Reklam

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ile ilçede değişim ve dönüşüm devam ediyor

Mardin’in Midyat İlçesinde “Ortaçarşı Mahallesi Estel Kent Meydanı” projesinin lansman ve tanıtımı gerçekleşti. 

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ile ilçede değişim ve dönüşüm devam ediyor

Mardin’in Midyat İlçesinde “Ortaçarşı Mahallesi Estel Kent Meydanı” projesinin lansman ve tanıtımı gerçekleşti. 

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ile ilçede değişim ve dönüşüm devam ediyor
23 Kasım 2022 - 22:09

İlçe merkezinde, Akçakaya, Işıklar, Ortaçarşı, Ulucami mahallelerinde devam eden sokak sağlıklaştıma, cephe yenileme, restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bir kısmı tamamlanan çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Işıklar mahallesinde 500 yıllık tarihi çarşı ile 200 yapının restorasyon çalışmaları tamamlandı. Bazı işyerleri faaliyete başladı.  
Bu kapsamda, Midyat Ortaçarşı ve çevresi için de yeni adımlar atıldı. 


“Ortaçarşı Mahallesi Estel Kent Meydanı” projesi hayata geçiriliyor. 
Belediye evlendirme salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısında imar planının ve dönüşümü sağlanacak projenin  her detayı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Mehmet Bedestenci tarafından detaylı bir şekilde esnafa aktarıldı. İş yerleri yıkılacak olan esnaf proje ile ilgili söz alarak sorular yönelttiler. 
 “Ortaçarşı Mahallesi Estel Kent Meydanı” projesi Tarihi Şehrin Merkezinde, yeniden gün yüzüne çıkarılacak. Çarşının yeni halinin ilçeyi ihya ederek medeniyet mirasına eşsiz bir değer katacağı kaydediliyor. 


Tanıtım toplantısına, Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Mehmet Bedestenci, Mardin Çevre Ve Şehircilik İklim Müdürü Hakan Şimşek, Midyat Belediye Başkan Vekili Hasan Özmen, Belediye Başkan yardımcıları, Metin Kutlu, Abdürrahim Çelik, Masum Cengiz, Ali Alptekin, Seyfettin Taş, Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir, Ortaçarşı esnafı, iş yeri sahipleri katıldı. 
Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Mehmet Bedestenci, toplantıda yaptığı sunumun ardından, esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Esnaflarla büyük ölçüde uzlaşma sağlandı.

Yapılacak proje ve yapılan toplantı ile ilgili konuşan Midyat Kent Konseyi Zeyni Bedir ise şunları aktardı.

Bedir, “Bize göre Midyat'ın son yüz yıl içerisinde olacak en büyük projelerinden bir tanesini Belediye Başkanımız şu anda adım atmış bulunmaktadır. Çünkü “Midyat Kent Meydanı Projesi” diğer projelerden bize göre en güzeli ve en kapsamlısı. Turisti Midyat’a çekecek, kapalı otoparkıyla hizmet edecektir. Özellikle yer altı mağara şehrinin faaliyete girmesiyle Midyat'a akın edecek bütün turistlere hitap edecek , yüzyılın en büyük projesi olacağını düşünüyorum.” 

Esnafın mağdur edilmeyeceğini belirten Bedir, “Şu anda en büyük mağduriyeti yaşayacaklardan bir tanesi de benim biraderler olduğu halde bizim orada mülkümüz var, dükkanımız var, fakat memleketimiz için geleceğimiz için halkımızın refahı için biz ilk olarak biz kendimiz aynı şekilde biraderim ile görüşüp bunu memleketin hizmetine sunmaya karar verdik ve bu şekilde belediyemizin her türlü faaliyetine hizmetinde biz kendilerine yardımcı olacağımızı bildirdik. Diğer esnaf arkadaşların da çoğu aynı şekilde ikna edildi. Kendileri de projeyi gördükten sonra daha birçok memnun oldular. Kendi içlerindeki o sıkıntıların giderildiğini gördük ve bu şekilde inşallah en kısa sürede bu projeye başlanıp Midyat'ta büyük bir adım kat etmiş olacaktır.” Dedi. 

Yapılan proje ile ilgili de bilgi veren Bedir son olarak şunları söyledi:

“Midyat'ta yapılacak bu kent meydanı projesinin nedenlerinden biri büyük bir çarpık kentleşme vardı.  Bütün dükkanlarımız çarpık bir şekilde yapılmış olup kolonlar eski kolon. Ondan sonra kireçle yapılmış dükkanlarımız. Fakat şu anda yeni yapılacak projeyle hem dükkanlar büyütülecek hem daha görkemli bir şekilde gözükecek hem dışarıdan.  Midyat, sizin de bildiğiniz gibi çok büyük bir turist yükü almaktadır ve Midyat'ta da güzel bir otel kazandırılmış olacak kapalı otopark kazandırılmış olacak ve esnafımız da bundan sonra dükkânı dizaynı içerisinde daha ferah daha modern bir şekilde halkımızın hizmetine kendileri de modern bir şekilde sunacaklardır.” Diye konuştu. 

Evet şimdi başta da bahsettiğimiz gibi Midyat için son yüz yılın en büyük projesi. Burada da belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin Bey'e teşekkür etmek istiyoruz. Çünkü belediye adına bulunan ara sokaklar, taziye evi ve sağlık kabini, ondan sonra sosyal mağazanın alanlarından vazgeçip sırf memleket için bunları Midyatlı hemşerilerimizin hizmetine sunmuştur ve hiçbir dükkân ve mülk sahiplerinden hiçbir para alınmaması adına bunlardan hepsini    Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredip bunlardan vazgeçmişlerdir.” 

Esnaflardan Tacettin Akbulut, Midyat için yapılan her türlü projeleri desteklediklerini ifade etti.

Akbulut, “Tabii ki buranın daha güzel olması için elimizden ne geliyorsa zaten biz kendi iş yerlerimizde uyguluyoruz ve destekliyoruz. Yalnız yapıldığı zaman hani biz esnaf olarak da mağdur olmamamız için buna hassasiyet gösterseler iyi olur. Yarın öbür gün burası yıkıldıktan sonra biz nerede çalışacağız. Yapılma aşamasında ne kadar sürecek, o süre içerisinde bizim mağdur olmamamız için işte bunları göz önünde bulundurmaları bizim için yeterlidir. Bir de benim kendim dükkanlarını yıkıp yeniden yaptım yan taraftaki tüm komşularımızın dükkanları eski çürümüş haldedirler. Bunları da göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Tabii ki söylediklerini şu anda eğer ki aynı olduğu gibi yapılsa hepimiz bundan yani memnuniyet duyarız emeği geçenlerden de Allah razı olsun bizim memleketimiz için yapılacak her türlü güzel projeler hepimizi ilgilendiriyor hepimiz için de iyidir.” İfadelerini kullandı.

Selahattin Erol

Kaynak: www.midyatgundem.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum