Reklam

Menemen’de yüksek tansiyonlu meclis: CHP’den saldırıya ilişkin açıklama

Menemen Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis oturumuna CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz ile CHP’den istifa eden Bağımsız Meclis üyesi Noyan Özkan arasındaki kavga damgasını vurdu.

Menemen’de yüksek tansiyonlu meclis: CHP’den saldırıya ilişkin açıklama

Menemen Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis oturumuna CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz ile CHP’den istifa eden Bağımsız Meclis üyesi Noyan Özkan arasındaki kavga damgasını vurdu.

Menemen’de yüksek tansiyonlu meclis: CHP’den saldırıya ilişkin açıklama
03 Ağustos 2021 - 13:02

Menemen Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis oturumuna CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz ile CHP’den istifa eden Bağımsız Meclis üyesi Noyan Özkan arasındaki kavga damgasını vurdu. Meclisin ardından CHP Menemen İlçe Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak yaşanan saldırının ilk olmadığına dikkat çekti ve saldırıyı kınadı.

Yaşanan gerginliklerle İzmir gündeminden düşmeyen Menemen Belediye Meclisi, Ağustos ayı ilk oturumunda da mecliste yaşanan kavgayla gündeme geldi.

Gündem maddeleri üzerinde uzun tartışmaların yaşandığı oturumda, “zimmet ve irtikap” suçlarıyla tutuklanarak görevden uzaklaştırılan ve geçtiğimiz haftalarda görülen ilk duruşmasında adli kontrol şartıyla tahliye edilen Serdar Aksoy da gündeme geldi.

İlçede bazı bölgelere doğalgazın getirilmesi, trafo ve İZSU’nun su zamları konularıyla başlayan tartışmalar AK Parti grubunun Serdar Aksoy dönemine yönelik eleştirileriyle devam etti.

AK Parti grubundan gelen eleştirilere yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz’ın eleştirilerin odağında olması gereken kişinin Aksoy’un tutuklanmasının ardından partisinden istifa eden Bağımsız Meclisi Üyesi Noyan Özkan olması gerektiğini söylemesi mecliste tansiyonu yükseltti.

Yılmaz, konuşması sırasında eleştirilere bahis 350 milyon hakkında Özkan’ı hedef göstererek “Senin o 350 milyonu sormam gereken kişi şu anki belediye başkanının en yakın yardımcısı sizlerle beraber. Ona sorun ‘Nerede bu 350 milyon’ diye, bize sormayın. Ya da geçmiş dönemle alakalı herhangi bir suçlamanız varsa şu anki belediye başkanının yardımcısı sizlerle beraber. Ona sorun” demesi üzerine Özkan yerinden kalkarak “Ne diyorsun sen, ne istiyorsun” diyerek Yılmaz’ın üstüne yürüdü. İkili arasında çıkan kavgaya diğer meclis üyeleri müdahale etti.

Müdahalenin ardından Özkan, salondan çıkarıldı.

İLÇE BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
Yaşanan gerginliğin ardından CHP Menemen İlçe Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak Özkan’ın Yılmaz’a yönelik saldırısını kınadı.

İlçe Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada yaşanan saldırının ilk olmadığına vurgu yapıldı ve şu ifadelere yer verildi;

“02.08.2021 tarihli Menemen Belediye Meclisi toplantısında ne yazık ki Menemen kamuoyunun büyük bir üzüntü ile izlediği görüntüler yaşanmıştır.

CHP grup başkan vekilimize ve meclis üyelerimize asla kabul edemeyeceğimiz fiziksel ve sözlü saldırı gerçekleşmiş olup, ağza alınmayacak küfürler sarf edilmiştir.

Yaşanan durum ne yazık ki ilk değildir, partimiz ve meclis üyelerimiz Belediye Meclisi toplantılarında bu tür saldırılara daha önce de maruz kalmışlardır.

Belediye meclisimizdeki siyaset seviyesi giderek düşmekte, kutuplaştırıcı söylemler artmaktadır. Bu konuda meclis başkanı da gerekli hassasiyeti gösterememektedir.

Partimizin ve meclis üyelerimizin haksız ve mesnetsiz iddialar ile itham edilmelerini asla kabul etmiyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm meclisi aklı selim davranmaya davet ediyoruz. Mecliste şiddete zemin hazırlayan, toplumumuzu ayrıştıran ve kutuplaştıran sözlü ve fiziksel saldırıları kınıyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum