Bu topraklarda yapılan her seçim sadece bir seçim değildir
Siyaset yapısı gereği genelde düz mantıkla işlemez. Özelliklede Türkiye gibi stratejik ülkelerde ters algı operasyonlarıyla yönlendirilir. Ve ne hikmetse! hep olaylara ters mantıkla bakmak gerekir.
Yine bizim gibi ülkelerde hiçbir seçim sadece bir seçim değildir. Demokrasi de nihai hedef değildir(egemenler için). Halk ise hep bir beklenti içinde bekletilir. Demlik deki çay gibi. Yalnız bu demlikte masumların kanını demliyor alçaklar.
LİSTELER HAZIR HABERİNİZ OLSUN
AK PARTİ de 440 kişilik vekil listesi hazır. Listeleri üç isim hazırlıyor. Bir yer onaylıyor. 78 kişi 3 dönemlik seçilemiyor ama hepsinin birer veli ahtı var. 188 civarında vekil tekrar seçilecek yerden aday oluyor. 50-60 kişide çözüm süreci gibi önemli çalışmalarda kendini ispatladı ve devletin işleyişinde gerekli. Her ilden en az birer tanede de özel kontenjan adayı var.
AK PARTİ oyları %46-%49 aralığın da daha da artar. Bu genel seçimlerde AK PARTİ nin vekil sayısı da en az 22 civarında artar. Gelin, gerisini siz hesap edin. Vekil sayısı 330 u kesin aşmalı, aşarda. 330 çok kritik ve önemli bir sayı. İnce hesaplar bunlar, dışarıda kalanı yakar. (440-338 tahmini)
Ak partinin hali hazırda ki milletvekillerinin %40 eski Türkiye’nin elemanı, bunun yarısından fazlası da paralel yapının tuzlukları ve bunlar yeni Parlamento da kesinlikle temizlenmeli. İsim isim belli bu milletvekilleri. 140 ın üzerinde vekil bu seçimlerde kesinlikle tekrar aday gösterilme(yecek)meli.
YİTİP GİDECEKLER
HDP ve Demirtaş
Demirtaş yitip gideceklerin en önünde. Tabii ki onunla beraber arkasında ki güçlerde gidecektir. Taki başka bir oyuncak buluncaya kadar.(Eminim ki yedeklidirler de) Barış sürecine karşı olumsuz tavrı bu yitişi hızlandırdı. Barış sürecine kim karşı durursa siyaseten var olma şansı yok. Bu topraklarda daha fazla kan dökülemez. Barış gelmeli hem de hemen. Leyla Zana faktörü asla göz ardı edilmemeli. Barış sürecinde ne kadar etkili iyi bilinmeli.
HDP li Demirtaş’ın baraj sorunu var. Demirtaş’ı aşmadan ne barajı nede başka barajları asla aşamazlar. En iyi tahminle alacakları oy %8 ki çok zor. Demirtaş sırf bu yüzden barajı aşamazsak devlet düşünsün deme edepsizliğini gösteriyor. Da neden AK PARTİ değil de devlet, bunu sormazlar mı? adama. Senin rakibin siyasi arena da devlet mi? millet mi? AK PARTİ mi? bre densiz.
MHP ve Bahçeli
MHP nin baraj sorunu yok. Dahası Bahçelinin ne baraj sorunu var, nede MHP. Bahçeli ve ekibi gayet larç (hem de XXXLL). Bahçeli bir seçim daha kayıp etse ne olur, kayıp etmese ne olur. Nasıl olsa genel başkanlık garanti değil mi? Kim çeker bu rahatlık varken iktidar olmanın sıkıntısını, derdini.
Devlet bahçeli, bazıları tarafından oyu düşerse belki kendine gelebilir diye umut edilen biri. Ama hem nafile, hem beyhude. Kimse düşmemiş, daha MHP de oy diye bir derde. MHP daha ana misyonu olan Türklüğü temsil edemez halde. Ülkücülük yaşanmaz içi boş bir hale getirildi. Hepsi de devlet bahçeli ve ekibi eliyle gerçekleştirildi.
CHP ve Kılıçdaroğlu
CHP en az 3 puan oy kayıp edecek ve bölünecek, Kılıçdaroğlu da gidecek. Daha önce defalarca söylediğimiz gibi.
Son seçimlerde 'CHP'nin oyları Türkiye'nin 1/3'ünde, yaklaşık 30 ilde yüzde 10'dan az. Ülkenin ¼'ünde ise sadece yüzde 10 ile 20 arasında. CHP ülkenin bir bakıma 1/3 anlam taşıyan bir temsil oranına yükseliyor. Önemli ölçüde Trakya ve Ege Bölgesine sıkışmış bir siyasi partiden söz ediyoruz.
