Soma'da yaprak dökümü


Küresel iklim değişikliği aldı başını gidiyor!

Ülkemiz çöl iklimine girerken, aşırı buharlaşmadan ötürü oluşan bulutlar, serseri mayın gibi çölleri bile deniz yapmaya başladı.

Ülkemiz dâhil birçok ülke sellerle mücadele etmeye çalışıyor.

Nedeni fosil yakıtların dumanları karbon gazları atmosferde birikerek Dünya ile güneş arasında bir set sera oluşturmakta ve yeryüzü aşırı ısınmakta buharlaşma devasa artmaktadır.

Bu yüzden aşırı ısınan dünya da buzullar bile erimekte ve yok oluşa bir adım daha gidilmektedir.

Son flaş haber bu durumu yani Atmosfer'deki karbon gazlarını çok sayıda istasyonla ölçen işin uzmanları 15 milyon 600 bin yıl önce yani yeryüzünde insan yaşamayan zamanlardaki Atmosferdeki karbon seviyesine 400 PPM'e çıktığını ve sınırın aşıldığını kırmızı alarm olarak yayınladılar.

Peki, ne yapmak lazım acil olarak?

Hemen tüm Dünya ülkeleri başta sanayileşmiş ülkeler, karbon gazları, dumanları çıkaran yakıtları bırakıp, yenilenebilir çevreye ve Atmosfere asla zarar vermeyen güneş panelleri, rüzgar gülleri ve jeotermal enerjilere geçmek için radikal tedbirler almaları gerekmektedir.

Amerika ve Çin bildiğimiz kadarıyla buna yanaşmamakta "biz sanayimizi durduramayız iflas edip işsizliğe neden olamayız" diye karşı gelmektedirler.

Bu durumda Dünyanın yok oluşuna dur diyecek hiçbir yaptırım bulunmamaktadır.

İçinizde "peki Atmosferdeki karbon gazlarının normal seviyesi kaçtır" diyenlere cevabımız 350 PPM'dir bunun üstüne çıkılması adım adım Dünyanın ve üzerindeki canlıları yok oluşu demektir diye açıklıyoruz.

Etrafınıza bir bakın!

Eski akarsular, göller kaldı mı?

Hemen hepsi zaman zaman yaşanan aşırı yağmurlara rağmen kurumaktadırlar.

Türkiye'nin yer altı sularının yüzde 40'nı barındıran Konya artık açılan 60 bin yeraltı su kuyusu ile kurumuş ve bu ilimizden göçlerin başlayacağını geçmişte A.A. ya yaptığım röportajla açıklamıştım.

Dünya üzerinde Atmosferdeki biriken karbon gazları nedeniyle sera etkisi yaşanıp aşırı ısınma devam ederken ülkemiz ne yapmaktadır?

Habire Termik Santraller kurmakta, Soma gibi Kömür madenlerimizi her türlü güvenlikten yoksun kapasitesinin üzerinde masum işçi kölelerle üretim yapılmakta ve çıkan kömürler vatandaşların ödediği vergilerle satın alınıp, vatandaşlara oy uğruna "bedava kömür olarak" dağıtılmaktadır.

Bu nasıl bir hem vatandaşların vergilerini kullanarak Dünyanın karbon gazları ile yok edilmesine destek olmaktır?

Soma'da açıklanan resmi rakamlara göre 301 masum köle vatandaşımız kömür madeninde feci şekilde gazlardan zehirlenerek ölmüş gitmişlerdir.

Peki, bu Atmosfere kömür dumanları vererek yok oluşa giderken masum insanların çalışma güvenliklerini sağlayamamak neyin nesidir?

Neresinden bakarsanız bakın olay fecidir!

Daha feci olan insanlığı ve Dünyanın yok oluşuna aldırmadan bu kömür gazları karbonları çıkaran madenleri onca yenilenebilir enerji kaynakları varken tam kapasitenin üzerinde çalıştırmaktır.

Kısaca cinayet sadece madende işlenmemekte Dünya üzerindeki canlıların ve yaşamın yok olmasına çalışmaktır.

Soma ve tüm fosil yakıt üreten madenler hemen kapatılmalı, psikolojisi alt üst olmuş masum maden işçileri köleler emekli edilerek köylerine gönderilmelidirler.

Soma bir milat olup bundan böyle para için hiçbir köle bu madenlerde çalışmak ve ölmek istemeyecektir.

Çünkü Türkiye'nin ve Dünyanın gözü artık ülkemizdeki güvenlikten yoksun çalıştırılmakta olan Soma gibi madenlerin üzerindedir.

Saygı ve sevgilerimle