İyi İnsan Olmak ''İyi Bir Şey''


Bir gün herkes İYİ İNSAN olmanın herşeye yettiğini anlayacak!..

İnancımız ne olursa olsun hepimiz sağlıklı,huzurlu,mutlu,iyi bir kazanca sahip olmak gibi olumlu ve kendimizi iyi hissedeceğimiz şeyler istiyor,bunun için çabalıyoruz.Ama bu çaba sırasında doğru ve dürüst davranış biçimleri içine girebiliyor muyuz?

Ne yazık ki bu soruya evet diyemiyorum.Herkes sadece ''iyi insan'' olabilseydi dünyada bu kadar savaş,zulüm ve acı olmayacaktı.

Peki bu kadar zor mu iyi insan olmak?

Her şey düşünceyle başlar.İyi düşünürsek,iyi ve doğru davranışlar içine gireriz.Bu her şeyden önce bize büyük yarar sağlar.Çünkü o zaman kendimizi iyi hisseder,bu hisle mutlu ve güçlü oluruz.Menfaatlerimiz için başkalarına zarar vermeyiz.

İyi insandan iyilik,kötü insandan kötülük doğar.Basit ve sıradan görünen cümle gibi gelse de,bazen bu kadar basit gördüğümüz sözcüklerdedir hayatın özü.

Hepimiz eski Türk filmlerini severek izleriz.Orda iyi ve kötü kalpli olmak üzere iki insan türü vardır.Ve çok bellidir onlar.Aşklar net ve güçlüdür.Çocuksu bir masumiyet vardır.İzlerken hayallerimizi yaşar,filmin kahramanları oluruz bir anda.

Hangi çağda yaşarsak yaşayalım sadelik,netlik ve dürüstlük hayattan tek beklentimizdir.Farkında olmasak da hayatımızı bu beklentilerimiz için mücadeleyle geçiririz.Farkına vardığımızdaysa mutlu ve sorunlar karşısında güçlü olmuşuz demektir.

Bu iyi bir şey,hem de çok iyi.

Beni yakından tanıyanlar iyi bilir.Bir şey anlatırken uzunca anlatmanın laf kalabalığı olduğunu düşünür ''iyi bir şey'' der noktayı koyarım.Bazen de karşımdaki bir konu anlatırken araya kibarca girer ''iyi bir şey mi?'' diye sorarım.Şu an okuyanlar içinde bu halimi bilenlerin gülümsediğini tahmin ediyor,ben de gülümsüyorum hınzırca...bu iyi bir şey,hem de çok iyi...

Oldukça fazla ''iyi''sözcüğü kullandığımın farkındayım.Çünkü anlatmak istediğim her şey ve tek ihtiyacımız olan bu kelimenin anlamında buluyor kendini.

Bir şair dostum ''iyilikten aşk doğar'' demiş,bir de bunu şiir etmişti geçtiğimiz yıl.Çok beğendiğim cümlelerimin arasına girmişti bu üç anlamlı kelime.Şiiri seslendirirken varmak ve olmak istediğim sözcükler arasında gezinirken bulmuştum kendimi.İYİ,İYİLİK, AŞK ve İNSAN...


Bir şairin sözlerinde

Dar sokakların anlamında

Yaz mevsimli duraklarda

İyi insanlardan doğdu AŞK

Nazlı Saraç Orak (Naz'ca)