Reklam

Masaj Salonlarına Fuhuş Baskını

İzmir polisinin son 1 ayda gerçekleştirdiği baskınlarda 30 masaj salonu hakkında işlem yapıldı. 14 masaj salonu fuhuş gerekçesiyle kapatıldı

Masaj Salonlarına Fuhuş Baskını

İzmir polisinin son 1 ayda gerçekleştirdiği baskınlarda 30 masaj salonu hakkında işlem yapıldı. 14 masaj salonu fuhuş gerekçesiyle kapatıldı

Masaj Salonlarına Fuhuş Baskını
25 Kasım 2016 - 10:15

İzmir'de sayıları giderek artan ve çoğunluğu ruhsatsız olan masaj salonlarının, amaçları dışında kullanıldığı ortaya çıktı. Yeni Asır'ın gündeme getirdiği kaçak masaj salonlarıyla ilgili polis denetim yaptı, fuhuş yaptırıldığı belirlenen 14 masaj salonu kapatıldı.
30 masaj salonu hakkında da işlem yapıldı.

Sayı 1000'e ulaştı

İstanbullu işadamı G.A'nın İzmir'de masaj salonunda fenalaşıp hayatını kaybetmesinden sonra gözler kentteki salonlara çevrildi.
Sayıları 1000'e yaklaşan masaj salonlarının yarısından çoğunun kayıtdışı olduğu bilgisine ulaşılırken, daha önceki yıllarda lüks otellerin salonlarında ve sayılı SPA merkezlerinde hizmet veren masaj salonlarının çoğunun amaç dışı kullanıldığı ileri sürüldü. İzmir Hamamcılar ve Banyocular Esnaf Odası Başkanı Nafi Karaca, masaj salonları sayısının İzmir'de 1000'e ulaştığını ancak Oda'ya kayıtlı salon sayısının 150-160 arasında olduğunu belirtirken, masör eğitimi almamış kişilerin de çalıştırıldığını söyledi.

Yazı yazıldı

Salonların kayıtdışı çalıştığı iddiaları üzerine denetimlerini sıklaştıran Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çankaya ve Alsancak merkezde faaliyet gösteren masaj salonlarını denetledi.
Son bir ay içinde yapılan baskınlarda 30 masaj salonu hakkında işlem yapılırken, 14 masaj salonu fuhuş yaptırdığı gerekçesiyle 3 ay süre ile komisyon kararınca kapatıldı.
Diğer salonlarının da kapatılması için İl Fuhuş Komisyonu'na yazı yazıldı.
Denetimler sırasında fuhuş yaptığı ve yaptırdığı belirlenen kişiler hakkında da adli işlem yapıldığı belirtildi.

"İMAJI ZEDELENİYOR"

Güzellik Uzmanları SPA İşletmecileri Masör Masöz ve Eğitmenleri Derneği Başkanı Serdar Karakaş, ilgili yönetmeliklerde bazı yasal boşluklar olduğunu, bu nedenle de masaj salonlarının bazı art niyetliler tarafından amacı dışında işletildiğini söyledi. Bu tür olaylardan dolayı masör ve masözlük mesleğinin zarar gördüğünü ifade eden Karakaş, "Turizm belgeli işletmeleri Turizm Bakanlığı denetliyor. Belediye ruhsatlı yerlerin de illerde valilik, kaymakamlık, emniyet, belediye ve ilgili birimlerce etkin bir şekilde denetlenmesi lazım. İmajımız çok kötü ve daha da kötüye gidiyor.
Bunun için gerekli önlem alınıp etkin çalışma yapılması lazım" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum