Aytun Çıray’a karşı Ulupınar hamlesi...


Akay’ın ve yönetiminin istifasının istendiğini dün yazmıştım.

Akay’ın yerine gelecek isim İzmir’de merkez sağın ağabeyi olarak bilinen Yıldırım Ulupınar.

Gerek Tansu Çiller gerekse Mehmet Ağar döneminde DYP ve Demokrat Parti’de aktif olarak siyaset yapan Ulupınar, 30 Mart öncesi AK Parti’ye katılarak ‘Bundan sonraki siyasi yaşamını AK Parti’de sürdüreceğim’ mesajını vermişti.

Adaylık sürecinde ismi Güzelbahçe, Karabağlar, Narlıdere, Konak ve Gaziemir için geçen Ulupınar, ‘Ben koltuk peşinde değilim. AK Parti’ye Başbakan Erdoğan’ı çok takdir ettiğim ve beğendiğim için geldim. Makam ve mevki beklemiyorum’ demişti.

Binali Yıldırım’la uyumlu bir görüntü veren Ulupınar’ın göreve gelmesi halinde AK Parti’nin İzmir’de daha da güçlü bir görüntü çizmesi beklenebilir.

AK Parti Genel Merkezi’nin Ulupınar tercihi, CHP’ye karşı bir hamle olarak da gözükebilir.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmesi bir zamanlar merkez sağ olarak bilinen Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti tabanının, CHP’ye kaymasını engellemek adına Ulupınar hamlesini yapabilir AK Parti Genel Merkezi.

Bekleyip göreceğiz. Ha bu arada kuşkusuz Aytun Çıray da CHP İzmir İl Başkanlığı'nın yeni döneminde seçici kurulun başında olacak ve başkanı belirlemede söz sahibi kişiler arasında önde gelecektir.

***

CHP, Cumhurbaşkanı adayının mesajını verdi gibi.

Bugün CHP, Cumhurbaşkanlığı adayı belirleme için ilk durak olan Aydın’da toplanıyor.

Aydın’daki toplantıda adayın sağlaması yapılacak gibi.

14 Haziran’da ise CHP’nin tüm teşkilat başkanları ile son toplantısını yapacağının CHP Genel Merkezi’nde kararlaştırıldığı kulislerde dile getiriliyormuş.

En son yapılacak toplantının Eskişehir’de olması çok manidar.

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı adayı Yılmaz Büyükerşen’in adının, Başkan olduğu Eskişehir’de açıklanacağı söylentileri de iddialar arasında.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “20 Haziran’da Cumhurbaşkanı adayımızı açıklarız” söylemleri de bu iddiaları onaylar gibi gözüküyor.

Yılmaz Büyükerşen ismi İzmir teşkilatı tarafından da onaylanmış gibi...

Bakalım bu kadar değerli bir isim bu yolda heba edilecek mi?

(Sonucun çoktan belli olduğunu düşünürsek...)