Başbakanlık BİMER'e, Sağlık Bakanlığı'na, TEB'e Teşekkür Ediyorum


Her zaman Allah kimselere düşmanıma dahi bu hastalıkları vermesin diyerek dualar ediyorum!

Hangi hastalık diye soracak olanlarınıza yaşadığım, çekmekte olduğum "kanser hastalığı" illeti için diyerek.

Kanser hastalığı erken teşhis edilenlerin kurtulma, tedavi olma şansları büyüktür.

Ama hastalığını bilmeden yaşayanların evre atlamasını, hastalığın ilerlediğinin farkını anlayamamışlarsa kurtulma şansları çok zordur.

Bu hastalığa yakalanıp yakalanmadığınızı tespit etmek korunmak isteyenler 6 ayda bir hemogram ve ileri kan testini düzenli olarak yaptırmalıdırlar.

Hastalığa bir defa yakalanmışsanız ileri yıllarda kanser hücreleri vücudunuzu yıpratmaya başlayacaklardır.

Bu safhalarda çok ağır acılara tedavilere katlanmak zorunda kalacaksınız.

Yanınızda yakınınızda hep ailenizi ve gerçek dostlarınızı arayacak onlardan destek olmalarını bekleyeceksiniz.

Örneğin hastalık kemik iliklerine bulaşmıştıysa veya her ağır kemoterapi ilaç alımlarında "elinizin sevdiklerinizce tutulmasını" bekler durursunuz.

O sevgi dolu ellerden büyük umutlar bekler acılarınızın ağrılarınızın bir nebze hafiflemesini beklersiniz.

Hele bir de hastalıkla birlikte manevi olarak çöktüğünüz yetmiyor, maddi olarak da çökmüşseniz tıpkı benim yaşadıklarım gibi Allah'a yalvarırsınız, 'Bir an önce canımı al ki öleyim, bu acılardan, maddi imkansızlıklardan kurtulayım" dersiniz.

Hayat acıdır, düşmeye görün, etrafınızdaki aç kurtlar, çıkarcı çakallar zayıflıklarınızı görüp geçmişteki iyiliklerinizi bir çırpıda unutur silerler, üstünüze çullanırlar hep birlikte.

Sizin hastalıkla mücadele ettiğinizi görürler, bunlardan hiçbiri yaptığınız iyilikleri onlara geçmişteki yardımlarınızı düşünmez, bir defa dahi sormazlar "Bir isteğin maddi manevi var mıdır?" diye.

Ancak istisna olarak çok değerli akrabalarınız ve dostlarınız sizi rahatlatmak için hep ararlar sorarlar, şifa dilerler Allah onlardan razı olsun.

İşte kanser böyle bir hastalıktır çok sabır ve acılara ağrılara göğüs germe katlanma durumudur yıllarca sürer bu durum.

Bu hastalık için hep doktorlarının ağzına onların ağzından çıkacak tedavi edici rahatlatıcı cümlelere bakar durursunuz.

Hastalık yerinde saymaz, her yıl değişikliklerle vücudunuzu kemirir, bu durumlarda yeni yeni yaşamsal ilaçlara ihtiyacınız olur, tıpkı benim gibi.

Tedaviler çok pahalıdır ve bazen ilaçlar ülkemizde bulunmaz dışarıdan Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığımızca onaylanır TEB yani Türkiye Eczacılar Birliği vasıtasıyla yurtdışından ithal edilir, gelir.

Bu ilaçlarınızı Sağlık Bakanlığı onaylasın diye beklerken hastalığınız yerinde durmaz, o da ilerler.

Her gün haber beklersiniz çaresiz, ilgili bakanlıktan ve postadan.

İşte bu durumları zaman zaman çok yaşayan bendenize Allah razı olsun dostlarımız, arkadaşlarımız "Basın emekçilerimiz ve çok değerli gazetem Yenigün'ün Yazı İşleri Müdürü sevgili Deniz Kezer hemen devreye girerler, hastalığımızın çok acil duruma geldiğinde her yerleri, resmi makamları ararlar yardımcı olurlar"...

Yine son günlerde kanser hastalığım çok acil duruma geldi, dostlarımız hemen devreye girdiler, ilaçlarımın temin edilmesini sağladılar.

Geçmişte olduğu gibi bugün de kanser ilaçlarımın acil olarak temin edilmesinde başta Başbakanlık BİMER'e, Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığımıza ve ithal ilaç birimi ile ilaçlarımızın ithal edilmesi için onay veren çok değerli saygın doktorlarımıza ve yardımcılarına, TEB-Türkiye Eczacılar Birliği ve çok değerli Başkanı sayın Erdoğan Çolak'a ve yardımcısı sayın Erdinç Kenan'a ve ilaç biriminde çalışan çok değerli personeline, İzmir Halk Sağlığı Müdürü sayın Bedia Salnur müdire hanıma, Tedavi gördüğüm İzmir Yeşilyurt Atatürk Araştırma Hastanesi Başhekimi ve çok değerli sekreterlerine, hastanemin Hematoloji Bölümü poliklinik ve servis sorumlusu çok değerli doktorlarım Doç. Dr. Kadriye Bahriye Bayman Payzin'e, Uzm. Dr. Füsun Gediz'e, Uzm. Dr Asu Fergün Yılmaz'a ve tüm hematoloji bölümü çalışanlarına emekçilerine, çok değerli Elazığlı hemşehrim Eczacı Aydın Temizer'e ve yıllardır dost ve arkadaşım aynı zamanda Elazığlı hemşehrim ve geçmişte çıkardığım gazetemin sorumlusu, değerli insan can dostum Selami Yanık'a çok çok teşekkür ediyorum ve iyi ki varsınız, sizlerle yaşıyorum, yıkılmadım ayaktayım diyorum.

Hayati ilaçlarımı sağ olsunlar TEB'den Erdinç Kenan bey aradı ilaçlarını kargoya verdik bekle geliyor diye müjdelediler

Ben hayati ilaçlarıma kavuşuyorum diyerek çok mutluyum, darısı tedavileri için ilaçlarını bekleyen kanser hastası kardeşlerime olsun, şifa bulurlar inşallah diyorum.

Saygı ve sevgilerimle..