Kadın Hak’ın Nurudur,Sadece Sevgili Değil,Sanki Halik’tir,Mahluk Değil


8 Mart Dünya kadınlar/ımız günü. Dünya kadınlar günü yada kimi kesimlerin Dünya emekçi kadınlar günü olaraktan anılan bu gün her sene 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış Uluslar arası bir gün olduğunu hemen belirtelim.

8 Mart İnsan hakları temelinde kadınların siyasi, ekonomik, ve sosyal bilincinin geliştirilmesi ve bu kapsamda başarılarının kutlanması bugüne sığdırılır.

Ülkemizde 8 Mart Dünya kadınlar günü ilk kez 1921 yılında EMEKÇİ KADINLAR günü olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen ve günümüze dek süre gelen yıllarda daha yaygın ve yığınsa olarak kutlanmaya devam edildi.

Kapalı mekanlardan meydanlara taşındı.1921 yılında 2016 yılına dek her yıl değişik aktiviteler ile kutlanan bu anlamlı gün 123 Eylül 1980 ihtilali ile askıya alınan demokrasi ile birlikte dört yıl süre ile kutlanma yapılmamıştır. Buda 80 ihtilalinin kadınlarımıza bahşettiği ayrı bir darbesi olmuştur.Her anlamlı gün gibi bu anlamlı günün kutlamaları bir güne sığdırılıp,ertesi gün hep şahit olduğumuz kadına şiddeti,tacizi ve de tecavüzü basın ve yayın organlarında takip edeceğimiz mutlaktır.

Yine çoluk çocuğunun gözleri önünde eşini öldürene,kocazulmünden ve baskısından evden kaçıp babasına sığınan kadınını dahil anne, babası ve yakınlarını katleden cani kocalara şahit olacağız.Hatta yetmezmiş gibi uzaklaştırma alan kocanın beni eve almasan bu evi senin üzerine yıkarım deyip,borç aldığı para ile kepçe kiralayan ve gerçekten eşinin oturduğu evi ansızın yerle bir eden kocalara da şahit olduk ve de olmaya devam edeceğiz.

Kısacası gazetelerin (üçüncü) sarı sayfaları bu tür haberleri vermeye devam edecektir. Çözüm ise var olan “cılız” yasal müeyyidelerin caydırıcılığının arttırılması ile olacaktır.

Allah’ın kendileri için onlar benim sizlere “EMANET” imdir ayetini hatırlatmak isterim. Cennet annelerin ayakları altındadır sözü ise herkesçe bilinmesine rağmen kadınlarımıza şiddetin devam etmesi ayrı bir ironidir. Ben; Böylesi önemli günlerin bir güne sığdırılmasına oldum olası hep karşı gelmişimdir. Yılın 365 günü ve de her saatinin kıymetinin bilinmesini ve el üstünde tutulmasından yana olduğumu bir kez daha deklere etmek istiyorum.Seyredin ve dinleyin yarınki kutlamalarda birileri kadınlarımız adına çıkıp,çok güzel methiyeler sergileyecektir. Kadınlarımızı onure edecektir…ama dediğim gibi bu seremoni bir günlük kutlamadan öte gitmeyecektir.

Kadınlarımızın insanca yaşayacağı, ekonomik, siyasi ve sosyal alanda eşit muamele göreceği bir dünya özlemine kavuşacağı o günler hepimizin arzusu olsun.Sevgimiz ve bağlılığımız sözde olmasın özde olsun temennisi ile tüm kadınlarımızın gününü kutlar elleri öpülesi kadınlarımıza uzanan ellerin ve dillerin yok oluşunu yüce Allah’tan niyaz ederim.