Reklam

Muhtar toplantısı devam ediyor

Başkan Selvitopu, ilçeye değer katacak projelerin hızla sürdüğünü vurguladı.

Muhtar toplantısı devam ediyor

Başkan Selvitopu, ilçeye değer katacak projelerin hızla sürdüğünü vurguladı.

Muhtar toplantısı devam ediyor
20 Mart 2023 - 14:05

Karabağlar Belediyesi muhtarları dinlemeye devam ediyor

Karabağlar Belediyesi'nin, mahallelerin sorunlarını belirlemek ve bunlara çözüm bulmak amacıyla düzenlediği bölgesel muhtar toplantılarının 2023 bölümü devam ediyor. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, başkan yardımcıları ve müdürler, 2. toplantıda da 18 mahallenin muhtarlarıyla bir araya geldi.
Başkan Selvitopu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, deprem ve sel felaketlerinde yaşamını yitiren vatandaşları rahmetle andı. Yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar dileyen Başkan Selvitopu, “Bu tür afetlere hazırlıklı olunması çok önemli. Biliyorsunuz AKUT’un Türkiye’deki en büyük merkezi Karabağlar’da. Karabağlar Belediyesi olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. 2000 hektarlık alanın plan revizyonlarını gerçekleştirdik. Deprem bölgesinden Karabağlar’a gelen insanlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Bir yandan afet bölgesine de desteklerimiz sürüyor. Son olarak Hatay'ın Defne Belediyesi’ne eğitim amaçlı kullanılmak üzere 2 konteyner gönderiyoruz” diye konuştu.


Asfaltlamalar hız kazanacak
Karabağlar Belediyesi’ne ait asfalt pilentinin bakımının bu ay sonunda tamamlanacağını bildiren Başkan Selvitopu, “Hemen ardından asfaltlama çalışmalarımız geçen yıl olduğu gibi süratle devam edecek. Muhtarlarımız öncelikli ihtiyaç duyulan yolları Fen İşleri Müdürlüğümüze bildirebilir. Biz ona göre program yaparız” dedi.
Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi inşaatının hızla devam ettiğini bildiren Başkan Selvitopu, “Hedefimiz bu yılın sonunda tamamlayarak hizmete açmak. Karabağlar için önemli bir merkez olacak. 32 dönümlük alan üzerinde kapalı yüzme havuzu, salon sporlarının yapılacağı bölümler, futbol sahası yer alacak” diye konuştu.
Başkan Selvitopu, önümüzdeki aylarda Yeşilyurt Pazaryeri’ni baştan sona yenileyerek kapalı hale getireceklerini, Yurtoğlu ve Esendere pazaryerlerinin de kapalı hale dönüştürülmesinin hazırlıklarını başlattıklarını söyledi.
Çalıkuşu Semt Merkezi’nin gelecek ay tamamlanacağını belirten Başkan Selvitopu, “4 mahallemize hizmet verecek Çalıkuşu Semt Merkezi, aynı Barış Semt Merkezimiz gibi büyük yer olacak. Çok amaçlı olarak hizmet verecek. Yer buldukça benzer merkezleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Muhtarlar taleplerini iletti
Daha sonra muhtarlar söz alarak, mahallelerindeki sorunları, talepleri ve görüşlerini aktardılar. Bölgesel toplantıların ikincisine, Karabağlar Belediye Meclisi üyeleri Nurdan Şenkal Uçar, Ahmet Şafak, Okan Aras ve Nedim Topaloğlu katıldı.
Toplantıda Ali Fuat Cebesoy Mahalle Muhtarı Talib Doğan, Sevgi Mahalle Muhtarı Ömer Yılmaz, Refet Bele Mahalle Muhtarı Hatice Akar, Bozyaka Mahalle Muhtarı Hasan Soysal, Tahsin Yazıcı Mahalle Selim Arı, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Muharrem Gülgü, Gülyaka Mahalle Muhtarı Gülüzar Öztekin, Osman Aksüner Mahalle Muhtarı Murat Toprak, Aşık Veysel Ahmet Tuna, Karabağlar Mahalle Muhtarı İbrahim Kocaman, G. Asım Gündüz Saim Keskin, Cennetoğlu Mahalle Muhtarı Mustafa Ölmez, Sarıyer Mahalle Muhtarı Emine Konukseven, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Tekin Derdiyok, Çalıkuşu Mahalle Muhtarı Mustafa Onkan, Günaltay Mahalle Muhtarı Sakine Özdem, Kibar Mahalle Muhtarı Sedat Yegül, Kavacık Mahalle Muhtarı Erkut Yeşilbayır ve Gülyaka Mahalle Muhtar Azası Nuri Polat yer aldı.