En Güçlü Silahtır Sevgi


Dünya, şu anda nefret,şiddet,kan,öfke ve umutsuzluk içinde. İnsanlar kendilerini güvende hissetmiyorlar. Her gün yüzlerce insan çeşitli savaşlarda öldürülüyor veya evlerinden ayrılmak zorunda kalıyor. Savaşların yaşanmadığı ülkelerde de insanlar sevgiyi yaşamıyor. Dünyanın her yanına şeytan ve onun silahı olan kötülük yayılmış durumda. Bir çok insan da kötülüğün bu sessiz dilini kullanıyor. Birbirlerine laf sokanlar, alay edenler, gıybet edenler,iftira edenler, fitne çıkaranlar, küfredenler, samimiyetsizce davrananlar, yalan konuşanlar,nefret ve kinle davrananlar….. Etrafımızda sıkça gördüğümüz ahlak bozuklukları bunlar. Peki ne yapmalıyız ? Bu düzene uymak zorunda mıyız ? Hem neden uyalım ki ? Beğenmediğimiz eleştirdiğimiz bu davranışlardan kurtulmanın bir yolu yok mudur ?

Elbette ki var… Nasıl mı ?
“İyilikle kötülük eşit olmaz. Sen, en güzel olan bir tarzda (kötülüğü) uzaklaştır; o zaman, (görürsün ki) seninle onun arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki sıcak bir dost(un) oluvermiştir. “ (Fussilet Suresi, 34)

Allah bunu, Kuran’da bir sır olarak veriyor. Kötülüğe karşı nasıl davranmamız gerektiğini bildiriyor. En güzel tarzda yaklaşmak müslümanın örnek ahlakı olmalı. Nefsimize zor gelebilir bu. Fakat kötülüğe etki edecek, onun zararlarını ortadan kaldıracak bir güç,bir yöntem, bir hikmet bu. İnsanlar bunu mutlaka uygulamalı,denemeli. Sevgi dilini kullananlar kötülüğe karşı mutlaka galip geleceklerdir. Kuran’a uyan, Allah’ın sözüne güvenen Müslümanlar dünyaya Kuran ahlakını yayacaklardır. Buna her müslüman inanmalıdır.

Sevgi Umuttur…Sevgi Güç Verir…Sevgi Kapıları Açar….Sevgi Dünyanın İhtiyacıdır….Sevgiye Muhtacız….Sevgi En Güçlü Silahtır Dünyada….

Sevgilerimle