. Yaklaşık 2 aydır vatandaşa erzak ve yakıt dağıtımı ile uğraşıyoruz. Havalar soğuk, vatandaşın dertlerine çözüm bulmak için ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. 65 yaş üstü evden çıkamıyor. Onların ihtiyacını karşılamak için arkadaşlarımla beraber adreslere ulaşıyoruz. Ama bir gelsinler görsünler neler var.. Konak’ın mahallelerinden hiç ama hiç haberleri yok biliyor musunuz?

Salih Erkek: Bir de bu vatandaştan muhtarlar da çok dertli. Kendisi muhtarların telefonlarına bile cevap vermiyormuş.
Yusuf Çoban: Öncelikle muhtarlarla ilgili şunu söyleyeyim, Sayın Batur’un ne yaptığı beni hiç ilgilendirmiyor. Ama Konak’ta benim Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcım ve iki de meclis üyem var. Çok güzel şeyler yapıyorlar. Gitmedik muhtar da bırakmadılar. Son 3 aydır Yerel Yönetimlerden Sorumlu ilçe başkan yardımcımız Kayhan Bey ve beraberinde heyet mahallelerimize şu an 5’inci turlarını atıyorlar. Her mahallenin sorunlarını yerinde inceleyip tek tek not alıyorlar.
Salih Erkek: Kayhan Bey ilçe başkanınız Yusuf Bey bu hassas görevi size verirlerse siz nasıl bir aday seçerdiniz?
Kayhan Derya: Adayları ince eleyip sık dokuyarak, İzmir'imize yakışır bireyleri bularak doğru dürüst çalışacak insanları seçerim. Meclis üyeleri de yine İzmir’i tanıyan, bilen, yıllarını bu ilçeye, bu kente vermiş kişilerden seçeriz.
Yusuf Çoban: İzmir ve Konak’ı bilecek yani İzmir’in neresinde oturursa otursun Konak Belediyesi’nin meclis üyeleri Konak’ı bilmeli. Örneğin, Zeytinlik yokuşundan otobüsün nasıl kaydığını da bilecek, yeri geldiğinde kendisi de o otobüsün içinde olacak. Bir meclis üyesi dolmuşa da binmiş olacak, Kadifekale’ye nasıl çıkıldığını da bilecek. Ben Ardahan’da doğdum ama Konaklıyım. Adaylarım da Konaklı olacak. Kalkıp Karşıyaka'dan meclis üyesi aday listeme giremez. Konak’ın derdini bilsin. Benim sloganım ‘Sevdamız Konak’. Kendini Konaklı hisseden herkes için her şeyi yapmaya hazırız.