Reklam

MARVAK'ta Hacı Rasim Kahraman Güven Tazeledi

İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı (MARVAK) 4. Olağan Genel Kurulu yoğun katılımın sağlandığı toplantıda gerçekleşti. Kurulda tek aday olan mevcut Başkan Hacı Rasim Kahraman oyların tamamını alarak güven tazeledi. Kahraman, kurulda yaptığı konuşmada İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı yönetim kurulu üyelerinin desteği ile 9 ay boyunca öğrencilere burs verebilecek maddiyata sahip olduklarının müjdesini verdi.

MARVAK'ta Hacı Rasim Kahraman Güven Tazeledi

İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı (MARVAK) 4. Olağan Genel Kurulu yoğun katılımın sağlandığı toplantıda gerçekleşti. Kurulda tek aday olan mevcut Başkan Hacı Rasim Kahraman oyların tamamını alarak güven tazeledi. Kahraman, kurulda yaptığı konuşmada İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı yönetim kurulu üyelerinin desteği ile 9 ay boyunca öğrencilere burs verebilecek maddiyata sahip olduklarının müjdesini verdi.

MARVAK'ta Hacı Rasim Kahraman Güven Tazeledi
11 Kasım 2021 - 14:20

Gazetem İzmir / Yusuf ERKEK - Uzun yıllardır İzmir’deki Mardinlilere yardım eden, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs, maddi durumu olmayan ailelere gıda ve nakit desteği veren İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı (MARVAK) mütevelli heyeti 6 Kasım 2021 günü saat 14.00’da vakıf binasında gerçekleşen olağan genel kurulda tek aday olarak seçime giren mevcut başkan Hacı Rasim Kahraman’ı tekrar başkan seçti. Kahraman’ın güven tazelediği seçimde hukukçu, akademisyen, doktor, işadamı, bürokrat, sanayicilerin oluşturduğu 37 kişilik yeni yönetim kurulu belirlendi.



10 YILI AŞTIK!
Yaklaşık 10 yıldır İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı (MARVAK) Başkanı olarak görev yürüten Rasim Kahraman önceliklerinin eğitimlerinde zorluk çeken Mardinli çocukların olduğunu ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti:




“Biz 2011 senesinde vakfımızı kurma çalışması başlatarak 2 Şubat 2012 tarihinde amacımıza ulaştık. Vakfımızı kurduğumuz günden bugüne kadar yönetim kurulu üyelerimizin desteğiyle öğrencilerimize burs verdik, onların eğitimi her şeyin önündedir, bunun bilinciyle destek olurken aynı süre zarfında maddi zorluk çeken hemşerilerimiz başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gıda temini ve maddi yönden destek olduk, olmaya devam edeceğiz. Şuan yönetim kurulumuzun desteği ile 9 ay boyunca bünyemizde kayıtlı olan öğrencilerimize ayda 150 TL olacak şekilde maddi destek v. Bu anlamda yönetim kurulu üyelerimize, işadamlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Vakıfların amacı, toplumsal birlikteliğin sağlanmasının yanı sıra yardımlaşma kültürünün de gelişmesinde katkı koyması olduğunu biliyoruz. Sizlerden ricam yardımlaşma ve dayanışmada daha çok özverili olalım. Öğrencilere verdiğimiz burs miktarını ne kadar arttırabilirsek o kadar başarılı olmuş olacağız.”



VAKFIMIZIN YANINDA OLAN DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Bugün gerçekleşen 4. Olağan genel kurulumuzun katılımcıları arasında öncelikle Kayseri Vali yardımcımız, gönlümüzün Valisi Sayın Mehmet Sadık Tunç var. Katılımından ve desteklerinden dolayı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Sayın Vali yardımcımızın haricinde AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mirhan Bedir, AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, vakfımızın onursal başkanı Hacı Aziz Bedir, Ticaret İl Müdürümüz Şahin Ersu, Eski İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Yılmaz, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Tahir Büdün, Büro Memur-Sen İzmir Şube Başkanı Mucip Uludağ, İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkan adayı Seyfettin Dağ, İzmir’de yaşayan Mardinli kanaat önderlerimiz, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, muhtarlarımız ve STK başkan ve temsilcileri ve çok kıymetli mütevelli heyetimiz var. Hepsine katılımından dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, kendilerine layık olmaya devam edeceğimizi beyan ediyorum.



