Reklam

Konak'ın Gülen Yüzü Konak'tan Yola Çıktı

AK Parti eski Konak İlçe Yöneticisi ve İşadamı Beşir Çoban coşkulu bir kalabalıkla meclis üyeliği aday adaylığına başvurdu. Çoban “Konak’ın her yerinin eşit hizmeti alması için çalışacağım” dedi

Konak'ın Gülen Yüzü Konak'tan Yola Çıktı

AK Parti eski Konak İlçe Yöneticisi ve İşadamı Beşir Çoban coşkulu bir kalabalıkla meclis üyeliği aday adaylığına başvurdu. Çoban “Konak’ın her yerinin eşit hizmeti alması için çalışacağım” dedi

Konak'ın Gülen Yüzü Konak'tan Yola Çıktı
18 Kasım 2018 - 13:53

İzmir’in Konak İlçesinde uzun yıllar sivil toplum kuruluşlarında ve ilçe örgütünde aldığı görevleri başarılı bir şekilde yürüten Mardinli iş adamı Beşir Çoban, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde AK Parti Konak Belediye Meclis Üyeliği için başvuruda bulundu. Yüzlerce vatandaşın hemşerisisin desteğiyle adaylık başvurusunu yapmak için AK Parti Konak İlçe binasına yürüyen Çoban, burada adaylık dosyasını Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş’a teslim etti. Hemşerilerinin yoğun desteğiyle aday adaylık başvurusunu tamamlayan Beşir Çoban, “Ben 8 yaşından beridir bu ilçede yaşıyorum. Girmediğim sokağı yoktur. Konak günün 24 saati hareketli ve dinamik bir ilçe ve bu sebeple özel hizmet isteyen bir ilçe olduğunu düşünüyorum fakat bununla birlikte ilçenin her tarafının eşit hizmet alabildiğini, yaşam kalitesinin her semtte aynı olduğunu söylemek maalesef çok zor” ifadelerini kullandı.

“EŞİT HİZMET VERECEĞİZ”

AK Parti Konak Belediye Meclis Üyeliği başvurusunu tamamladıktan sonra açıklamalarda bulunan Beşir Çoban, kendisini bu önemli günde yalnız bırakmayan hemşerilerine teşekkürlerini iletti. Çoban, “Konak Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı başvurumda yanımda olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bize bugünleri yaşatan Kurtuluş Savaşı’nın büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk ve yoldaşlarını saygıyla anıyorum. Onların kurduğu bu devleti sonsuza dek yaşatmak hepimizin görevidir. Kurtuluş Savaşı’nın ilk kurşununun sıkıldığı ve istiklalimizin ilan edildiğin İzmir’de onları anmak bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Konak İzmir’in kalbi olan bir ilçedir. Türkiye’nin her kesiminden insanı barındırdığını söylemek yetersiz kalır çünkü Konak gece-gündüz dünyanın her ülkesinden misafir ağırlayan bir ilçedir. Ben 8 yaşından beridir bu ilçede yaşıyorum. Girmediğim sokağı yoktur. Günün 24 saati hareketli ve dinamik bir ilçe ve bu sebeple özel hizmet isteyen ilçe olduğunu düşünüyorum fakat bununla birlikte ilçenin her tarafının eşit hizmet alabildiğini, yaşam kalitesinin her semtte aynı olduğunu söylemek maalesef çok zor” değerlendirmelerinde bulundu.

“HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

Konak’ta 35 yıldır ikamet ettiğini ve dolayısıyla ilçedeki sorunların tamamına yakınını bildiğin belirten Beşir Çoban, Konak için en hayırlı tercihin AK belediyecilik olduğunu dile getirdi. Çoban, “Ben ilçede yaşanan tüm zorlukları görerek AK Parti Konak Belediye Meclis Üyeliği için yola çıktım. Söylediğimiz yükü ancak AK belediyecilik kaldırabilir. Bunun gerekliğini şüphesiz benim kadar Konak halkı da görüyor ve beş ay sonra sandıkta da gösterecektir. Allah nasip ederse bende Konak’a AK belediyeciliği getirecek ekibin bir neferi olmak istiyorum. İyi bir Konaklıyım ve aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarında aldığım görevlerden ötürü ilçemdeki insanları ve sıkıntıları biliyorum. İzmir Mardinliler Vakfında (MARVAK) kurucu üyelik, İzmir Mardinliler Federasyonunda ise (İMAF) gençlik kolları başkanlığı, başkan yardımcılığı dahil çeşitli görevler yürüttüm. 35 yıldır ikamet ettiğim Basmane’de başta Orhan Beşikçi olmak üzere gibi değerli aydınlarımızla birlikte çevre ve kültür çalışmalarında yer aldım. AK Parti Konak İlçe Teşkilatında başkan yardımcılığı görevi de yaptım. Partide görev yaptığım süre boyunca bütün vatandaşların dertleriyle ilgilendim ve hiçbir nöbetimi aksatmadım. Şimdi ise 2019 Yerel Seçimlerine giderken, STK’lardan ve teşkilatımdan aldığım tecrübe ile Konak halkına belediye meclisinde hizmet etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞACAĞIZ”