CHP'nin temsil ettiği bu yapı sadece ana muhalefet partisinin 'iflasına işaret etmez, aynı zamanda Türkiye'nin sosyolojik bakımdan da dev bir muhalefet sorunu ve boşluğuyla karşı karşıya olduğunu gösterir.
CHP nin durumunun vahametini belirtmek için aslında şu tek örnek bile yeterli: CHP'nin Doğu'nun ezici çoğunluğunda ve Güney Doğu'nun tüm illerinde yüzde 10' nun altında oy alıyor olmasının anlamları üzerinde ciddi bir şekilde CHP lilerin düşünmesi gerekir. Onlar her zamanki gibi düşünmeyip bağırıp çağıracaklarına göre onlar adına da düşünmek bizim yâdımıza düşüyor. Ne yaparsınız varlıkları bir dert, yoklukları bir başka yara.
Aklı başında bir muhalefet yok
Muhalefet partileri Milliyetçiliği de, solculuğu da, barışı da hâsılı vesselam ellerinde ne varsa hepsini AK Parti ye kaptırdılar. Doğrusu da kaptırmayıp bizatihi kendi elleriyle verdiler. Bu olmamalı ana muhalefetsiz dahası muhalefetsiz iktidar demokrasi için sıkıntılar oluşturur.
Aklı başında bir muhalefet yok. Buda çok büyük bir sıkıntı memleketimiz için. Aklı başında bir muhalefet acilen oluşturulmalı. Muhalefet partileri hızla toparlanmalı kendileri için olmasa bile memleket için aklının başına almalı.
Mevcut muhalefet boşluğu dolayısıyla AK PARTİ kendi muhalefetini de kendi yapmak zorunda kalıyor. Lider olamayan parti genel başkanlarıyla ( hele genel müdürle ) bu iş yürümez, yürümüyor da zaten. Bunlar gitmiyor partililer de gönderemiyor olan sadece kendi siyasi partilerine değil Memlekete de oluyor. Yazık, çok yazık oluyor çok.
CHP Erzurum, Konya, Vanda. MHP Şırnak, Hakkâri, Diyarbakır da. BDP Yozgat, Kırşehir, İspartada Miting yapsın. Sonra Belki birer siyasi parti olabilirler. Şimdiyse parti gibin bir şeyler.
Genel seçimlerden sonra paralel yapı bitme potasına iyice girer.
Genel seçimlerden sonra paralel yapının kalan %28 inin %60 ı da biter. İyice yer altına çekilirler. Son kırk yılın en hızlı ve en hazin yitişi. F.G sırf kendini değil Milletimin inançlarını da yitirdi. Amma illaki neşter vurulacak bu derin yaraya.
Geldikleri son nokta HDP ne tuhaf değil mi? Yıllarca PKK terörünün önündeki en büyük engel biziz diyenler, CHP den sonra HDP yede oy isteyecek kadar düştüler. Yazık çok yazık. Hani nerde Müslümanın izzeti nefsi, hani müminin feraseti, hani insan olmanın haysiyeti ve şerefi. İnanan bir İnsan tüm değerlerini fütursuzca bir densize bu kadar rehin verir mi?
Siyasete acil neşter vurulmalı
Bu meclis de sonuçta eskisinin bir ton açığı olacak. İsimler değişebilir fakat anlayış da pek bir farklılık beklemiyoruz. Siyasetin genelindeki çarpık anlayış bir dönem daha devam edecek maalesef.
Fakat bir sonraki genel seçimlerdeki (2019 a kalırsa yani bir erken seçim olmazsa) işleyiş asla ve katha böyle olmayacak. Çok farklı faktörler le vekiller belirlenecek. Yeni Türkiye ye yakışan yöntemlerle belirlenen yep yeni vekiller.
Yeni Türkiye de devlet sistemi oturacak. Kim gelirse gelsin devletin işleyişinden taviz verilmeyecek. Lider sultası üzerinden siyaset devri kapandı. Sistem üzerinden siyaset devri başladı. Siyasete acil neşter vurulmalı. Geç bile kalındı.
Sayın Gül’e sıra gelmez
Bu kadar yoğunluk ve iş-güç arasında Sayın Gül’e sıra gelmez. Gül bundan gayrı daha da Siyasete dönmez, dönemez. Dönüşü de muhteşem olmaz. Bunu poh pohlayan ve 30 bin dolarlık maaşlar alan ajan provokatör yazarlarda anca dolarlarını yalarlar. Sonra da ne yalarlar bilemem. (postal kalmadı yalnız unutmasınlar bi zahmet Gar dolaplarına baksınlar ya da mason hocalarına sorsunlar).