VALİ YARDIMCISI TUNÇ: “GERÇEKTEN ÇOK KIYMETLİ İŞ YAPIYORSUNUZ”
Dilek ve temenniler kısmında söz alan Kayseri Vali yardımcısı Mehmet Sadık Tunç vakıf yöneticilerinin çok kıymetli iş yaptığını vurguladığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bildiğiniz üzere bende Mardinliyim, bir Mardin sevdalısıyım. Bu anlamda Mardin için yapılan hizmet ve tanıtımlara çok önem veriyorum. MARVAK’ın 10 yıllık serüvenine denk gelen 4. olağan genel kurulunda sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu bilmenizi istiyorum. Bilindiği üzere vakıflar hayır işleriyle uğraşır, en önemli hizmetleri ise öğrencilere verilen burslardır. Miktarın az ya da çok olması önemli değildir, o öğrenciye yanında olduğunu göstermeniz bile ayrı bir şevk verir. Şahsım dahil olmak üzere verilen burs miktarını hep birlikte artırmayı arzu ediyorum.



İZMİR’DE AZIMSANAMAYACAK POTANSİYELİMİZ VAR
Sözlerinin devamında STK’ların ve vakıfların önemine vurgu yapan, İzmir’de yaşayan Mardinli potansiyelinin azımsanamayacak derecede olduğunu söyleyen Tunç sözlerini şu şekilde tamamladı: “MARVAK 10 yıla yakındır İzmir’de yaşayan Mardinli hemşehrilerimize hizmet ediyor. Vakfımızın yanı sıra İzmir’de faaliyet gösteren Mardinli Sivil Toplum kuruluşlarımız var. İzmir’de yaşayan Mardinli hemşehrilerimiz İzmir’in ekonomi olsun, siyasi olsun her alanında hak ettiği yere gelmesi için yavaş yavaş, adım adım planlı ve bir şekilde yürüdüğünü görüyor, hemşehrilerime şükranlarımı arz ediyorum. Biz azımsanmayacak ciddi bir potansiyele sahibiz ve bu potansiyeli harekete geçirmek için STK’lara ihtiyacımız var. Vakfımızın çalışmalarına gücümüz ölçüsünde katkı koymaya çalıştık bundan sonraki süreçte de destek vermeye devam edeceğiz. Bu anlamda yeni seçilen yönetim kuruluna bundan sonraki çalışmalarında başarılarını arttırarak devam etmelerini diliyorum”

YÖNETİMDE KİMLER YER ALDI?
Hacı Rasim Kahraman’ın başkanlık görevine devam ettiği yönetim kurulu listesine şu isimler girdi: “Seyfettin Yılmaz, İsmail Bedir, Necmettin Acar, Mucip Uludağ, Mehmet Sait Başdaş, Hasan Uzunkaya, Fuat Uzunkaya, Adnan Acar, Kemal Altındağ, Yusuf Yıldız, Süleyman Girbiyanoğlu, Süleyman Aydın, Nurettin Bedir, Beşir Tunç, Ekrem Arı, Şeyhmus Yalçın, Şeyhmus Bıçakçı, Muhammed Akyol, Beşir Çoban, Hüsniye Erdoğan, Merdiye Öztürk, Zeki Kazan, İbrahim Karadaş, Behçet Yılmaz, Nejat Aslan, Murat Samsa, Muhittin Kanat, Burak Koç, Şevki Kahraman, Adnan Baş, Abdurrahim Ertaş, Faysal Dilekçi, Yusuf Bedir, Ahmet Akman, Hasan Akçay, Adem Altındağ, İMGİAD Eğitim Konfederasyonu Türkiye Disleksi Eğitim Araştırma Vakfı Ege Bölge Başkanı, Eğitimci - Psikolog Erdal Ataklı”