Reklam

Menderes’te Mavi Bayrak Etkinliği

Mavi bayrak almaya hak kazanan Menderes’in plajlarına bayraklar Cuma günü düzenlenecek törende göndere çekilecek. Etkinlikte plaj temizliği de gerçekleştirilecek

Menderes’te Mavi Bayrak Etkinliği

Mavi bayrak almaya hak kazanan Menderes’in plajlarına bayraklar Cuma günü düzenlenecek törende göndere çekilecek. Etkinlikte plaj temizliği de gerçekleştirilecek

Menderes’te Mavi Bayrak Etkinliği
07 Haziran 2023 - 09:15

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) Türkiye'deki plajlarda her yıl sürekli olarak yaptığı denetimleri Menderes’te de gerçekleşti. Yapılan çalışmalar sonunda Gümüldür Plajı, Orta Mahalle Plajı ve Çukuraltı Plajı Ege Bölgesi'nin en temiz plajları arasında yer aldı. Cuma günü gerçekleşecek tören ile mavi bayraklar plajlara asılacak.

Plajına Sahip Çık
Orta Mahalle Halk Plajı’nda gerçekleşecek törenin yanı sıra ‘’Plajına Sahip Çık’’ etkinliği de düzenlenecek. Plaj ve deniz kirliliğine dikkat çekmek adına yapılacak etkinlikte gönüllü vatandaşların da katılımıyla plaj temizliği gerçekleştirilecek. Çocuklar için de sürpriz etkinliklerde tüm gün sürecek.

Herkes davetli
Menderes’in 43 kilometrelik sahil şeridinde gerekli kriterleri yerine getirerek mavi bayrak almaya hak kazandıklarını ifade eden Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, ‘’ Turizmin cenneti Menderes’imizin sahillerinde gerekli tüm çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız çalışmalarımızın bir sonucu da almaya hak kazandığımız mavi bayraklarımız. 3 halk plajımız bu yıl da mavi bayrak almaya hak kazandı. Cuma günü düzenleyeceğimiz tören ile bayraklarımızı göndere çekeceğiz. Mavi bayrak töreninin yanı sıra plaj temizliğini de gönüllülerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı Cuma günü Orta Mahalle’ de düzenleyeceğimiz mavi bayrak töreni ve plaj temizliği etkinliğimize davet ediyorum ’’ dedi.
Mavi Bayrak Nasıl Alınır?
Çevre yönetimi kriterleri, güvenlikle ilgili kriterler ve sağlıkla ilgili temel kriterleri sağlayan plajlara Mavi Bayrak verilmesine onay veriliyor. Verilen Mavi Bayrak Belgesi'nin ardından Türk ve yabancı yetkililer, kriterlerin yerine getirilip getirilmediğine yerinde yaptıkları denetimlerle karar veriyor. Son olarak plajdaki sancağa Mavi Bayrak çekilmesi töreniyle de süreç tamamlanmış oluyor. Dünya geneline bakıldığında Mavi Bayrak uygulamasında Türkiye, İspanya ve Yunanistan'ın ardından üçüncü sırada yer alıyor.