Reklam

MAHALLEMİN SORUNLARINI BİLİYORUM

Günaltay Mahalle Muhtarı Adnan Çetiner, projelerini anlattı...

MAHALLEMİN SORUNLARINI BİLİYORUM

Günaltay Mahalle Muhtarı Adnan Çetiner, projelerini anlattı...

MAHALLEMİN SORUNLARINI BİLİYORUM
26 Mart 2019 - 10:13

31 Mart yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarının yanı sıra mahallelerinde muhtar olmak için çalışmalara başlayan muhtar adayları hazırladıkları projelerle ön plana çıkıyorlar. Bu anlamda yaklaşık 500 binlik nüfusuyla İzmir’in en büyük ilçeleri arasında 2’nci sırada bulunan Karabağlar ilçesinin Günaltay Mahallesi muhtar adayı Adnan Çetiner, hazırladığı projelerle ön plana çıkıyor.

Uzun bir süre bölgede emniyet mensubu olarak görev yaptıktan sonra emekli olan ve bu sebeple bölgeyi oldukça iyi tanıyan muhtar adayı Çetiner, Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in sorularını yanıtlayarak, mahallesinde yapmak istedi projeleri açıkladı.

Salih Erkek: Yıllardan beri Eskiizmir karakolunda, Umut mahallesinde görev almış, yıllarca hizmet etmiş, tüm Karabağlar halkının hemen hemen hepsinin derdine koşmuş, karakola düşenleri araştırmış, suçlu mu değil mi hepsinin tutanaklarını tutmuş, elinden geldiğince iyilerin yanında yer almış, kötülerin de karşısında durmuş, şimdi de emekli olduktan sonra diyor ki; “Ben halkıma hizmet edeceğim, yıllardan beri oturduğum Günaltay Mahallesinde ki insanların hizmetinde olacağım. Günaltay mahallemizi en iyi şekilde getirdikten sonra bir 5 yıl daha istiyorlarsa devam edeceğim. Mahallemi dört dörtlük yapacağım” diyen isim Günaltay mahalle muhtar adayı, yılların polis memuru Sevgili Adnan Çetiner

Sevgili muhtarım kendinizden bahseder misiniz? Adnan Çetiner Kimdir? Nereden geldi? Nerelerde görev yapmıştır?

Adnan Çetiner: 1963 Konya/ Beyşehir doğumluyum. Emekli polis memuruyum. Devletimize 32 sene hizmet ettim, emekli oldum. Evli ve 2 çocuk babasıyım, Üniversite mezunu bir arkadaşınızım. 23 sene Eskiizmir karakolunda görev yaptım. Sizin de dediğiniz gibi mahalleme hizmet etmek istiyorum, mahallemin sorunlarını çok iyi bilen biriyim. Daha önce de aynı bölge de çalıştığım için, bütün sorunları A'dan Z'ye ne var, ne yok bizzat kayıt altına aldım. Bu sorunlara başlı başına çözüm getirmek için elimden geleni yapmaya hazırım.

Salih Erkek: Sevgili muhtarım, seçildiğinizde mahallenizdeki hangi eksiklikler tamamlayacaksınız?

Adnan Çetiner: Sayın Salih Bey, işe ilk önce bir kapalı pazaryeri, düğün salonu, taziye evi, spor tesisleri, insanların güzel vakit geçirebileceği etkinlikler, bunun yanında park ve bahçeleri düzenleyip insanların rahat rahat oturabilecekleri hale getirebilmek ve parkları ihaleye çıkartıp, sabah saat 08:00'den gece 01:00'a kadar temizliğinden ve asayişinden sorumlu olacağız. Ayrıca yollarımız gerçekten temizlik yönünden çok kötü. Ben 15 senedir Günaltay mahallesinde oturuyorum bu zaman zarfında ayda yılda bir temizlikçi gördüğüm oluyor. Ben istiyorum ki mahallemiz ayda bir komple yıkansın, temizlensin ben bunu yapmak istiyorum.

Salih Erkek: Efendim, Mahalleniz de güvenlik sorunu var mıdır?