Son olarak Konak’ta AK belediyeciliği hakim kılmak için var gücüyle çalışmak istediğini de sözlerine ekleyen Beşir Çoban, “Partim beni bu göreve layık görürse, bu görevin nasıl layıkıyla ortaya koyacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Tabii ki partimizin kararı ne olursa olsun elbirliğiyle Konak’a AK belediyeciliği hakim kılmak için var gücümle çalışacağım. Katılımınız için hepinize tekrar ayrı ayrı teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.

“EMEĞİ OLANLARA SAYGI DUYARIZ”

Beşir Çoban ve kendisine destek veren hemşerilerini parti binasında görmekten dolayı oldukça mutlu olduklarını söyleyen AK Parti Konak İlkçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş ise, “Beşir kardeşimizin buraya emekleri var. Burada hizmet etmiştir. Hakkında hayırlısı olmasını istiyoruz. Mardinli hemşerilerimizin yoğun bir katlımı var. 10’a yakın Mardinli hemşerimiz aday adayı oldu. Ben Mardinli tüm hemşerilerime eşit mesafede olarak, bugüne kadar yaptıkları hizmetleri yazacağım ve bunu vekillerimiz, il başkanımız birlikte değerlendirecektir. Kardeşimiz buraya 5 yıl hizmet etti. İnşallah hizmetleri boşa gitmeyecektir. Biz üstümüze düşeni yapacağız. İnşallah hakkında hayırlısı olsun. Emeği var ve biz emeği olan herkese saygı duyarız” diye konuştu.

BEŞİR ÇOBAN KİMDİR?

1974 Mardin Savur İlçesi doğumlu Beşir Çoban İlkokul 3. Sınıf öğrencisiyken ailesi ile birlikte İzmir’in Konak İlçesi Basmane semtine göç etti. 35 yıldır Basmane’de ikamet eden Çoban, tam bir Konak sevdalısı. Başta bulunduğu semt olmak üzere Konak’ın tarihi ve kültürel yapısının korunması adına çeşitli faaliyetlerde yer alan Çoban semtte araştırmacı yazar Orhan Beşikçi ile birlikte sayısız eserin ortaya çıkarılmasında ve kent tarihine kazandırılmasında önemli katkılar sundu.

Çoban 2011 yılında İzmir Mardinliler Vakfı’nın (MARVAK) kurucuları arasında yer alırken, 2012 yılında da İzmir Mardinliler Federasyonunun (İMAF) kuruluş çalışmalarına dahil oldu ve 2012 yılından bu yana İMAF’ta başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Çoban aynı zamanda İMAF Gençlik Kolları Kurucu Başkanıdır. 2014-2018 yılları arasında AK Parti Konak İlçe Başkan Yardımcısı Çevre, Şehircilik ve Kültür Başkanı olarak da görev alan Çoban, gelen vatandaşlara din, dil, ırk ve parti gözetmeksizin eşit mesafede davranması ile tanınmaktadır. İMAF’taki her toplantıya katılıp, STK’lardan geldiğini unutmadı.

Ayrıca 1982 yılında gevrek satarak hayata atılan Çoban, evli iki çocuk babasıdır. Çoban’ın kızı bir sene sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünü bitirip göreve başlayacak, oğlu ise aynı üniversitede İktisat Fakültesinde öğrenim hayatını devam ettiriyor. Kendisi okuyamayan Çoban, eğitime önem vermesiyle biliniyor. 11 çocuklu ailenin 5. Çocuğu olan Çoban, meclis üyeliği görevini başarıyla yerine getireceğine inanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum