Gülümsediğim kadar zenginim


Bugünlerde asık suratlı insanlara fazla mı rast geliyorum,yoksa onlar mı çoğaldı bilmiyorum.Gülümseyerek her şeye bakan ben,böylesine kolay ve sonuçları harika olan bu eylemden vazgeçmeyi hiç düşünmüyorum.

Elbette kişisel ve dünya sorunlarının kaygısını ben de yaşıyorum herkes gibi.Ama onları kendime yük etmeden hayatın içindeki varoluş gerçeklerini kabul ederek mücadele ediyorum.Böylece savunma gücümü geliştirip, kendime öz güvenimi arttırıyor ve dik durabiliyorum zorluklar karşısında.Gülümsemek hatta gülmek kısmını ihmal etmeden hayatı yaşamak çok da keyifli ayrıca.

Gülümsemek her an her yerde kullanabileceğimiz harcadıkca artan bir zenginlik.Üstelik tıpkı esnemek gibi bulaşıcı etkisi var.Bir ortamda gülümserseniz mutlaka bir çok kişi size eşlik edecektir emin olun.Kendinize ve onlara sağladığınız yararlarsa saymakla bitmez.

Şu an bir tebessümle yazıyı okumanızı dileyerek, bir kaç yararına göz atalım istiyorum birlikte.

Gülümsemek,kan akışından kalbe kadar bir çok sağlık sorununu engelliyor,bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıkları yenmemizi sağlıyor,sindirim sistemini çalıştırıyor,kan şekerini dengeliyor ve kilo vermeyi kolaylaştırıyor.

Gülümsediğimizde stres hormonlarının salgılanması yavaşlıyor,bize mutluluk veren endorfin hormonunun salgısı artıyor.

Gülümseyen kişilerin kendine güven duygusu artıyor.Dolayısıyla öğrencilik ve iş yaşamıyla birlikte her alanda başarıya ulaşması mümkün oluyor.

İyi bir uyku uyumuş etkisi yaratıp,vücuda dinginlik sağlıyor.

Vücuttaki ağrı ve acıları azaltıyor

Somurttuğumuzda kullandığımız kas sayısı gülümserken kullandığımızın en az 6 katı fazla.Bu da suratımızı asmak için çok enerji kullandığımızı gösteriyor.Yani gülümsemek en tembel kişi için bile en kolay eylem.

Suratımızı asmak için bu kadar kas kullanınca daha erken kırışan ve yaşlanan bir yüze sahip olacağımızı da hatırlatmakta yarar var.

Sözün özü şudur ki;

Suratınızı asarsanız yaşlı görünümlü,mutsuz,başarısız ve kısa ömürlü,

Gülümserseniz sağlıklı,genç,mutlu,başarılı ve uzun ömürlü olursunuz.Tercih sizin.

Gözlerimdeki ışıltı

Dudaklarımdaki bahar düştü yüzüne

Küçük bir eylemdi yaptığım

Gülümsedim sadece