Adnan Çetiner: Güvenlik sorunu var onu da tespit ediyoruz. Mahallemiz büyük 20 milyon nüfusu var, 16 bin seçmeni var. Mahallemizin 6 tane bekçisi var ama bu kadar büyük nüfuslu mahalle de 6 tane bekçi yetersiz. Göreve gelirsem, ilgili kurumlarla görüşerek, mahallemizde görevli olmak üzere, belirli saatlerde asayişi sağlamak için 10-15 tane bekçi olması için uğraşacağım ve asayiş sorununu da çözeceğim. Kendim kamudan gelmiş biri olarak o yüzden özelikle asayiş konusunda hiçbir sorunun olmasını istemiyorum. Mahallemiz büyük olduğu için hırsızlık olayları da sık sık yaşadığımız sorunlardan, eğer insanlarımız beni muhtar seçerse, hırsızlıktır, asayiştir birebir ilgilenip vatandaşımızın huzuruna çıkmak istiyorum. Karabağlar'ın 3. büyük mahallesindeyiz bundan dolayı sorunları da büyük, MOBESE kameralarımız yok mahallemizde, ben bazı noktalara mahallenin güvenliği açısından bu kameralardan koyduracağım. Günaltay Mahallesi adına bir Whatsapp hattı oluşturup, insanlarımızın bütün sorunlarını 7/24 dinleyip, bizzat inceleyeceğim. Herkesin sorununa cevap verip, çözüme kavuşturmak için uğraşacağım. Rant değil, hizmet için bu milletin karşısına çıkacağım.

Salih Erkek: Efendim, seçilirseniz eğer oradaki maddi durumu kötü olan insanlardan mühür ve evrak parası alacak mısınız?

Adnan Çetiner: Kesinlikle böyle bir ücret alınmayacaktır. İnsanlara yardım dağıtırken devletin verdiği imkanları vatandaşımıza aktarırım ama adaletli bir şekilde yaparım bu yardımı. Ben kamudan gelen adaletli bir insanım, vatandaşımızı bir bir ziyaret edeceğim. Bunları en fakir, orta, iyi diyerek değerlendirip tabi ilk önce durumu en kötü olan insanımız başta olmak üzere gerekenleri yapacağım bizzat ilgileneceğim, kendim görüp değerlendirip vicdanen rahat olmak istiyorum.

Salih Erkek: Sevgili muhtarım, bazı insanlar yardım isteyip Kaymakamlığa müraacat ediyorlar, kömür vs. bu şekilde de varlıklı insanlarda yardım alıyormuş bu nu gibi çok şikayet duydum. Sizde mahallenin muhtarı olarak kimin ihtiyacı var, kimin yok biliyorsunuzdur. Bu konuda da o zenginlere değil de fakirlere yardımınızı bekliyorum. Bu konu hakkında ne diyeceksiniz?

Adanan Çetiner: 23 yıldır Eskiizmir karakolunda çalıştım. Polislik mesleğimi yaparken dahi Günaltay mahallesi de dahil olmak üzere araştırdım maddi durumu kötü olan insanları tespit ettim, kaymakamlığa bildirdim, o insanların kimlik bilgilerini verdim ve yardım almalarını sağladım. Bu gibi durumlarda belediye ilgilenmek zorunda, oradaki muhtarın da birebir ilgilenmesi lazım. Dediklerinize katılıyorum Salih Bey, bu yardımlardan hiç ihtiyacı olmayan insanlar da faydalandı, doğalgazlı apartmanlar da kömür alanlar oldu. Eğer ben seçilirsem adil olacağım fakir fukaraya ayrım yapmadan ve yardımların ona göre yapılmasını sağlayacağım.

Salih Erkek: Sevgili muhtarım, siz devlet dairesi görmüş insansınız. Bilgi ve birikiminiz bir hayli fazla tecrübelisiniz de , bu tecrübelerinizi mahallenizde de kullanacağınızdan son derece de eminim. Bununla ilgili mahalle sakinlerinize seslenmek ister misiniz?

Adnan Çetiner: Ben 42 sene devletimize hizmet ettim Bir dönem de, bir 5 yıl daha sadece ve sadece Günaltay mahallesine baştan başa tüm insanlara hizmet etmek istiyorum. Mahalleme her alanda, tesis, etkinlikler gibi gelişim sağlayarak yenilikler katmak istiyorum.

Salih Erkek: Sevgili muhtarım, Günaltay mahalle sakinlerine son sözleriniz olarak neler söyleyeceksiniz?

Adnan Çetiner: Ben bu devletimize yıllarca, doğru düzgün ve adaletli bir şekilde hizmet etmiş biriyim. Sizlerin de desteklerinizi alarak mahallemize katkıda bulunmak istiyorum.

eğer rant değil de, hizmet istiyorsanız beni seçin. İnsanımızdan başka bir talebim yok. Mahalleme hizmet etmek için gelmek istiyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum