Kamuoyu ve Basına...


Kazasız belasız çalışmalar kardeşlerim...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 1 Mart 2013 yılında kadrolu olabilmek için açtığımız muvazaa davasında Aziz Başkana bugüne kadar sadece işçi olduğumuzu, kadrolu güvenceli hayat istediğimizi, arkadaşlarımızın isyerlerinde sadece haklarını korumak adına açtıkları dava yüzünden mobing, sürgün ve yalan beyanlar ile birçok arkadaşımızın işten atılması ki bu kardeşlerimizin çoğu işe iade davalarını kazanmıştır, kimisi sürmektedir.
Sözde örgütlü sendika genel merkez ve şubelerinin de işçi aidatlar ile ayakta duran sokaklarda emek ve güvenceden bahseden gücünü işçi ve emekçiden alıp birkaç akrabasını işe sokmak uğruna da işverenin oyuncağı haline gelen adalet deyip demokrasi, özgürlük ve taşeron sistemine sözde karşı olan bu taşeron sendikalardan da maalesef emekçiler hep darbe almış sendikalar işçi sınıfının bastırmış ve örgütlü gücünü kendi emek mücadelesi veren işçi ve emekçi kardeşlerimize karşı kullanmıştır.
Bu yola sadece kadrolu olabilmek için çıktık, tüm engellemelere, yalan bayanlara rağmen yargıda kazandık, idare mahkemesinde kazandık.
Şimdi Türkiye Cumhuriyeti'ne taşeronu kaldıracağım vaadiyle çıkan, karayollarındaki davalara sahip çıkan, ancak iş kendi CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gelince At gözlüğü takan Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP Genel merkez yönetimi halka yalan söylemiş kandırmıştır.
Zira 10 Nisan 2014 yılında resmi gazetede yayınlanan norm kadrolarını sadece yakın çevresine uygulamış, adalet ve yargıda hakkını kazananlara karşı yok etme politikası uygulanmıştır.
Tüm bunlar ve bir çok nedenden dolayı bu saatten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne karşı biz yargıda hakkını arayan işçiler olarak sadece kadro değil her türlü hakkımızın takipçisi olacağız, maaş farkları, promosyon, ilave Tediye ve yasal tüm haklarımızı talep edeceğiz. Kamuyu zarara uğratmaktan çekinmeyen, devletin, milletin, işçinin emeğini sömürüp sayıştay denetiminde 1.5 milyon TL civarındaki kamu zararı ile ilgili de şahsım olarak gerekli bilgileri ve bizzat Aziz Kocaoğlu'nun 5n1k da ihaleyi kasıtlı iptal ediyorum, kanun tanımam sözleri, işçi alımları, maraba usulü işçi çalıştırdığı, hileli şirket gibi bir çok konuda talep ettikleri taktirde bilgi ve belge sunmak istediğimi, dava konusuna ise müdahil olmak istediğimi sayıştay başkanlığına hem e posta yoluyla hemde BIMER üzerinden ilettim. Artık bu hukuksal mücadele yolunda Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ YAŞASIN SINIF DAYANIŞMASI...
OHAL kapsamı olduğundan dolayı yazılı açıklama yapıp zaten ülkemizdeki hain girişimlerden bir de biz Devletimize sorun olmayalım dedik.
OHAL kalkınca eyleme geçiş yapacağız.
Saygılarımla. Hüseyin Atakul