Reklam

“MERDİVEN ALTINA GEÇİT VERİLMEMELİ”

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, yerel basının sorunlarını AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile paylaştı

“MERDİVEN ALTINA GEÇİT VERİLMEMELİ”

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, yerel basının sorunlarını AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile paylaştı

“MERDİVEN ALTINA GEÇİT VERİLMEMELİ”
30 Ekim 2019 - 14:00

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yi makamında ziyaret ederek yerel basının sorunlarını aktardı. Kentte görev yapan yazılı ve görsel basının haklarını arama adına yaptığı ziyarette özellikle merdiven altı kuruluşların önüne geçilerek, vergisini verip yanında işçi çalıştıran ve Basın İlan Kurumu’na bağlı olan kuruluşların önde tutulması gerektiği gerektiğini savunan Erkek, meclisten çıkartılacak bir kanunla bu sorunun düzeltilebileceğini belirtti.
Salih Erkek: Büyükşehir Belediyesi’nde basın kuruluşlarına destek anlamında bir tartışma gerçekleşti. Fakat ne sizin grubunuz ne de CHP grubu biz basın kuruluşları sahiplerine bu anlamda hiç danışmadı. Ben basılı yayınım var, internet televizyonum var, ayrıca haber portalım var. Haftalık 5bin adet bastığımız gazetemizde 2 yılda 700bin TL’ye yakın para harcadık. Fakat karşılığını alamadım. Ne bir İzmirli işadamlarımız, ne milletvekillerimiz ne de belediye başkanlarımızdan adam akıllı destek göremedik. Fakat günü geldiğinde ağamsın paşamsın diyen siyasilerle karşılaşıyoruz. Burada bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi’nde önergeler veriliyor ama ne derdiniz var diye bize kimse sormuyor. Ben 10 yıl belediye meclis üyeliği, 5 yılda meclis başkan vekilliği yaptım. Bu anlamda sıkıntılarımızı dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a anlatmıştım kendisi de dönemin il başkanı Aydın Şengül’e talimat vermişti. Fakat hiçbir görüşme sağlayamadık. Mecliste merdiven altı kuruluşlar konuşulmalı, Basın İlan Kurumu’na tabii olmayanlara bu yetkiler verilmemeli. Ben vergi veriyorum, sigorta ödüyorum, stopaj ödüyorum, Basın İlan Kurumu ayrıca kesintilerini yapıyor ve aylık 20 bin TL’ye yakın bir giderle karşılaşıyorum fakat gelir anlamında çok bir şey göremiyoruz. Merdiven altı kuruluşlar evlerinde bilgisayar başında işlerini yapıyor, şantaj yapıyor, sitesine 2-3 haber girip sonra para toplamaya çalışıyor fakat bizler bu anlamda aynı kefeye koyuluyoruz. Siz merkezi hükümetin İzmir’deki temsilcisisiniz. Bu anlamda sizden ricam merdiven altı kuruluşların yok edilmesi. Kentimizde dürüst olarak bu işleri yapanlar var ve o tür kuruluşlar bizim önümüzü kesiyor. Bu anlamda kanun çıkarılması gerekiyor.

Kerem Ali Sürekli: Bu konular uzun zamandır gündemde. Bizim grubumuz bu anlamda Büyükşehir Belediyesi’nde yapıcı önergeler verdi fakat sizlerle de dediğiniz gibi temas kurulması gerekiyor. Bu anlamda ayrım yapılmayarak internet medyasının da göz ardı edilmemesi gerektiğiyle ilgili tekliflerimiz oldu. Onlar gayet yapıcıydı ve eşitlik gözetilerek yapılan tekliflerdi. Arkadaşlarımız şuan üzerinde zaten çalışıyor. Bu anlamda sizlerin de görüşlerinizi arkadaşlarımıza aktaracağım ayrıca merkezi hükümet yetkililerine de, TBMM grubumuza da aktaracağız.

Salih Erkek: Bu anlamda öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Bayramı’mız ile ilgili olarak halkımıza ne gibi mesajınız olacaktır?
Kerem Ali Sürekli: Bu anlamda gerekli tebrik mesajlarımızı paylaşacağız fakat şu anda yaşadığımız süreç, bu bayramı çok anlamlı kılıyor. Bilindiği üzere Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili de ordumuz çok başarılı bir süreç gerçekleştirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Başkomutan sıfatıyla talimatları çerçevesinde ordumuz kahramanca başarılı işler yaptılar. Tamda bu ortamda Cumhuriyet Bayramı’mızı kutlayacağız. Ben devletimizin kuruluş aşamasından bu yana şehit olan tüm atalarımızı ve kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Cenab-ı Allah kendilerine rahmet etsin inşallah.